19 Απρ 2024
READING

Η νέα συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας JetBlue με την Pepsi

3 MIN READ

Η νέα συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας JetBlue με την Pepsi

Η νέα συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας JetBlue με την Pepsi

Η JetBlue έχει έναν νέο συνεργάτη αναψυκτικών στον ουρανό, μεταβαίνοντας από την Coca-Cola στην PepsiCo αυτό το καλοκαίρι.

Τα δύο σήματα γιόρταζαν την συνεργασία τους πρόσφατα με την προσθήκη στον ορίζοντα του Queens, το λογότυπο της JetBlue ενωμένο με της Pepsi-Cola να φωτίζει την παραλιακή λεωφόρο του Long Island κοντά στο πρώην εργοστάσιο εμφιάλωσης της μάρκας που πωλήθηκε το 2003.

Δεν ήταν το βασικό αναψυκτικό της PepsiCo που ενθουσίασε την JetBlue και την έκανε να φύγει από την Coca-Cola, ωστόσο. Ήταν το σημερινό “αστέρι” του κόσμου των αναψυκτικών: τα ανθρακούχα νερά με γεύσεις.

Ενώ η Coca-Cola έχει τα δικά της ανθρακούχα, το Seagram’s παράγεται μόνο χωρίς αρώματα και το Dasani Sparkling δεν συμπεριλήφθηκε στο χαρτοφυλάκιο των ποτών που η JetBlue μπορούσε να επιλέξει βάσει των όρων της σύμβασής της με τον κατασκευαστή ποτών.

Η PepsiCo, εν τω μεταξύ, παράγει 12 γεύσεις από το Bubly Sparkling Water.

“Βλέπουμε μια ακμή στις αναδυόμενες τάσεις γύρω από το ανθρακούχο αρωματικό νερό”, δήλωσε η Mariya Stoyanova, διευθύντρια της JetBlue για την ανάπτυξη προϊόντων. «Αυτό ζητούσαν οι πελάτες μας».

Χρησιμοποιώντας δείκτες όπως οι πωλήσεις των μίνι μάρκετ και η δημοτικότητα των προϊόντων της PepsiCo στις πόλεις εστίασης της JetBlue, την Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και το Fort Lauderdale, η Stoyanova δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία αισθάνθηκε άνετα να κάνει την αλλαγή αυτή.

Η JetBlue άρχισε να σερβίρει τα προϊόντα της Pepsi στις 3 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή προσφέρει μόνο Bubly Lime, αλλά σχεδιάζει να συμπεριλάβει και  άλλες γεύσεις.

Η λογική πίσω από την “εμπειρία του ποτού κατά την πτήση”

Η αλλαγή από την Coca-Cola στην Pepsi ήταν μήνες σε εξέλιξη. Με το συμβόλαιο της Coca-Cola να τελειώνει φέτος, η JetBlue άρχισε να αναζητά προσφορές από άλλους προμηθευτές ποτών.

“Ήμουν σίγουρη όταν ξεκινήσαμε τη διαδικασία ότι θα κολλήσουμε με την Coca-Cola “, δήλωσε η Stoyanova. “Είναι μεγάλη υπόθεση – είχαμε συνεργασία με την Coca-Cola εδώ και πολύ καιρό. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε εύκολα. “

Η JetBlue είχε υπογράψει συμφωνία με την Coca-Cola, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από το βασικό αναψυκτικό της, η αεροπορική εταιρεία έπρεπε να προσφέρει προϊόντα των οποίων οι πωλήσεις ίσως δεν ήταν τόσο ισχυρές.

Και όταν ο χώρος και το βάρος είναι περιορισμένα στον αέρα, το περιττό φορτίο συμπεριλαμβάνεται επίσης στην απόφαση.

“Αν κάνετε μια συμφωνία λέγοντας ότι πρέπει να έχετε αυτά πέντε προϊόντα, τότε έχετε μόνο μια ευκαιρία να ευχαριστήσετε τον πελάτη σας”, δήλωσε η Stoyanova. “Τα προϊόντα είχαν το κοινό τους, αλλά όχι απαραίτητα τους πελάτες της JetBlue.”

Προηγουμένως, η JetBlue σέρβιρε 10 προϊόντα της Coca-Cola, χωρίς την ευκαιρία να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών σύμφωνα με τους όρους της σύμβασής της.

Η Pepsi ήταν πολύ πιο ευέλικτη: εκτός από την Pepsi, η JetBlue μπορεί να προσφέρει προϊόντα από άλλους παρόχους, όπως οι χυμοί της Canada Dry και Adam & Eve για να ολοκληρώσουν την “εμπειρία του ποτού κατά την πτήση”, όπως το έθεσε η Stoyanova.

Η JetBlue σερβίρει περίπου 18.000 κουτάκια Pepsi το μήνα, 6.000 Bubly και 8.000 ανθρακούχο αρωματικό νερό.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία μεταφέρει 42 εκατομμύρια πελάτες ετησίως, συνδέεται με τις εταιρείες Ryanair, Emirates, Wizz Air από την Ουγγαρία και την Pakistan International Airlines στους οποίους σερβίρει προϊόντα της Pepsi.

Η συνεργασία ήταν φυσική, σύμφωνα με την Elizabeth Windram, αντιπρόεδρο μάρκετινγκ στην JetBlue. Και οι δύο μάρκες γεννήθηκαν και συνεχίζουν να έχουν τη βάση τους στη Νέα Υόρκη και παρουσιάζονται ως “ανταγωνιστικές” μάρκες.

Το μπλε χρώμα της Pepsi μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με το νοσταλγικό κόκκινο κουτί της Coca-Cola, ενώ στον ουρανό η JetBlue είναι μια φιλική προς τον πελάτη low-cost αεροπορική εταιρεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.