26 Απρ 2024
READING

Η Amazon αρνείται να καταβάλει το γαλλικό “Amazon tax”

2 MIN READ

Η Amazon αρνείται να καταβάλει το γαλλικό “Amazon tax”

Η Amazon αρνείται να καταβάλει το γαλλικό “Amazon tax”

Η Amazon δεν θα πληρώσει τον φόρο “Amazon” ή “φόρο Gafa” στη Γαλλία, δήλωσε η αμερικανική e-tailer σε απάντηση στην πρόσφατη επικύρωση αυτού του νόμου.

Αντ ‘αυτού, θα αυξήσει τα ποσοστά της κατά 3% στη χώρα αυτή, έτσι ώστε οι προμηθευτές να πληρώσουν τον φόρο.

Αντίστροφη μέτρηση


Από την 1η Οκτωβρίου, οι εταιρείες που πωλούν τα προϊόντα τους μέσω του Amazon.fr θα πρέπει να πληρώσουν 3% επιπλέον κόστος.

Αυτή είναι η πλήρης αντεπίθεση της Amazon εναντίον της γαλλικής κυβέρνησης.

“Ως αποτέλεσμα της εισαγωγής στη Γαλλία ενός νέου φόρου για τις ψηφιακές υπηρεσίες θα αναγκαστούμε να προσαρμόσουμε τα ποσοστά των πωλήσεών μας στο Amazon.fr”, δήλωσε η εταιρία.

Η ενέργεια του Amazon είναι μια άμεση αντίδραση στον φόρο Gafa που πέρασε τον περασμένο μήνα.

Ο φόρος που ονομάζεται από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες στο διαδίκτυο (Google, Apple, Facebook και Amazon) ορίζει ότι κάθε εταιρεία που παράγει ψηφιακά έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ με 25 εκατομμύρια ευρώ από τη Γαλλία θα πρέπει να πληρώσει 3% φόρο.

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CCIA (Ένωση Βιομηχανιών Υπολογιστών και Επικοινωνιών), 27 εταιρείες θα επηρεαστούν από τον φόρο. Εκτός από τις μεγάλες τέσσερις εταιρείες, περιλαμβάνονται οι Alibaba, eBay, Microsoft και Zalando.

Τάσεις


Η Amazon είναι η πρώτη από τις στοχευμένες εταιρείες που ανακοινώνει αντίμετρα. Ο φόρος προκαλεί επίσης κάποιες τριβές μεταξύ της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών: ο πρόεδρος Trump έχει ήδη απειλήσει να επιβάλει εμπορικές κυρώσεις, ειδικότερα για το γαλλικό κρασί.

Πιστεύει ότι ο νέος φόρος απευθύνεται ειδικά στις αμερικανικές εταιρείες.

Παραμένει να δούμε πώς οι εταιρείες που συνεργάζονται με την Amazon France θα ανταποκριθούν στην αύξηση των ποσοστών των πωλήσεων.

Θα μπορούσαν να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες ή, πιθανότατα, απλώς να χρεώνουν το αυξημένο ποσοστό στους πελάτες τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.