26 Απρ 2024
READING

Ocado | o ταχύτερα αναπτυσσόμενος βρετανικός e-tailer

1 MIN READ

Ocado | o ταχύτερα αναπτυσσόμενος βρετανικός e-tailer

Ocado | o ταχύτερα αναπτυσσόμενος βρετανικός e-tailer

H Ocado, είναι o ταχύτερα αναπτυσσόμενος e-tailer στην Αγγλία σύμφωνα με νέα δεδομένα μεριδίου αγοράς από την Kantar Worldpanel

Τα μεγάλα 4 super markets παρουσίασαν πτώση στις πωλήσεις και μείωση του μεριδίου αγοράς

Συνολικά, οι πωλήσεις σούπερ μάρκετ ήταν επίπεδες

Η Ocado έχει σημειώσει διψήφιο άνοδο στις πωλήσεις τις, καθιστώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη βρετανική επιχείρηση τροφίμων σύμφωνα με νέα δεδομένα μεριδίου αγοράς.

Τα τελευταία στοιχεία του Kantar Worldpanel δείχνουν ότι η Ocado ήταν το μόνο super market που έχει καταγράψει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης με 12,6% αύξηση πωλήσεων.

Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς του Ocado ήταν ακόμα το μικρότερο σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, που έφτασε στο 1,4%.

Η Lidl ήταν ο επόμενος ταχύτερα αναπτυσσόμενος retailer, αυξανόμενος κατά 7,7%, για να φτάσει σε συνολικό μερίδιο αγοράς 5,9%.

Η Aldi σημείωσε αύξηση 6,2% στις πωλήσεις, ενισχύοντας περαιτέρω την κατάταξή της ως το πέμπτο μεγαλύτερο super market του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά το μερίδιο αγοράς.

Εν τω μεταξύ, όλοι οι Big 4 γίγαντες – Asda, Morrisons, Sainsbury’s και Tesco – σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις και μείωση του μεριδίου αγοράς κατά την περίοδο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.