26 Απρ 2024
READING

Τα McDonald’s με επώνυμη μόδα για πικάντικο κοτόπουλο

2 MIN READ

Τα McDonald’s με επώνυμη μόδα για πικάντικο κοτόπουλο

Τα McDonald’s με επώνυμη μόδα για πικάντικο κοτόπουλο

Γνωρίζουμε ότι μια τάση marketing πλησιάζει στο τέλος του κύκλου της, όταν ένα σημαντικό εμπορικό σήμα αμφισβητεί και το αγκαλιάζει το μηνυμά της.

Πίσω στο 2017, η McDonald’s ξεκίνησε μια σειρά περιορισμένης έκδοσης επώνυμων ενδυμάτων που ονομάστηκε Συλλογή McDelivery για να σας αφήσει να δηλώσετε την αγάπη σας για τηγανητές πατάτες .

Και δύο χρόνια πριν, υπήρχε μια ολόκληρη σειρά Big Mac regalia, από κουβέρτες μέχρι μπότες.

Αλλά τώρα, καθώς οι αντίπαλοι συνεχίζουν να κάνουν πρωτοσέλιδα με αντικείμενα όπως το καπέλο KFC, το McDonald’s αποφάσισε ότι η μανία της μόδας έχει μεταφερθεί επισήμως στη σφαίρα της παρωδίας.

Στο πλαίσιο του launch των Spicy McNuggets, η Leo Burnett δημιούργησε μια εικονική γραμμή μόδας που ονομάζεται Schnuggs (ένα πορτραίτο από πικάντικα ψιλοκομμένα κοτόπουλα, φυσικά) για μια νέα διαφήμιση που αφορά την πικάντικη έκδοση των κλασσικών McNuggets της αλυσίδας.

Η καμπάνια στοχεύει στις ηλικίες 16 με 24 και θέτει το ερώτημα αν ο χλευασμός μιας τάσης που είναι δημοφιλής ανάμεσα τους είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης.

Αλλά θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι αυτή η προσέγγιση δεν θα δίνει στην Gen Z την εικόνα που θέλει.

“Έχουμε εμπνευστεί από αυτές τις μάρκες που μοιάζουν με λατρεία και έχουν αυτό το νεαρό κοινό να τρελαίνεται για το τελευταίο προϊόν τους”, λέει ο Graham Lakeland, δημιουργικός διευθυντής στη Leo Burnett του Λονδίνου.

“Ως εκ τούτου, δημιουργώντας μια μάρκα ειδών ένδυσης hype μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα buzz για να γίνει ένα από τα πιο συζητημένα τρόφιμα φέτος. “

Η McDonald’s προφανώς δεν είναι η πρώτη μάρκα που προσέγγισε αυτό το κοινό με αφορμή την μόδα.

Η Dunkin έκανε τη διαφορά με την υποτιθέμενη γραμμή Espresso-Wear, η οποία χαρακτήριζε “Cappu-chinos” και “Americano-veralls.”

https://www.youtube.com/watch?v=hU14frIS2ME

Αλλά η Leo Burnett δεν κάνει μόνο αυτή την “μεταφορική” καμπάνια μόδας.

Δημιούργησε επίσης μια καμπάνια διασκεδαστικού teaser στην εφημερίδα Metro, όπου οι διαφημίσεις σε πολλές σελίδες έδειξαν ότι τα ψήγματα από τα κοτόπουλα δημιούργησαν μια τρύπα μέσα από το χαρτί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.