25 Απρ 2024
READING

Revlon | Η μεταβαλλόμενη φύση του marketing επιρροής

3 MIN READ

Revlon | Η μεταβαλλόμενη φύση του marketing επιρροής

Revlon | Η μεταβαλλόμενη φύση του marketing επιρροής

Η Revlon είναι προς πώληση

Η Revlon διερευνά την πώληση όλων ή μερικών από τις δραστηριότητές της, λόγω των αδύναμων πωλήσεων και ενός συντριπτικού χρέους ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόκτηση της μάρκας Elizabeth Arden από την εταιρεία το 2016 προφανώς δεν τη διασώσει από τα προβληματά της.

Η ιστορία της Revlon είναι διδακτική για τους ηγέτες σε όλες τις βιομηχανίες: Μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας.

Μία καινοτόμος εταιρεία που είδε τις πρώτες της επιτυχίες με ανανεωμένους τύπους βερνικιών νυχιών, η Revlon επανάφερε επίσης το marketing καλλυντικών όταν προσέλαβε τον φημισμένο Richard Avedon να φωτογραφίσει τον πρώτο πρεσβευτή μάρκας Lauren Hutton το 1973.

Στη δεκαετία του ’80, η Revlon εισήγαγε μια νέα εποχή επιρροής το φαινόμενο του “σούπερ μοντέλου”, καθιστώντας αγαπημένα πρόσωπα της Iman και της Cindy Crawford αδιαχώριστα από το σήμα Revlon.

Αυτά τα αναγνωρίσιμα supermodels είχαν την αύρα τους ενισχυμένη από τα απίστευτα μεγάλα συμβόλαια της Revlon.

Η Revlon κατόρθωσε να οδηγήσει το πολιτιστικά σημαντικό για τους δικούς της σκοπούς marketing.

H νέα εποχή του marketing influencer δημιούργησε δυσκολίες για την Revlon

Η εταιρεία αναγνώρισε την αλλαγή πολύ αργά και καθυστέρησε να προσαρμοστεί στην επόμενη εποχή επηρεασμού – μια εποχή που ορίζεται από αυτο-προσδιορισμένους inlfuencers που χτίζουν το δικό τους κοινό και σχέσεις μάρκας σε κοινωνικά θεμέλια.

Αυτή η εποχή έκανε την Kylie Jenner δισεκατομμυριούχο σε τρία χρόνια.

Η Revlon δοκίμασε τις εκστρατείες επιρροής σχετικά πρόσφατα. Αργά στο παιχνίδι σημαίνει καθυστερημένα σε διορατικότητα και βελτιστοποιήσεις.

Και το μέγεθος και η πολυπλοκότητα της Revlon σίγουρα δεν την βοηθούν να προσαρμοστεί γρήγορα σε αυτό που ακούει από τους πελάτες της και τους influencers με την ίδια ταχύτητα που η Glossier κάνει όταν περιστρέφει το προϊόν και τη συσκευασία με βάση τα σχόλια της κοινότητας. Το παιχνίδι επιρροής άλλαξε, αλλά η Revlon δεν άλλαξε αρκετά γρήγορα.

Η αλλαγή συνεχίζεται, καθιστώντας την προσαρμοστικότητα και την ευκινησία κλειδιά για την επιτυχία

Οι πιο πρόσφατες έρευνές δείχνουν ότι οι κορυφαίες μάρκες παρακάμπτουν τους infuencers με μεγάλη εμβέλεια για όσους έχουν μικρότερο κοινό αλλά μεγαλύτερη αυθεντικότητα.

Μερικοί ακόμη δεν έχουν καν “ακόλουθους”. Ορισμένοι δεν είναι καν ανθρώπινοι, όπως ο Lil Miquela.

Τα εμπορικά σήματα χρησιμοποιούν συστήματα μάρκετινγκ επιρροής για να βρουν, να ελέγχουν, να συνάπτουν, να χρησιμοποιούν, να ενισχύουν και να παρακολουθούν ομάδες επιρροών για εμπορικούς σκοπούς καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του πελάτη.

Η κατάσταση της Revlon είναι πολύπλοκη και η αργή υιοθέτηση της σύγχρονης τακτικής marketing επηρεάζει τις πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Και αυτό σηματοδοτεί την αποτυχία της να συμβαδίσει με τους καταναλωτές, να αναγνωρίσει νέες τάσεις, να αλλάζει τις υπάρχουσες διαδικασίες.

Το μάθημα που αποκομίστηκε: για την επιχειρηματικότητα – είναι απαραίτητες προσαρμοστικότητα και ευελιξία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.