18 Απρ 2024
READING

7 πράγματα για τα σάντουιτς παγωτού

2 MIN READ

7 πράγματα για τα σάντουιτς παγωτού

7 πράγματα για τα σάντουιτς παγωτού

Το σάντουιτς παγωτού αποτελεί μέρος της αμερικανικής καλοκαιρινής ευχαρίστησης για γενιές. Τόσο πολύ που ότι είναι μία από αυτές τις απολαύσεις που τώρα θεωρούμε δεδομένη.

Παρακάτω επτά δεδομένα για αυτή την αγαπημένη συνήθεια παιδιών αλλά και ενηλίκων.

1) Φέτος είναι η ανεπίσημη 120η επέτειος του σάντουιτς παγωτού.Το 1899, πιστεύεται ότι ένας πωλητής με καροτσάκι στη Νέα Υόρκη δημιούργησε το σάντουιτς παγωτού.

Αυτός και άλλοι άρχισαν να τα φτιάχνουν με το χέρι και να τα πωλούν από τα καροτσάκια τους στους Νέα Υόρκους.

2) Το Hood πωλεί περίπου 100.000 σάντουιτς παγωτού την εβδομάδα το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια της αιχμής, η Hood πωλεί πάνω από 9.000 κιβώτια σάντουιτς παγωτού κάθε εβδομάδα, συνολικά περίπου σε 100.000 σάντουιτς.

Και όλο το χρόνο, γίνονται δύο σάντουιτς κάθε δευτερόλεπτο στο εργοστάσιο τους στο Κονέκτικατ.

Εκτός από το κλασσικό σάντουιτς σοκολάτας με παγωτό βανίλιας, πωλούν και άλλες γεύσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας περιορισμένης έκδοσης, γεύσης “Unicorn Confetti”.


3) Οι γκοφρέτες σοκολάτας που συνθέτουν τα σάντουιτς στην αρχή είναι τραγανές

Οι γκοφρέτες σοκολάτας που συνθέτουν το εξωτερικό του σάντουιτς παγωτού ξεκινούν σαν τραγανά μπισκότα.Αλλά με την πάροδο του χρόνου, αφού προστεθεί το παγωτό, αρχίζουν να μαλακώνουν, δημιουργώντας την απαλή εξαιρετική γεύση.


4) Ο Ιούλιος είναι ο μήνας που καταναλώνεται περισσότερο

Τον Ιούλιο, τα περισσότερα σάντουιτς παγωτού καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αναμενόμενα, ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας στον οποίο καταναλώνεται το λιγότερο.

5) Το Chipwich επινοήθηκε το 1978

Το “Chipwich”, ένα σάντουιτς παγωτού που φτιάχτηκε με δύο μπισκότα σοκολάτας και παγωτό βανίλιας και μίνι μπάλες σοκολάτας, δημιουργήθηκε το 1978 από τον Richard LaMotta.

6) Η Ανατολική Ακτή αγαπά τα σάντουιτς παγωτού

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όποιον μεγάλωσε στην Ανατολική ακτή, αλλά η Ανατολική ακτή καταναλώνει σχεδόν το 50% όλων των σάντουιτς παγωτού στη χώρα.

7) Πολλά εστιατόρια κάνουν τώρα εκδόσεις high-end του σάντουιτς παγωτού

Εστιατόρια σε όλη τη χώρα έχουν κάνει τα δικά τους σάντουιτς παγωτού εδώ και χρόνια.

Στην πραγματικότητα, στη Βοστώνη, το Oak Long Bar + Kitchen προσφέρει σήμερα ένα σάντουιτς παγωτού “Whoopie Pie” και το Blackbird Donuts πουλάει σάντουιτς παγωτού για γεύματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.