25 Απρ 2024
READING

Το Facebook θα έχει δημοσιογράφους για τις ειδήσεις

3 MIN READ

Το Facebook θα έχει δημοσιογράφους για τις ειδήσεις

Το Facebook θα έχει δημοσιογράφους για τις ειδήσεις

Το Facebook προσλαμβάνει μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων για να ασχοληθεί με την επιμέλεια των ειδήσεων.

Η εταιρεία λέει ότι θα χρησιμοποιήσει τους δημοσιογράφους για να επιλέξει τις τελευταίες ειδήσεις και τις κορυφαίες ιστορίες που θα εμφανιστούν στο χαρακτηριστικό της News Tab, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα, αντί να χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να καθορίσουν τι μοιράζεται με το τεράστιο δίκτυο χρηστών.

Με την κίνηση αυτή και το Facebook αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης σε ολόκληρη την τεχνολογική βιομηχανία.

Η Apple, η Google, το Twitter, το LinkedIn και το Snapchat έχουν απασχολήσει δημοσιογράφους για να βοηθήσουν τις εταιρείες τους να ταξινομήσουν τα νέα και να ζωντανέψουν τους πυλώνες ειδήσεων.

Η Apple, για παράδειγμα, έχει χρησιμοποιήσει κάποια μορφή ανθρώπινης επιμέλειας από τότε που η συνδρομή της Apple News app ξεκίνησε το 2015.

Τον Ιούνιο του 2017, η εταιρεία προσέλαβε τον Lauren Kern, πρώην New York magazine executive editor ως εκδότη της εφαρμογής. Το Twitter έχει χρησιμοποιήσει επίσης κάποια μορφή ανθρώπινων ειδήσεων από το 2015.

Ακόμη και με μια ομάδα εσωτερικών δημοσιογράφων, εταιρείες όπως το Twitter εξακολουθούν να αγωνίζονται για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

A 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina, May 13, 2015. Facebook announced deals with nine publishers — including NBC News, the New York Times and BuzzFeed — to deliver select articles “instantly” on mobile apps. A next logical step for the social giant would be to extend the program to Internet-video providers. Under the Instant Articles program, Facebook caches content on its servers so that it loads up to 10 times faster than regular article posts, which take an average of eight seconds to access. The other launch partners in the program are National Geographic, The Atlantic, the U.K.’s Guardian, BBC News, Spiegel and Bild. REUTERS/Dado Ruvic – RTX1CSWL

Tο Twitter ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον διαφημίσεις από κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, σε μεγάλο βαθμό ως απάντηση στην ανακάλυψη ότι η Κίνα διεξήγαγε μια καμπάνια παραπληροφόρησης για την καταπολέμηση των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ.

Το Facebook, που αντιμετωπίζει παρόμοιο έλεγχο για την ίδια κινεζική καμπάνια παραπληροφόρησης, δήλωσε ότι η απασχόληση των δημοσιογράφων θα βοηθήσει για ειδήσεις πιο υψηλής ποιότητας.

“Ο στόχος μας με την καρτέλα” News “είναι να προσφέρουμε μια εξατομικευμένη, άκρως συναφή εμπειρία για τους ανθρώπους”, δήλωσε ο Campbell Brown, επικεφαλής των ειδησεογραφικών εταιρικών σχέσεων του Facebook .

“Η πλειοψηφία των ιστοριών που θα δουν οι χρήστες θα εμφανιστούν στην καρτέλα μέσω αλγοριθμικής επιλογής. Για να ξεκινήσουμε, για την ενότητα Top News της καρτέλας, εμπιστευόμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων για να βεβαιωθούμε ότι επισημαίνουμε τις σωστές ιστορίες. “

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων παραμένει ένα σημαντικό σημείο ενημέρωσης πολλών ανθρώπων, πολύ περισσότερο από τους αντιπάλους του Twitter και Snapchat.

Σύμφωνα με την Pew Research, περίπου το 69% των Αμερικανών ενηλίκων χρησιμοποιούν το Facebook, και από εκείνους που το χρησιμοποιούν, το 74% επισκέπτεται το site μία φορά την ημέρα.

Συγκριτικά, μόνο ένας στους πέντε ενήλικες των ΗΠΑ (22%) χρησιμοποιεί το Twitter.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2018, περίπου τέσσερις στους δέκα (43%) ενήλικες των Η.Π.Α. διαβάζουν τουλάχιστον κάποια νέα από το Facebook.

Τα στελέχη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχουν παράπονα απο το Facebook για τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων τους ενώ παράλληλα οι ίδιες αυτές εταιρείες παρέχουν περιεχόμενο δωρεάν.

Μετά από χρόνια αντίδρασης, η εταιρεία κοινωνικών μέσων προσπαθεί τώρα να συνεργαστεί με τους εκδότες για να δημιουργήσουν μια πιο ομοιόμορφη σχέση.Το Facebook σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία News Tab το φθινόπωρο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.