20 Απρ 2024
READING

Οι καταναλωτές στην Αγγλία “εγκαταλείπουν” παραγγελίες 228 εκ. λίρες από Click & Collect

2 MIN READ

Οι καταναλωτές στην Αγγλία “εγκαταλείπουν” παραγγελίες 228 εκ. λίρες από Click & Collect

Οι καταναλωτές στην Αγγλία “εγκαταλείπουν” παραγγελίες  228 εκ. λίρες από Click & Collect

Φανταστείτε αυτό: παραγγέλνετε μια σειρά ολοκαίνουργιων ρούχων από την H&M για παράδοση στο πλησιέστερο κατάστημά σας.

Αλλά την επόμενη μέρα, μένετε αργά στο γραφείο για να ολοκληρώσετε την εργασία σας. Η H&M κλείνει και δεν θα παραλάβετε την παραγγελία σας.

Την επόμενη μέρα και μεθεπόμενη ημέρα επίσης έχετε διάφορες υποχρεώσεις και δεν παραλαμβάνετε την παραγγελίας σας.

Ποιες είναι οι πιθανότητες ότι το ίδιο σενάριο θα επαναληφθεί για ένα μήνα, εμποδίζοντας σας να παραλάβετε την παραγγελία σας προτού επιστραφεί στην αποθήκη;

Εάν ζείτε στην Αγγλία, οι πιθανότητες είναι περίπου 1 στις 7, λέει νέα έρευνα από την Barclaycard.

Η “ταλαιπωρία” της παραλαβής της παραγγελία που έγινε μέσω click & collect αναφέρεται ως ο κύριος λόγος σε περίπου το 30% των περιπτώσεων.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους δεν παραλήφθηκαν οι παραγγελίες (click & collect parcels) είναι οι μακρινοί χρόνοι αναμονής 25%, οι κακές συνθήκες παραλαβής 25%, και η υποχρέωση πληρωμής με 17%.

Περίπου το 71% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που ερευνούνται από την εταιρεία χρησιμοποιούν click & collect όταν κάνουν online αγορές, αλλά η υπηρεσία αποδεικνύεται εξαιρετικά αναποτελεσματική τόσο για τους αγοραστές όσο και για τις εταιρείες.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 228 εκατομμύρια λίρες (276 εκατομμύρια δολάρια) παραγγελθέντων αγαθών δεν συλλέγονται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οι λιανοπωλητές να τα επιστρέφουν στην αποθήκη ή να τα ανακατευθύνουν σε άλλο κανάλι πωλήσεων.

Παρά το εντυπωσιακό αυτό εύρημα, οι λειτουργίες click & collect εξακολουθούν να ωφελούν τους λιανοπωλητές, σύμφωνα με την έρευνα.

Το 97% των εμπόρων λιανικής πώλησης που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι επωφελήθηκαν με πρόσθετα έσοδα ως αποτέλεσμα της προσφοράς click & collect.

Ένας τρόπος για τους εμπόρους λιανικής πώλησης να αυξήσουν την ελκυστικότητα του click & collect, είναι να προσφέρουν στους αγοραστές την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα πριν εγκαταλείψουν το κατάστημα, σύμφωνα με την Kirsty Morris, διευθυντή της Barclaycard Solutions.

Η ενίσχυση της εμπειρίας click & collect είναι ένας δυνητικά προσοδοφόρος τρόπος για τους εμπόρους λιανικής πώλησης να απαντήσουν στις προκλήσεις και να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ online και κατάστημα στο κατάστημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.