20 Απρ 2024
READING

Η Nike αγοράζει το start-up Celect,με στόχους την πρόβλεψη και την ανάλυση

2 MIN READ

Η Nike αγοράζει το start-up Celect,με στόχους την πρόβλεψη και την ανάλυση

Η Nike αγοράζει το start-up  Celect,με στόχους την πρόβλεψη και την ανάλυση

Η Nike εξαγόρασε την Celect, μια start-up προγνωστικών αναλύσεων με έδρα στη Βοστώνη για άγνωστο ποσό.

Η Celect θα ενσωματωθεί αμέσως στην παγκόσμια ομάδα λειτουργιών της Nike, η οποία θα ξεκινήσει να ενσωματώνει την τεχνολογία πρόβλεψης αναλυτικών δεδομένων στις εφαρμογές και στον ιστότοπο της.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Celect, η Nike θα είναι σε θέση να προβλέψει ποιες μορφές παπουτσιών επιθυμούν οι πελάτες, όταν τα θέλουν και πού θέλουν να τα αγοράσουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nike Eric Sprunk δήλωσε ότι η εταιρεία επέλεξε να αποκτήσει την Celect που ιδρύθηκε το 2013, αντί να “δαπανήσει δύο με τρία χρόνια” προσπαθώντας να αναπτύξει την ίδια την τεχνολογία.

“Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους καταναλωτές πιο προσωπικά σε μεγάλη κλίμακα”, πρόσθεσε ο Sprunk.

“Πρέπει να προβλέψουμε τη ζήτηση. Δεν έχουμε έξι μήνες για να το κάνουμε. Έχουμε 30 λεπτά.

“Είναι πραγματικά δύσκολη δουλειά η πρόβλεψη των μοντέλων και της συμπεριφοράς των καταστημάτων λιανικής πώλησης.Η απόκτηση αυτή μας καθιστά πολύ πιο γρήγορους στις αποφάσεις μας. “

Αυτό έρχεται καθώς η Nike συνεχίζει να απομακρύνεται από την αγορά άλλων μάρκων αλλά να ασχολείται μόνο με την αγορά τεχνολογικών start-ups όπως η Invertex τον Απρίλιο.

Το Invertex πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό με τη δημιουργία της εφαρμογής Nike Fit, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να μετρήσουν με ακρίβεια το μέγεθος των ποδιών τους, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο.

Για το οικονομικό έτος 2019 ο γίγαντας των αθλητικών ειδών ανέφερε έσοδα ύψους 39,1 δισ.$ αυξημένα κατά 7,5% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η μεγάλη ανάπτυξή της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη επιτυχία των ψηφιακών λειτουργιών της, οι οποίες θεωρείται ότι αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι των επενδύσεων ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που πραγματοποίησε καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.