23 Απρ 2024
READING

Πώς τα 7-eleven σχεδιάζουν να διπλασιάσουν το μέγεθος στις Η.Π.Α. μέχρι το 2027

2 MIN READ

Πώς τα 7-eleven σχεδιάζουν να διπλασιάσουν το μέγεθος στις Η.Π.Α. μέχρι το 2027

Πώς τα 7-eleven σχεδιάζουν να διπλασιάσουν το μέγεθος στις Η.Π.Α. μέχρι το 2027

Με σχεδόν οποιαδήποτε μέτρηση, το 7-Eleven είναι μια τεράστια επιτυχία.

Το εμπορικό σήμα, το οποίο έχει franchising σχεδόν 55 χρόνια, έχει πλέον 67.000 καταστήματα παγκοσμίως – με εννέα φορές περισσότερα καταστήματα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή των ΗΠΑ, AmPm και οκτώ φορές περισσότερα καταστήματα παγκοσμίως από έναν άλλο ανταγωνιστή, τον Circle K .

Και αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις φιλοδοξίες της. “Το σχέδιο ανάπτυξης είναι πολύ επιθετικό”, λέει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Chris Tanco. “Είναι μέχρι το διπλάσιο σε μέγεθος [στις Η.Π.Α.] έως το 2027, που θα είναι τα 100ά γενέθλιά μας.”

Για να φτάσει εκεί, η 7-Eleven σκοπεύει να εξελιχθεί για να συναντήσει τον εξελισσόμενο καταναλωτή της.

Για παράδειγμα, δοκιμάζει μια υπηρεσία παράδοσης σε 24 αγορές, διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας 7NOW.

Η εταιρεία ελπίζει επίσης να αναπτύξει ένα πρόγραμμα “scan and pay” το επόμενο έτος, επιτρέποντας στους πελάτες να παρακάμπτουν τις γραμμές πληρωμής μέσω σάρωσης και πληρωμής για αντικείμενα με τα smartphones τους.

Αλλά φαίνεται ότι για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, η 7-Eleven θα πρέπει επίσης να επιλύσει μια μακρόχρονη και όλο και πιο θορυβώδη αντιπαράθεση με πολλούς από τους franchisees της.

Τα νέα που έρχονται από το εμπορικό σήμα το 2018 ήταν σε μεγάλο βαθμό πολύ καλά – τόσο πολύ ώστε να δούμε το 7-Eleven στην κορυφή.

Πολλοί δικαιοδόχοι λένε ότι όλο και περισσότερο συμπιέζονται από την εταιρεία και προσφέρουν την επικαιροποιημένη σύμβαση franchisee ως αποδεικτικό στοιχείο.

Περιλαμβάνει ένα τέλος ανανέωσης 50.000 δολαρίων, το οποίο μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι υψηλότερο από ό, τι οι franchisees έχουν πληρώσει σήμερα.

Η εταιρεία αρνήθηκε δημοσίως ότι ασκεί πιέσεις στους ιδιοκτήτες καταστημάτων και ότι δίνει προτεραιότητα στα δικά της κέρδη σε βάρος των franchisees.

Σε μια συνέντευξη με το Entrepreneur, ο Tanco λέει ότι το μοντέλο franchise της 7-Eleven ευθυγραμμίζει το κίνητρο της εταιρείας με εκείνο των franchisees της.

“Θέλουμε κερδοφόρες πωλήσεις, θέλουμε να διαπραγματευτούμε με τους προμηθευτές για χαμηλότερο κόστος των αγαθών και θέλουμε να οδηγήσουμε σε ένα υψηλότερο περιθώριο μικτού κέρδους, διότι μοιραζόμαστε όλοι αυτό το μικτό κέρδος.

Τα επόμενα χρόνια θα δείξουν πόσο καλά θα είναι για όλους μαζί.

Η εταιρεία κάνει franchise από το 1964 και έχει συνολικά 67,000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.Το κόστος για το άνοιγμα κυμαίνεται από  $47.1K–$1.2M αναλόγως τον τύπο-μέγεθος franchise συμφωνίας που θα γίνει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.