25 Απρ 2024
READING

Οι 7 πιο ελκυστικές χώρες για franchising το 2019

4 MIN READ

Οι 7 πιο ελκυστικές χώρες για franchising το 2019

Οι 7 πιο ελκυστικές χώρες για franchising το 2019

Ας υποθέσουμε ότι είστε μια επιτυχημένη εταιρεία franchise και έχετε επεκταθεί στο σημείο όπου η αγορά σας είναι κορεσμένη.

Ή ο ανταγωνισμός σας έχει γίνει τόσο έντονος που είναι πολύ δύσκολο να επεκτείνετε περαιτέρω την επιχείρησή σας και να έχετε περισσότερα κέρδη

Ή οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρουν οι ολοένα και πιο ολοκληρωμένες παγκόσμιες αγορές γίνονται πιο δελεαστικές.

Αλλά πού πηγαίνετε πρώτα ή ποιες χώρες στοχεύετε πρώτα για περαιτέρω επέκταση; Αυτή δεν είναι απλή απόφαση, καθώς υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικές χώρες όπου θα μπορούσατε να βρείτε πιθανούς πελάτες για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Θα μπορούσατε να επιλέξετε το σχετικά ασφαλές και οικείο ή θα μπορούσατε να επιλέξετε μια μεγάλη δυνητική αγορά -Κίνα ή Ινδία για παράδειγμα – αλλά αυτό μπορεί να μην είναι η βέλτιστη επιλογή σας, καθώς το μέγεθος της αγοράς ή οι κίνδυνοι αγοράς είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς παράγοντες που οδηγούν την επιτυχία στις διεθνείς αγορές.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές άλλες επιτυχημένες εταιρείες (franchisors καθώς και μη franchisors) στις υπερπόντιες αγορές επιβεβαιώνουν τις δυσκολίες διεθνούς επέκτασης.

Αυτές περιλαμβάνουν αποτυχίες – ή λιγότερο από ικανοποιητικές επιδόσεις – από την McDonald’s,την Wendy’s, την Starbucks κλπ.

Σε πολλές περιπτώσεις, η επέκταση σε λάθος χώρα σε λάθος χρόνο ήταν ένας σημαντικός λόγος για την αποτυχία των πρωτοβουλιών διεθνοποίησης.

Ένα μοντέλο υπολογιστών που αναπτύχθηκε μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες franchise να προσδιορίσουν τις χώρες στις οποίες έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να διευρύνουν επιτυχώς τις επιχειρήσεις τους .

Το μοντέλο αυτό εξετάζει τη διεθνή επέκταση ως επένδυση με πιθανές αποδόσεις και κινδύνους.

Μια καλή επένδυση είναι αυτή που έχει ένα ευνοϊκό προφίλ κινδύνου / απόδοσης, δηλ. ένα προφίλ που μεγιστοποιεί τις αποδόσεις για ένα δεδομένο επίπεδο κινδύνου ή / και ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για ένα δεδομένο επίπεδο απόδοσης.

  • Μέγεθος της αγοράς: όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του πληθυσμού ή / και η οικονομία, τόσο καλύτερη είναι η πιθανή απόδοση.
  • -Αύξηση της αγοράς: όσο ταχύτερα αυξάνεται η οικονομία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα υψηλότερων αποδόσεων.
  • -Αγορά δύναμη: το μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα των δυνητικών πελατών σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για υψηλότερες πωλήσεις, υψηλότερα κέρδη και υψηλότερες αποδόσεις.
  • -συνάφεια προιόντων η υπηρεσιών:είναι κρίσιμη η εξέταση της αγοράς με βάση το προιόν η την υπηρεσία που είναι προς ανάπτυξη

Οι ερευνητές αναγνώρισαν επίσης τους βασικούς κινδύνους στις διεθνείς αγορές. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • -Πολιτικοί και οικονομικοί κίνδυνοι: αυτοί προκύπτουν όταν οι πολιτικές ή οικονομικές συνθήκες ή αλλαγές επηρεάζουν δυσμενώς τις δραστηριότητες μιας ξένης εταιρείας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν νομισματική αστάθεια, αυξημένους φόρους, οικονομικές δυσκολίες, απεργίες, μποϊκοτάζ κ.λπ.
  • Νομικοί και κανονιστικοί κίνδυνοι: Άγνωστες ή / και αλλαγές στις νομοθεσίες και τους κανονισμούς μιας χώρας υποδοχής μπορεί να βλάψουν μια ξένη εταιρεία που λειτουργεί εκεί. Η μη εκτέλεση των νόμων και οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ο περιορισμός της ιδιοκτησίας και του ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, οι φραγμοί στον επαναπατρισμό των κερδών, οι τιμολογιακές διακρίσεις κ.λπ. μπορούν να παρεμποδίσουν τις επιχειρήσεις μιας επιχείρησης και να βλάψουν την κατώτατη γραμμή της.
  • Κίνδυνοι πολιτιστικής απόστασης: η λειτουργία σε διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον δημιουργεί μοναδικές προκλήσεις. Οι διαφορετικές προτιμήσεις των πελατών, οι προσδοκίες των εργαζομένων, οι πρακτικές διαχείρισης κ.λπ. μπορούν να οδηγήσουν σε υποαπόδοση και αποτυχία των επιχειρήσεων. Όσο πιο διαφορετική είναι η κουλτούρα της χώρας υποδοχής από την κουλτούρα της χώρας καταγωγής της ξένης εταιρείας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος αποτυχίας.
  • Γεωγραφικοί κίνδυνοι απόστασης: καθώς αυξάνεται η γεωγραφική απόσταση μεταξύ της ξένης αγοράς και της έδρας της εταιρείας, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος παρακολούθησης και τόσο πιο δύσκολο και δαπανηρό είναι να παρέχεται υλικοτεχνική και άλλη υποστήριξη στους αλλοδαπούς franchisees.

Μετά την ποσοτικοποίηση όλων αυτών των παραγόντων, κατατάσσοντας όλες τις χώρες σύμφωνα με τον καθένα από αυτούς τους παράγοντες, αναθέτοντας σε αυτούς σχετικούς συντελεστές οι ερευνητές δημιούργησαν ένα δείκτη που κατατάσσει 131 χώρες ανάλογα με την ελκυστικότητά τους ως διεθνείς franchise αγορές επέκτασης.

Top 7 πιο ελκυστικές χώρες το 2019

  1. Γερμανία
  2. Αγγλία
  3. Πολωνία
  4. Γαλλία
  5. Ισπανία
  6. Ιρλανδία
  7. Σουηδία
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.