21 Σεπ 2024
READING

Η L’Oréal μπαίνει δυναμικά στο κινεζικό WeChat προσφέροντας δοκιμές καλλυντικών μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

2 MIN READ

Η L’Oréal μπαίνει δυναμικά στο κινεζικό WeChat προσφέροντας δοκιμές καλλυντικών μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

Η L’Oréal μπαίνει δυναμικά στο κινεζικό WeChat προσφέροντας δοκιμές καλλυντικών μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

Το AR mini-program της L’Oréal για το WeChat δείχνει πώς η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων γίνεται μια πιο ευέλικτη πλατφόρμα για επιδείξεις προϊόντων και αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η συνεργασία με το WeChat – το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα – προσφέρει στην L’Oréal ένα δυνητικό πλεονέκτημα να μπει σε μια κρίσιμη και αναδυόμενη αγορά.

Η μάρκα θα μπορούσε να φτάσει στους πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια πελάτες που γνωρίζουν τις λειτουργίες αγορών και πληρωμών της εφαρμογής της Tencent.

Επειδή το WeChat λειτουργεί σαν ένα μικροσκοπικό λειτουργικό σύστημα σε τηλέφωνα με βάση το Android – με χαρακτηριστικά παρόμοια με το σύστημα iOS της Apple – η εφαρμογή απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ιδιοκτητών smartphone και σε διαφημιζόμενους που θέλουν να προσεγγίσουν αυτά τα ακροατήρια.

Πολυτελείς μάρκες όπως η Louis Vuitton, η Bulgari, η Cartier, η Coach, η Tiffany, η Burberry και ο κινέζος πωλητής διαμαντιών, Chow Tai Fook, έχουν φτάσει ψηλά στη λίστα αγοράς του WeChat, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία, Gartner L2.

Η τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα συνεχίζουν να εδραιώνονται ως βασικό εργαλείο marketing για τους κατασκευαστές καλλυντικών που τη χρησιμοποιούν παντού, από “έξυπνους καθρέφτες” έως mobile-only χαρακτηριστικά.

Οι παγκόσμιες δαπάνες για επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα προβλέπεται ότι θα αυξηθούν 68,8%, σε περίπου 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σύμφωνα με την International Data Corp (IDC).

Η online λιανική θα οδηγήσει σε δαπάνες 558 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος για τις τεχνολογίες, εκτιμά η IDC.

Η ενσωμάτωση της L’Oréal στο WeChat είναι άλλο ένα σημάδι ότι η εξαγορά της ModiFace από την εταιρεία πέρυσι αποκομίζει οφέλη, καθώς ο γίγαντας των καλλυντικών φαίνεται να παραμένει στην κορυφή μιας ανταγωνιστικής και ολοένα και πιο τεχνολογικά προσανατολισμένης κατηγορίας.

“Η απόκτηση της ModiFace κατά το πρώτο εξάμηνο είναι επίσης ένα σημαντικό ορόσημο για τη μετατροπή της L’Oréal σε μια ψηφιακά επαυξημένη εταιρία ομορφιάς”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Jean-Paul Agon για τα κέρδη της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Η L’Oréal τον προηγούμενο μήνα πρόσθεσε την τεχνολογία AR της ModiFace στo Amazon για να προσφέρει σε ένα ευρύτερο φάσμα αγοραστών την ευκαιρία να δοκιμάσει ουσιαστικά τα προϊόντα προτού πραγματοποιήσει άμεση αγορά μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.