27 Απρ 2024
READING

Η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να υπογράψει συμβόλαιο με την Nike αξίας πάνω από 91 εκ. $

2 MIN READ

Η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να υπογράψει συμβόλαιο με την Nike αξίας πάνω από 91 εκ. $

Η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να υπογράψει συμβόλαιο με την Nike αξίας  πάνω από 91 εκ. $

Η Λίβερπουλ πρόκειται να υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο της Premier League στην ιστορία με την Nike.

Ο ευρωπαίος πρωταθλητής υποστηρίζεται επί του παρόντος από την New Balance, αλλά το συμβόλαιο των 55 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως προβλέπεται να λήξει στο τέλος της σεζόν.

Η συμφωνία θα είναι η πιο προσοδοφόρα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και θα ξεπερνούσε τη συμφωνία της Manchester United για $ 91 εκατομμύρια ετησίως με την Adidas.

Η συμφωνία θα είναι επίσης η τρίτη υψηλότερη στον κόσμο του ποδοσφαίρου, πίσω από την Barcelona, η οποία έχει συμφωνία 122 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως με τη Nike και της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επέκτεινε τη συμφωνία της με την Adidas νωρίτερα αυτό το έτος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε τεράστια συμφωνία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Adidas τον Μάιο – 134 εκατομμύρια δολάρια ετησίως – αλλά ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ανέλθει στα 170 εκατομμύρια δολάρια με την πώληση προιόντων.

Η Nike συνεργάζεται ήδη με τρία άλλα κλαμπ της Premier League. Η Brighton από το 2014, ενώ οι Chelsea και Tottenham υπέγραψαν συμφωνίες στην αρχή της σεζόν 2017-18.

Η Chelsea ολοκλήρωσε τη συμφωνία της με την Adidas έξι χρόνια νωρίτερα για να υπογράψει 15ετή σύμβαση με την Nike, η οποία αξίζει 73 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η Τότεναμ παίρνει το μισό ποσό από το συμφωνητικό της με τη Nike, κερδίζοντας περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.