25 Απρ 2024
READING

Η Levi Strauss ολοκληρώνει την μετακίνηση της παραγωγής μακριά από την Κίνα

3 MIN READ

Η Levi Strauss ολοκληρώνει την μετακίνηση της παραγωγής μακριά από την Κίνα

Η Levi Strauss ολοκληρώνει την μετακίνηση της παραγωγής μακριά από την Κίνα

Η Levi Strauss & Co ολοκληρώνει τη μετακίνηση της παραγωγής από την Κίνα λόγω της αβεβαιότητας για τα προιόντα που εισάγονται από την Κίνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Chip Bergh σε συνέντευξή του στο Reuters.

Μόνο 1%-2% των προϊόντων Levis που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα, δήλωσε ο Bergh, έναντι 16% πριν από δύο χρόνια.

Ο Bergh μίλησε μία μέρα πριν ο πρόεδρος Donald Trump δηλώσει ότι θα επιβάλει δασμούς και σε άλλα κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των ενδυμάτων.

Ο Trump χρησιμοποιεί τους δασμούς ως εργαλείο για τη διαπραγμάτευση καλύτερων εμπορικών όρων, λέγοντας ότι οι εισαγωγές κοστίζουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Μαζί με τα ενδύματα, οι νέοι δασμοί περιλαμβάνουν καταναλωτικά αγαθά όπως τα ηλεκτρονικά και τα παιχνίδια και προστίθενται σε εκείνα που έχουν ήδη επιβληθεί στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια άλλων αγαθών που εισάγονται από την Κίνα.

Η φορολόγηση των εισαγωγών των ΗΠΑ στα κινεζικά αγαθά έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα για πολλούς αμερικανούς λιανοπωλητές, ανέφερε ο Bergh.

Η Levi’s με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία επέστρεψε στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο, αποτελεί μέρος ενός “κύματος” λιανοπωλητών που έχουν μεταφέρει αλυσίδες εφοδιασμού από την Κίνα σε χώρες όπως το Βιετνάμ και το Μπαγκλαντές.

Η τάση ήταν αρχικά ως απάντηση σε υψηλότερους μισθούς για τους Κινέζους εργάτες, αλλά η πλήρη μετακίνηση της παραγωγής αναμένεται να επιταχυνθεί από τους νέους δασμούς, τα οποία δήλωσε ο Trump θα τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται να αυξήσουν το κόστος των καταναλωτών και να έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη τη λιανική βιομηχανία.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης ενδυμάτων όπως η Gap, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ μάρκας Steve Madden και το πολυκατάστημα Macy’s έχουν επίσης ενεργήσει για να μεταφέρουν την παραγωγή εκτός της Κίνας.

Ωστόσο, η Κίνα εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος προμηθευτής της βιομηχανίας με το 42% των ενδυμάτων και το 69% των υποδημάτων που πωλούνται στις ΗΠΑ να κατασκευάζονται στην Κίνα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ενδυμάτων και Υποδημάτων.

Η Levi’s έχει δύο εργοστάσια στην Πολωνία και τη Νότια Αφρική, αλλά χρησιμοποιεί κυρίως προμηθευτές σε 22 διαφορετικές χώρες, δήλωσε ο Bergh, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2011.

“Μειώσαμε την βάση των προμηθευτών μας κατά τη διάρκεια του χρόνου που βρισκόμουν εδώ για να αναπτύξω πραγματικά βαθύτερες, πιο στρατηγικές σχέσεις με πολλούς από τους προμηθευτές μας”, δήλωσε.

Πολλοί από τους προμηθευτές της Levis στην Κίνα είναι εταιρείες που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο οι οποίες έχουν παρουσία σε πολλές χώρες, δήλωσε ο Bergh, οι οποίοι έχουν μειώσει τον κίνδυνο κατασκευάζοντας εργοστάσια σε μέρη όπως το Βιετνάμ και η Καμπότζη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.