28 Απρ 2024
READING

Jameson | δημιουργώντας ένα καινοτόμο προϊόν από την ιδέα στο ράφι

2 MIN READ

Jameson | δημιουργώντας ένα καινοτόμο προϊόν από την ιδέα στο ράφι

Jameson | δημιουργώντας ένα καινοτόμο προϊόν από την ιδέα στο ράφι

Η Pernod Ricard, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Jameson Irish είδε μια ευκαιρία στην αγορά συσκευασμένων ποτών έτοιμα προς κατανάλωση (RTD).

Τα “σύγχρονα αρσενικά” αναζητούσαν ώριμες εναλλακτικές λύσεις για την μπύρα. Τα Dark Spirit RTD παραδοσιακά έκαναν έκκληση για “παρέα, αρρενωπότητα και αίσθηση απελευθέρωσης”.

Χρησιμοποιώντας τη μοναδική διαδικασία καινοτομίας της, η Landor διερεύνησε τις τάσεις της κατηγορίας και τις μάρκες αναφοράς για να κατανοήσει και να καθορίσει την ευκαιρία.

Τα διαπιστευτήρια του Jameson για το ουίσκι έδωσαν μια πλατφόρμα από την οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια εναλλακτική λύση μπύρας υψηλότερης κατηγορίας και η ιρλανδική προέλευσή του έδωσε την κοινωνικότητα και τη στάση της μάρκας.

Με την εξέλιξη της κατηγορίας Ready to Drink το Jameson θα μπορούσε να την οδηγήσει μακριά από τη γενική μετριότητα.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με νεαρούς καταναλωτές για να καθοριστεί πώς θα μπορούσε το Jameson να αλλάξει καλύτερα την κατηγορία Ready to Drink.

Η έρευνά αποκάλυψε ένα χάσμα στην αγορά μεταξύ Ready to Drink χαμηλής ποιότητας και παρασκευασμάτων υψηλής ποιότητας.

Δημιουργία προσωπικότητας

Η μελέτη χαρτογράφησης των ευκαιριών οδήγησε σε διάφορες πιθανές κατευθύνσεις για το Jameson: “ο Rebel, η Τριάδα και ο Ταξιδιώτης”.

Δημιουργήθηκαν πρωτότυπα κάθε προσωπικότητας, σχεδιάζοντας μπουκάλια, δημιουργώντας εικόνα, ακόμα και γεύσεις απεικόνισης.

Αφού δοκιμάστηκαν στους καταναλωτές εμφανίστηκε ένας σαφής νικητής: “η Τριάδα”.

Το μπουκάλι είναι το εμπορικό σήμα

Η παραδοσιακή και η σύγχρονη εικόνα συναντιούνται στον σχεδιασμό για το μπουκάλι RTD Jameson.

Έχει ενσωματώσει τα παραδοσιακά στοιχεία του ιρλανδικού ουίσκι, όπως η κορυφή του Jameson, το σχήμα μπουκαλιού και τα αστέρια, ενώ αυτά “παντρεύονται” με την ελάχιστη σήμανση και το πράσινο μπουκάλι της σύγχρονης μπύρας.

Μια επιτυχημένη ανάκαμψη όλης της κατηγορίας

Το premix του Jameson είναι το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα RTD της Pernod Ricard μέχρι σήμερα.

Στη δοκιμή, το 92% των δοκιμαστών ανέφερε ότι θα το αγοράσουν.

Μετά την κυκλοφορία, το brand awareness ήταν 50% πάνω από τον στόχο. Αλλά η καλύτερη απόδειξη της επιτυχίας ήταν η προσθήκη μιας τρίτης γεύσης μόνο ένα χρόνο μετά την εισαγωγή της μάρκας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.