23 Δεκ 2024
READING

Το Facebook θα έχει καταστήματα καφέ

4 MIN READ

Το Facebook θα έχει καταστήματα καφέ

Το Facebook θα έχει καταστήματα καφέ

Αφού αντιμετώπισε σκάνδαλα για θέματα εμπιστευτικότητας, το Facebook έχει ανακοινώσει τα σχέδια για να ανοίξει μια σειρά από πέντε “Facebook Cafe” σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δωρεάν καφές, ποδήλατα που μπορεί να δανειστεί κάποιος και δημόσιες εκδηλώσεις.

Αυτές είναι μερικές από τις ανέσεις που προσφέρουν οι μάρκες τεχνολογίας και οι τράπεζες σε μια νέα γενιά εμπορικών χώρων.

Εκεί, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε έναν έλεγχο της ιδιωτικής ψηφιακής ζωής σας μαζί με έναν δωρεάν καφέ, σύμφωνα με την Evening Standard.

Το σχέδιο ονομάζεται “κόλπο PR”, και μπορεί να είναι. Αλλά στο πλαίσιο των τεχνολογικών εταιρειών που οικοδομούν μια παρουσία στις πόλεις, το Facebook καθυστερεί στο πάρτι.

Τα pop up καταστήματα, οι ενεργοποιήσεις με events εμπορικών σημάτων και τα καταστήματα που προσφέρουν επίσης δωρεάν εκδηλώσεις και άλλες παροχές που απευθύνονται στο κοινό έχουν καταστεί βασικό στοιχείο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τα τελευταία χρόνια, εν μέρει χάρη στο πολλά άδεια εμπορικά ακίνητα.

Αυτό περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Apple,η Capitol One και, ναι, το Facebook, που όλες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να δημιουργήσουν επώνυμες παρουσίες στις γειτονιές – και ενδεχομένως να αναμορφώσουν τις πόλεις όπως τις γνωρίζουμε.

Οι πόλεις εξακολουθούν να υπολογίζουν τι πρέπει να κάνουν σε έναν κόσμο μετά το Amazon.

Τα γνωστά καταστήματα λιανικής που κάποτε γέμιζαν τους δρόμους μας έχουν κλείσει μαζικά για την τελευταία δεκαετία και η “αιματοχυσία” δεν έχει σταματήσει.

Πέρυσι, 5.824 καταστήματα έκλεισαν στις Η.Π.Α. και 7.062 έκλεισαν μέχρι στιγμής φέτος, έρευνες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 12.000 κλειστά καταστήματα μέχρι τα τέλη του 2019.

Τα τελευταία χρόνια, μια απίθανη αλλαγή συντελείται στις τράπεζες και εκμεταλλεύεται αυτή τη μετατόπιση. Πολλές τράπεζες έχουν πειραματιστεί με νέα καταστήματα, με στόχο να κερδίσουν νέους καταναλωτές σε μικρότερους, αστικούς χώρους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι τράπεζες όπως η Wells Fargo έχουν επικεντρωθεί στην εμπορία νέων, αυτοματοποιημένων τεχνολογιών σε αυτές τις τοποθεσίες, τοποθετώντας μηχανήματα ATM που μπορούν ακόμη και να σας προσφέρουν μια νέα χρεωστική κάρτα.

Αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να πλαισιώσουν αυτούς τους χώρους στο κατάστημα ως φιλικοί προς τη γειτονιά, προσφέροντας προνόμια όπως δωρεάν Wi-Fi και ποδήλατα στους πελάτες.

Η Capital One πήρε αυτή την ιδέα με τα Capital One Cafes σε μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ

“Δεν είναι μόνο μια τράπεζα. Είναι μια νέα τραπεζική κατάσταση του νου “, αναφέρει η ετικέτα της εταιρείας. Τα καφέ είναι κατά βάση καφετέριες όπου μπορείτε να χαλαρώσετε με τις τραπεζικές υπηρεσίες που προσφέρονται.

Μέσα από μια συμφωνία με την Peets, το Capital One προσφέρει 50% έκπτωση για τον καφέ σας, εφόσον χρησιμοποιείτε τη χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα Capital One για να την αγοράσετε.

Με άλλα λόγια, ο τραπεζικός κλάδος θέλει να φαίνεται σαν το τοπικό σας καφέ – και κατ ‘επέκταση, μέρος της γειτονιάς σας.
Για να μην ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, η βιομηχανία τεχνολογίας κατασκευάζει και αυτή ένα retail αποτύπωμα χωρίς σύνδεση, επιδιώκοντας να επανατοποθετήσει τις μάρκες τεχνολογίας ως φιλικές, προσβάσιμες παρουσίες σε πόλεις και γειτονιές.

Το 2017, η Apple άρχισε να αναδιαμορφώνει τα καταστήματά της ως αυτό που περιγράφει “πλατείες της πόλης” , όπου μπορείτε να καθίσετε και ένα πρόγραμμα σπουδών εργαστηρίων και ομιλητών είναι είναι ανοιχτά για το κοινό.

Αυτό μας φέρνει ξανά στην ιδέα ενός Cafe Facebook. Το Facebook, ως ψηφιακή πλατφόρμα, είναι ένα εμπορικό σήμα που βασίζεται στους φίλους σας.

Η μέγιστη δύναμη του Facebook είναι ότι έχει πραγματικά χτίσει την ψηφιακή πλατεία της πόλης, αλλά η “παραμορφωμένη” αυτή πλατεία έχει γίνει μέσω των αλγορίθμων της.

Το Facebook μπορεί να είναι ακόμα ένας δημοφιλής προορισμός, αλλά δεν είναι ένα μέρος.

Μια offline καφετέρια θα μπορούσε να είναι μια έξυπνη κίνηση PR που απαλύνει το δημόσιο συναίσθημα με lattes, σίγουρα, αλλά είναι επίσης η πρώτη εκδήλωση του Facebook ως ένα σημείο στο χάρτη, γεμάτο με ένα προσωπικό που μπορείτε πραγματικά να μιλήσετε.

Είναι το Facebook ως μια φυσική εμπειρία γεμάτη με κανονικά πρόσωπα αντί ψηφιακών.

Όπως το Apple, το Amazon και το Google / Alphabet, το Facebook θέλει να αγκυροβολήσει το εμπορικό σήμα του στον πραγματικό κόσμο – ένα φιλικό τοπικό cafe όπου μπορείτε να σταματήσετε για έναν καφέ.

Καθώς αυτά τα εμπορικά σήματα καθίστανται τοποθεσίες και όχι μόνο ψηφιακές πλατφόρμες, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις πόλεις.

Πως, ακριβώς, αυτό θα αλλάξει τη ζωή των κοινοτήτων παραμένει να το δούμε. Αλλά οι πόλεις μας δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες για αυτό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.