08 Μάι 2024
READING

Η Adidas είναι παγκόσμιο brand αλλά παρακολουθεί όλες τις νέες τάσεις

2 MIN READ

Η Adidas είναι παγκόσμιο brand αλλά παρακολουθεί όλες τις νέες τάσεις

Η Adidas είναι παγκόσμιο brand αλλά παρακολουθεί όλες τις νέες τάσεις

Για την Adidas οι μεγάλες πόλεις είναι καθοριστικές για τη διαμόρφωση των “παγκόσμιων τάσεων και της αντίληψης των καταναλωτών, των προοπτικών και των αποφάσεων αγοράς”.

Φέτος ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος αθλητικών ειδών στον κόσμο άνοιξε νέα έδρα 350 εκατομμυρίων ευρώ στο Herzogenaurach, μια ήρεμη πόλη 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νυρεμβέργης στη Βαυαρία, με μόλις 25.000 κατοίκους και χωρίς σιδηροδρομική πρόσβαση.

Φαίνεται μια απίθανη θέση για ένα εμπορικό σήμα που επιδιώκει να εντοπίσει το επόμενο μεγάλο πράγμα.

Όμως, το 70% περίπου όλων των καινοτομιών προϊόντων προέρχονται από την έδρα της, με «κόμβους συνεργασίας» στο Άμστερνταμ, τη Σαγκάη και το Πόρτλαντ στο Όρεγκον.

Η Adidas μπορεί να είναι παγκόσμια και η παραγωγή της να βρίσκεται στην Ασία, αλλά η έδρα της εταιρείας στο Herzogenaurach παραμένει “πολύ σημαντική για τον πολιτισμό της και την ταυτότητά της.

Η δημιουργία προϊόντων, το σκεπτικό της μάρκας, οι κατευθυντήριες γραμμές ξεκινούν εδώ.

Ο ιδρυτής Adolf “Adi”Dassler που δημιούργησε τα παπούτσια του Jesse Owens και φορούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, έζησε στο Herzogenaurach.

Ξεκίνησε την Adidas τον Αύγουστο τον Αύγουστο του 1949 αφού χώρισε με τον αδελφό του Ρούντολφ.

Την ίδια χρονιά, ο αδελφός του ίδρυσε την ανταγωνιστική εταιρεία παραγωγής Puma, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα, αν και είναι 5 φορές μικρότερη εταιρεία .

Το Herzogenaurach είναι το μέρος όπου ο Dassler δημιούργησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά παπούτσια με εναλλάξιμες τάπες που φορούσε η γερμανική ομάδα όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954.

Κατά την τελευταία δεκαετία, τα παγκόσμια έσοδα της Adidas υπερδιπλασιάστηκαν σε 22 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν επτά φορές. Μόνο φέτος, οι μετοχές αυξάνονται σχεδόν κατά 40%, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή αξία του ομίλου σε 50 δισ. Ευρώ.

Στο ποδόσφαιρο, η στενή συνεργασία με επαγγελματικές ομάδες και η χορηγία όπως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατηρεί στενή σχέση με τους επαγγελματίες αθλητές καθώς και τους νέους παίκτες.

Σε βασικές μητροπόλεις όπως το Λονδίνο, το Λος Άντζελες και το Τόκιο, η Adidas έχει ορίσει «ομάδες πόλεων» που συνδέονται με τους τοπικούς influencers, οργανώνουν εκδηλώσεις πωλήσεων και καλλιεργούν κοινότητες όπως οι «δρομείς Adidas», όπου οι πελάτες συναντώνται για προπόνηση μαζί.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Adidas δέχεται 1.000.000 αιτήσεις εργασίας ετησίως.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.