03 Μάι 2024
READING

Κύκλος ανάπτυξης για την αγορά του ποδηλάτου

3 MIN READ

Κύκλος ανάπτυξης για την αγορά του ποδηλάτου

Κύκλος ανάπτυξης για την αγορά του ποδηλάτου

Η αγορά ποδηλάτων έχει ενδιαφέρον για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και τους επενδυτές εδώ και αρκετό καιρό και η ανάλυσή δείχνει ότι παρόλο που εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά, ορισμένα τμήματα ξεχωρίζουν έχοντας υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό.

Η εταιρεία ερευνών Mintel εκτιμά ότι η αγορά λιανικής πώλησης ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε £ 1,5 δις και πιστεύει ότι η ποδηλασία συνολικά συμβάλλει σε £ 5,4δις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εάν ο στόχος της κυβέρνησης να διπλασιαστεί ο κύκλος χρήσης έως το 2025 γίνει πραγματικότητα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει σε £ 10 δις.

Ωστόσο, όταν κοιτάξει κάποιος βαθύτερα, μπορεί να βρεί περισσότερες από μια μια εικόνα.

Ενώ οι πορείες των εταιρειών Evans και Cycle Surgery υπογραμμίζουν τα προβλήματα στη μεσαία αγορά, η αγορά premium ποδηλάτων εξακολουθεί να παρουσιάζει θετικά σημάδια.

Η αγορά των γυναικών


Παρά την πρόσφατη ανάπτυξη, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να υστερεί στην Ευρωπαική ήπειρο όσον αφορά τη συμμετοχή των γυναικών.

Οι γυναίκες συμμετέχουν στο 27% των ποδηλατικών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 55% στη Δανία και την Ολλανδία – και οι ειδικοί προβλέπουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η ζήτηση αυξάνεται για τα ειδικά ποδήλατα, τα ρούχα και τα αξεσουάρ των γυναικών.

Οι γυναίκες ποδηλάτισες θέλουν κομψά ροζ και γενικά πολύχρωμα ποδήλατα και οι άντρες προϊόντα που είναι προσαρμοσμένα για να ταιριάζουν, και πρακτικά προϊόντα ειδικά κατασκευασμένα για αυτούς.

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ποδηλάτων στον κόσμο, η Giant, το αναγνώρισε αυτό νωρίς και ξεκίνησε την Liv, μια ποδηλατική μάρκα των γυναικών.

Πρόσφατα η Giant απέδωσε το 70% της ετήσιας αύξησής της στην επιτυχία της μάρκας.

Ηλεκτρονικά ποδήλατα


Ακριβώς όπως το e-scooter έχει εξελιχθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αναμένεται να καταγράφουν συνεχή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη Halfords, έχουν αυξηθεί από το 1% των πωλήσεων το 2012, στο 9% των πωλήσεων.

Αυτό που υπήρξε προηγουμένως μια εξειδικευμένη αγορά γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο, καθώς όλοι οι χρήστες βλέπουν τα οφέλη από την παροχή μηχανοκίνητης βοήθειας.

Οι παράγοντες της προσφοράς, όπως η προσβασιμότητα και η πτώση των τιμών, συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη της αγοράς, διευκολύνοντας την αγορά των καταναλωτών.

Η ευρύτερη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη μετακίνηση, κάνοντας μακρύτερες μετακινήσεις που ήταν κάποτε εκτός εμβέλειας πιο ελκυστικές για ένα ευρύτερο κοινό.

Η Gocycle, μια εμπορική επωνυμία e-bike με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καλύπτει ειδικά την αγορά του commuter με την παραγωγή ελαφρών, πτυσσόμενων και υψηλών προδιαγραφών ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ομοίως, η Brompton έκανε την πρώτη της εισβολή στον κλάδο των ηλεκτρικών ποδηλάτων πέρυσι.

Πέρα από ποδήλατα


Πέρα από ποδήλατα και εξαρτήματα, άλλα προϊόντα και υπηρεσίες δωρεάν προσφέρουν μια ευκαιρία για τα σήματα και τους λιανοπωλητές να αυξήσουν τις πωλήσεις τους με τους υπάρχοντες πελάτες.

Με πιο περίπλοκες μηχανικές συσκευές, καθώς και καταναλωτές που αγοράζουν πιο ακριβά ποδήλατα, η εξυπηρέτηση γίνεται μια ελκυστική προσθήκη αγοράς.

Αποτελεί βασικό πυλώνα της νέας στρατηγικής της Halford, καθώς αναμένει πολύ περισσότερα έσοδά της από τις υπηρεσίες παρά από τις πωλήσεις προϊόντων στο μέλλον.

Ορισμένα εμπορικά σήματα, όπως η Rapha, έχουν ξεπεράσει το παραδοσιακό μοντέλο μιας μάρκας ποδηλάτων για να ενθαρρύνουν τις δαπάνες από τους πελάτες.

Το Cycling Club του προσφέρει ετήσια συμμετοχή για £ 135, με οφέλη που περιλαμβάνουν βόλτα με λέσχες, αποκλειστικό κιτ και δωρεάν καφέ στα ‘clubhouses’ του.

Επιπλέον, η γενική σειρά εμπορευμάτων περιλαμβάνει μπλουζάκια, τσάντες και βιβλία.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αγορές, “κάτω από τα πρωτοσέλιδα υπάρχει μια μικτή εικόνα όσον αφορά την ανάπτυξη”.

Ενώ οι ειδικοί συζητούν το μέλλον της αγοράς στο σύνολό της, πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ευκαιρίες για να επωφεληθούν από τα νέα εμπορικά σήματα και τις εγκατεστημένους εταιρείες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.