27 Απρ 2024
READING

Το νέο σύστημα για τα πέλματα στα παπούτσια της Nike

2 MIN READ

Το νέο σύστημα για τα πέλματα στα παπούτσια της Nike

Το νέο σύστημα για τα πέλματα στα παπούτσια της Nike

Πιθανότατα δεν σκέφτεστε πάρα πολύ για τα πέλματα των παπουτσιών σας. Αλλά είναι η δουλειά των μηχανικών της Nike να βρουν καινοτομίες για αυτό.

Η Nike ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα απορρόφησης που αποτελείται από περισσότερες από 10.000 μικροσκοπικές χάντρες που λειτουργούν σαν μικρές απορροφητές κραδασμών.

Ονομάζεται Nike Joyride, το σύστημα έχει μια σειρά από τέσσερις “τσέπες” που απλώνονται κατά μήκος του κάτω μέρους του ποδιού σας, το καθένα με μια διαφορετική ποσότητα χάντρες με βάση το πόσο μαξιλάρι το πόδι σας χρειάζεται κατά την πρόσκρουση.

Καθώς το πόδι σας χτυπά στο έδαφος, ο αέρας ανάμεσα στις χάντρες διαφεύγει από τη σόλα, γεγονός που βοηθά στην εξουδετέρωση της δύναμης πρόσκρουσης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Joyride έχει 14% καλύτερη απορρόφηση κραδασμών από τα πέλματα των άλλων παπουτσιών της.

“Μια από τις μεγάλες ιδέες για το Joyride είναι να κάνει το τρέξιμο άνετο, επιτρέποντας στους δρομείς να συνεχίσουν να τρέχουν, αλλά παράλληλα να μην κουράζονται πολύ», λέει ο Will Moroski, ανώτερος διευθυντής γραμμής προϊόντων για τη Nike Running.

Επειδή οι “χάντρες” κινούνται με το πόδι σας, το Joyride γίνεται εξατομικευμένο σε σας μέσω της χρήσης-όπως ένα beanbag προσκολλάται στη φόρμα σας όταν καθίσετε.

Για να επιτύχει αυτό το είδος φαινομένου beanbag, οι μηχανικοί της Nike δοκίμασαν 150 διαφορετικά υλικά πριν προσγειωθούν σε συνδυασμό πλαστικού και καουτσούκ που ονομάζεται TPE για τις χάντρες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι υποτίθεται ότι αισθάνεστε σαν να “τρέχετε σε φυσαλίδες”, λέει η Nike.

Όπως πολλές εταιρείες αθλητικών υποδημάτων αυτές τις μέρες, η Nike έχει δημοσιεύσει προσπάθειες για την άμβλυνση των αποβλήτων και τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στα παπούτσια της.

Η εταιρεία λέει ότι οι σόλες Joyride μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω του προγράμματος Reuse-A-Shoe της Nike, αν και δεν είναι σαφές πόσο βιώσιμες είναι οι χάντρες και η διαδικασία κατασκευής τους.

Το TPE είναι ένα συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, από μέρη αυτοκινήτων έως τα χαλάκια γιόγκα.

Τα πρώτα παπούτσια με τη σόλα Joyride, που ονομάζεται Nike Joyride Run Flyknit, είναι τώρα διαθέσιμα στα μέλη της Nike και θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό στις 15 Αυγούστου για $ 180.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.