24 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola και η Pepsi επενδύουν σε ενεργειακά ποτά καθώς πέφτει η κατανάλωση αναψυκτικών

4 MIN READ

Η Coca-Cola και η Pepsi επενδύουν σε ενεργειακά ποτά καθώς πέφτει η κατανάλωση αναψυκτικών

Η Coca-Cola και η Pepsi επενδύουν σε ενεργειακά ποτά καθώς πέφτει η κατανάλωση αναψυκτικών

Η Coca-Cola και η PepsiCo κυκλοφόρησαν πρόσφατα ενεργειακά ποτά υπό την ομπρέλα των μαρκών τους.


Η Coca-Cola σχεδιάζει να πωλήσει την Coca-Cola Energy σε 20 χώρες μέχρι τα τέλη του 2019.


Η Pepsi ξεκίνησε πρόσφατα το ενεργειακό ποτό παιχνιδιού Mountain Dew Amp Game, το οποίο απευθύνεται σε παίκτες βιντεοπαιχνιδιών.

Καθώς η κατανάλωση αναψυκτικών μειώνεται στις Η.Π.Α., η Coca-Cola και η PepsiCo προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αναγνώριση της ονομασίας των μαρκών τους για να κάνουν μεγαλύτερη διείσδυση στην κατηγορία των αυξανόμενων ενεργειακών ποτών.

Η Coca-Cola σχεδιάζει να πουλήσει την Coca-Cola Energy σε 20 χώρες μέχρι τα τέλη του 2019.

Το ενεργειακό ποτό περιέχει καφεΐνη φυσικής προέλευσης, εκχυλίσματα γκουαράνα και βιταμίνες Β.

Η Pepsi συνεχίζει τις προσπάθειές της να μετακινήσει τη γραμμή της Mountain Dew στην κατηγορία των ενεργειακών ποτών και δεν απέκλεισε την προσπάθειά της να κάνει το ίδιο με το brand name αναψυκτικό της.

Τα αναψυκτικά λόγω της ζάχαρης που περιέχουν έχουν μειωμένη κατανάλωση από τους καταναλωτές που το συνειδητοποιούν.

Η ανταπόκριση της Coke ήταν να ξεκινήσει τη γραμμή Zero Sugar και τα ενεργειακά ποτά θα μπορούσαν να είναι μια άλλη ευκαιρία. Η κατηγορία κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να ξεπεράσει την τάση.

Οι συνολικές πωλήσεις ενεργειακών ποτών στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 29,8% από το 2013 έως το 2018, φθάνοντας τα περίπου 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις πωλήσεις πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mintel.

Η Monster Beverage προσπάθησε να σταματήσει την πώληση της Coca-Cola Energy υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τους όρους της σύμβασής της με τον γίγαντα των ποτών.

Το 2015, στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης εταιρικής σχέσης διανομής, η Coke έλαβε το 16,7% της Monster, καθώς και δύο έδρες στο διοικητικό της συμβούλιο και το μη ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ενεργειακών ποτών.

Μια επιτροπή διαιτησίας αποφάσισε τον Ιούλιο ότι η Coke μπορεί να πουλήσει το ενεργειακό ποτό παγκοσμίως στο πλαίσιο της σύμβασής της με το Monster.

Παρά τις εικασίες ότι η Coca-Cola θα μπορούσε να πουλήσει το μερίδιό της μετά την απόφαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola, James Quincey, δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία της με το Monster.

Η Monster Energy είναι μακράν ηγέτης της αγοράς για ενεργειακά ποτά, που αντιπροσωπεύουν το 43% των πωλήσεων, σύμφωνα με στοιχεία της Beverage Digest.

“Έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη επιχείρηση και μια μεγάλη μάρκα και τους βοηθήσαμε να την μεταφέρουν στο επόμενο επίπεδο”, δήλωσε ο Quincey στο CNBC.

Ο Quincey πρόσθεσε ότι το Monster εξακολουθεί να αναπτύσσεται και ότι η Coke προβλέπει σε έναν διαφορετικό τύπο καταναλωτή για το ενεργειακό του ποτό.

Η εταιρεία βλέπει την Coca-Cola Energy ως “πιο μαλακό ανταγωνιστή γεύσης” από άλλες μάρκες ενεργειακών ποτών.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το ενεργειακό ποτό προσελκύει πελάτες που δεν καταναλώνουν συνήθως ενεργειακά ποτά ή που δεν πίνουν Monster, είπε.

Στην Ισπανία, την πρώτη αγορά της Coke Energy, το ποτό έχει ήδη καταφέρει να κατακτήσει ένα ποσοστό 2% της κατηγορίας από την έναρξή του τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Quincey.

Τα στελέχη δεν μοιράστηκαν σχέδια για την έναρξη λειτουργίας της Coke Energy στις Η.Π.Α., αλλά δήλωσαν ότι η εταιρεία θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αναμονή για να μάθει περισσότερα από τις πρώιμες αγορές.

Η Pepsi ξεκίνησε επίσης πρόσφατα ένα ενεργειακό ποτό, το Mountain Dew Amp Game Fuel, το οποίο απευθύνεται σε παίκτες βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PepsiCo, Ramon Laguarta, δήλωσε ότι η εταιρεία προσπαθεί να μεταφέρει το Mountain Dew, το οποίο είναι γνωστό για τα υψηλά επίπεδα καφεΐνης, στην κατηγορία των ενεργειακών ποτών «με μικρά βήματα».

Το Game Fuel δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Mountain Dew σε ενεργειακά ποτά. Όταν η Pepsi κυκλοφόρησε την Amp Energy, χρησιμοποίησε τη μάρκα Mountain Dew στη συσκευασία της, αλλά σταμάτησε το 2011.

Η Pepsi ξεκίνησε το Mountain Dew Kickstart πριν από έξι χρόνια, καθώς οι πωλήσεις ενεργειακών ποτών άρχισαν να επιβραδύνουν.

Η εταιρεία στόχευσε το ποτό στους καταναλωτές που αναζητούσαν ώθηση στην ενέργεια το πρωί.

Η εταιρεία δεν το θεωρούσε ως ενεργειακό ποτό, επειδή περιείχε λιγότερη καφεΐνη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.