25 Απρ 2024
READING

Η Starbucks συνεργάζεται με το UberEats για το delivery

2 MIN READ

Η Starbucks συνεργάζεται με το UberEats για το delivery

Η Starbucks συνεργάζεται με το UberEats για το delivery

Περίπου το 6% των πωλήσεων της Starbucks στην Κίνα προήλθε από το delivery το τελευταίο τρίμηνο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Kevin Johnson.


Στις ΗΠΑ, όπου το πρόγραμμα παράδοσης μόλις αρχίζει να αυξάνεται, η παράδοση δεν συνέβαλε ουσιαστικά στην αύξηση των πωλήσεων προς το παρόν αλλά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες.


Για να παραδώσει τα ροφήματα χωρίς προβλήματα στην Κίνα, η παγκόσμια αλυσίδα καφέ έχει επανασχεδιάσει τη συσκευασία και δημιούργησε καπάκια ανθεκτικά στις διαρροές.

Καθώς η Starbucks αναβαθμίζει το αμερικανικό πρόγραμμά της παράδοσης, η παγκόσμια αλυσίδα καφέ εξετάζει την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η παράδοση θα μπορούσε τελικά να συμβάλει στις πωλήσεις της.

Η Starbucks ανέφερε ότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά το delivery δεν είχε σημαντική συνεισφορά.

“Είμαστε αισιόδοξοι γι ‘αυτό μακροπρόθεσμα, αλλά αυτό το τρίμηνο δεν συνέβαλε ουσιαστικά στα αποτελέσματα μας, αλλά νομίζουμε ότι στο μέλλον θα είναι ένα αυξανόμενο μέρος της – και γι’ αυτό επενδύουμε σε αυτό “, δήλωσε ο CEO Kevin Johnson.

Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν περισσότερη ευκολία, η παράδοση από τρίτους παρόχους όπως το DoorDash και το GrubHub έχει γίνει ένας τρόπος για να φτάσουν τα εστιατόρια και τα καφέ σε νέους πελάτες και να ενισχύσουν τις πωλήσεις.

Οι Αμερικανοί δαπάνησαν 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για delivery, σύμφωνα με την Technomic. Ωστόσο, τα ροφήματα καφέ παραμένουν ένα μικρό ποσοστό παραγγελιών παραδόσεως για τους καταναλωτές των ΗΠΑ.

Ο Johnson είπε ότι η παράδοση είναι ακόμα στις πρώτες μέρες στις Η.Π.Α. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αλυσίδα καφέ ανήγγειλε σχέδια για την ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2020 σε συνεργασία με την UberEats.

Επί του παρόντος, οι πελάτες σε μόνο 11 αμερικανικές αγορές παραγγέλλουν το Starbucks για παράδοση.

Στην Κίνα, η οποία είπε ότι είχε μια πιο προηγμένη αγορά delivery, η Starbucks έχει ήδη δει αποτελέσματα από τη συνεργασία της με τον giant του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

“Στην Κίνα, είδαμε ότι περίπου το 6% των συνολικών μας πωλήσεων προήλθε από το delivery “, δήλωσε ο Johnson.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από τον αντίπαλο Luckin Coffee, μια κινεζική αλυσίδα καφέ που προσπαθεί να “στριμώξει” την Starbucks μέσω γρήγορης παράδοσης ροφημάτων και εύκολης λήψης ψηφιακών παραγγελιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.