26 Απρ 2024
READING

Οι κατηγορίες πωλήσεων της Apple αλλάζουν

3 MIN READ

Οι κατηγορίες πωλήσεων της Apple αλλάζουν

Οι κατηγορίες πωλήσεων της Apple αλλάζουν

Οι πωλήσεις της Apple, από τα wearables,της οικιακής χρήσης και των αξεσουάρ της είναι πλέον τόσο μεγάλα όσο τα έσοδα από τους υπολογιστές Mac, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση των κερδών της εταιρείας.

Οι καθαρές πωλήσεις για το συγκεκριμένο τμήμα, που περιλαμβάνουν προϊόντα όπως η Apple Watch και η AirPod, ανήλθαν στα 5,5 δισ. $ το τρίμηνο που έληξε στις 29 Ιουνίου.

Τα Mac, για λόγους σύγκρισης, έφθασαν τα 5,8 δισ. $ σε καθαρές πωλήσεις την ίδια χρονική περίοδο.

Μόνο οι πωλήσεις της κατηγορίας wearables αποτελούν συγκρίνονται με τα έσοδα μιας ολόκληρης εταιρείας στο μέγεθος μιας εταιρείας Fortune 200.

Οι καθαρές πωλήσεις για το τμήμα της Apple wearables, οικιακές συσκευές και αξεσουάρ ξεπέρασαν εκείνο των iPad και πλησιάζουν τις πωλήσεις των Mac, ανέφερε η εταιρεία στο πλαίσιο της έκθεσης για τα κέρδη τρίτου τριμήνου την Τρίτη.

Η Apple δεν επιμερίζει σε υποκατηγορίες τις καθαρές πωλήσεις για μεμονωμένα προϊόντα, όπως το Apple Watch, AirPods και HomePod, αλλά τα ενοποιεί στην ευρύτερη κατηγορία που ονομάζεται wearables, home, and accessories.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής περιόδου που έληξε στις 29 Ιουνίου, οι καθαρές πωλήσεις για το τμήμα της Apple για τα wearables, home και accessories ανήλθαν στα 5,5 δισ.$, ενώ το iPad έφθασε τα 5 δισ. $ στις καθαρές πωλήσεις.

Η Apple δήλωσε ότι αυτό ήταν το καλύτερο τρίμηνο, σε ένα δελτίο τύπου που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στην “επιτάχυνση της ανάπτυξης” από τη μονάδα φορητών υπολογιστών.

Αυτό αντιπροσωπεύει επίσης ένα αξιοσημείωτο άλμα από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, όταν η ίδια κατηγορία προιόντων της Apple πέτυχε καθαρές πωλήσεις ύψους 3,7 δισ. Δολαρίων.

Παρέχει σαφείς αποδείξεις ότι η επιχείρηματική μονάδα της Apple, που αφορά wearables ,οικιακή χρήση και αξεσουάρ, είναι σταδιακά εξίσου κρίσιμη με τα Mac.

Παρόλο που η Apple δεν έχει παράσχει συγκεκριμένα στοιχεία πωλήσεων για αυτά τα προϊόντα, μελέτες και έρευνες έχουν υποδείξει ότι το Apple Watch και AirPods πωλούν καλά.

Με τα AirPods, η Apple διατηρεί μερίδιο 60% της αγοράς ασύρματων ακουστικών στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την έρευνα Counterpoint Research.

Εν τω μεταξύ, το Apple Watch ήταν υπεύθυνο για το 51% της παγκόσμιας αγοράς smartwatch κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με μια έκθεση της στρατηγικής Analytics.

Η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο ζεύγος AirPods τον Μάρτιο που υποστηρίζει την είσοδο Siri χωρίς χέρια και αναμένεται να ξεκινήσει ένα νέο μοντέλο αργότερα φέτος.

Η ανάπτυξη στην κατηγορία wearables, οικιακή χρήση και αξεσουάρ επιχειρήσεων αντισταθμίζει την πτώση στα έσοδα από iPhone.

Οι καθαρές πωλήσεις από το iPhone έφθασαν τα 26 δισεκατομμύρια $ το τρίμηνο που έληξε στις 29 Ιουνίου, σημειώνοντας πτώση από τα 29 δισ.$ πριν από ένα χρόνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.