25 Απρ 2024
READING

Leisure+outdoor στα εμπορικά κέντρα

3 MIN READ

Leisure+outdoor στα εμπορικά κέντρα

Leisure+outdoor στα εμπορικά κέντρα

Η διαθεσιμότητα χώρου σε εμπορικά κέντρα δημιουργεί μερικές συναρπαστικές ευκαιρίες για εταιρείες που παρέχουν αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες.

Σε εμπορικά κέντρα που εφαρμόστηκε αυτή η προσέγγιση και διαφοροποιημένη προσφορά επιλογών έχει θετικό αντίκτυπο. Μετά την έναρξη λειτουργίας τέτοιων χώρων αναψυχής η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 25%.

Με τέτοιες θετικές στατιστικές, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές εμπορικών κοιτάζουν πέρα ​​από τα παράθυρα των καταστημάτων τους για να γεμίσουν το χώρο και να προσελκύσουν επισκέπτες στα εμπορικά κέντρα τους.

Η εισαγωγή μιας δραστηριότητας αναψυχής εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς:

Δημιουργία ενός προορισμού ημέρας-νύχτας και προσθέτοντας επιπλέον λόγους για να το επισκεφθεί το κοινό.

Η εμπειρία του πελάτη ήταν το επίκεντρο των λιανικών προορισμών τα τελευταία χρόνια, η εισαγωγή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων δημιουργεί ψυχαγωγία και ενθουσιασμό.


Γεμίζοντας κενό και αχρησιμοποίητο χώρο. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι έμποροι λιανικής δεν αποκτούν πλέον άλλο χώρο εξαιτίας της άνοδος των online αγορών, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να σκέπτονται δημιουργικά για το πώς να γεμίσουν τα άδεια καταστήματα.


Υπάρχουν τώρα πολλά διαφορετικά και δημιουργικά παραδείγματα για το πώς τα κέντρα χρησιμοποιούν το χώρο.

Σε μικρές κλίμακες, τα τραπέζια πινγκ πονγκ είναι νέες προσθήκες σε κενές μονάδες σε μικρά εμπορικά κέντρα.

Αυτά λειτουργούν για να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες των επιχειρήσεων, να αυξήσουν το χρόνο παραμονής τους και να δημιουργήσουν μια πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους αγοραστές.

Σε μια μεγαλύτερη κλίμακα, οι τοίχοι αναρρίχησης είναι μια πρόσφατη τάση με τα εμπορικά κέντρα να επωφελούνται τον απρόσιτο χώρο ψηλά πάνω από τους πεζόδρομους.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι στη Σκωτία, όπου η Aerial Adventures, ένας πάροχος και λειτουργός Climbing Concepts, δημιούργησε τοίχους αναρρίχησης και πλατφόρμες ελεύθερης πτώσης στα εμπορικά κέντρα The Center, Livingston και East Kilbride, Glasgow .

Περαιτέρω κλιμάκωση της προσφοράς, Bear Grylls Adventure, που χαρακτηρίζεται ως θεματικό πάρκο περιπέτειας, άνοιξε στα τέλη του 2018 στο Μπέρμιγχαμ.

Εδώ υπάρχουν πολλαπλές προκλήσεις και δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες, όπως τα ψηλά σχοινιά, μια πορεία με εμπόδια, “καταδύσεις στο εσωτερικό του ουρανού”.

Παρόλο που δεν αποτελεί μέρος ενός εμπορικού κέντρου, το πάρκο αποτελεί προσθήκη στο υπάρχον πρόγραμμα Resorts World, το οποίο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2015. Συνδυάζοντας τις δύο προσφορές, μπορείτε να απολαύσετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ημέρας για την οικογένεια.

Ένα από τα πιο πρόσφατα και καινοτόμα προγράμματα συνδυασμού ψυχαγωγίας και ψώνια είναι η X-Madrid.

Ενώ βρίσκεται ακόμα σε φάση σχεδιασμού, η ανάπτυξη σκοπεύει να φέρει πολλαπλές δραστηριότητες όπως πατινάζ, σέρφινγκ, αναρρίχηση, εικονική πραγματικότητα και εκθέσεις παράλληλα με τα ψώνια.

Το σχέδιο είναι να ενσωματωθεί η προσφορά αναψυχής στη δομή του κτιρίου, ενώ ο τοίχος αναρρίχησης είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται σε έναν εξωτερικό τοίχο.

Ένα άλλο παράδειγμα, σε μεγαλύτερη κλίμακα, είναι η συνεργασία μεταξύ Cirque du Soleil και Ivanhoé Cambridge (Καναδέζοι κτηματομεσίτες), οι οποίοι θα δουν την εταιρεία θεάτρου να ανοίξει το πρώτο της κέντρο ψυχαγωγίας στο εμπορικό κέντρο Vaughan Mills, το μεγαλύτερο στο Τορόντο αργότερα φέτος.

Το λεγόμενο κέντρο «Creactive» του Cirque du Soleil θα προσφέρει ακροβατικά, jumping bungee, αλεξίπτωτο parkour, τραμπολίνα και juggling, βοηθώντας το εμπορικό κέντρο να διαφοροποιηθεί και να γεμίσει με επισκέπτες.

Η δύναμη της μάρκας του Cirque du Soleil θα οδηγήσει σε επίσκεψη και παραμονή και πιθανώς θα βελτιώσει την απόδοση σε όλο το υπόλοιπο εμπορικό κέντρο.

Με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι πιθανό να δούμε πιο δημιουργικές και καινοτόμες ψυχαγωγικές δραστηριότητες να αναλαμβάνουν τα εμπορικά κέντρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.