19 Απρ 2024
READING

Το πρώτο αυτοματοποιημένο κέντρο διανομής ειδών super market μάρκετ στον κόσμο βρίσκεται σε ένα γκαράζ

3 MIN READ

Το πρώτο αυτοματοποιημένο κέντρο διανομής ειδών super market μάρκετ στον κόσμο βρίσκεται σε ένα γκαράζ

Το πρώτο αυτοματοποιημένο κέντρο διανομής ειδών super market μάρκετ στον κόσμο βρίσκεται σε ένα γκαράζ

Το πρώτο υπόγειο αυτοματοποιημένο κέντρο διανομής ειδών super market στον κόσμο χτίζεται σε ένα γκαράζ στο Τελ Αβίβ.

Αυτό το κέντρο micro- fulfillment θα βοηθά να γίνονται παραδόσεις μιας ώρας για έναν retailer ειδών super market.

Ο Steve Hornyak, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής στο CommonSense Robotics, μοιράστηκε περισσότερα για τη λειτουργία του σε μια πρόσφατη συνέντευξη.

Αυτό θα είναι το δεύτερο κέντρο, αλλά το πρώτο υπόγειο έργο κατασκευής της CommonSense Robotics, μιας ισραηλινής εταιρείας επικεντρωμένης στη χρήση AI και ρομποτικής για να βοηθήσει τους λιανοπωλητές να παραδίδουν είδη σουπερ μάρκετ μέσα σε μία ώρα.

Το νέο κέντρο μικρο-επεξεργασίας θα βρίσκεται στο κέντρο του Τελ Αβίβ, στο χώρο στάθμευσης του παλαιότερου ουρανοξύστη της πόλης, του Shalom Meir Tower, και θα αποτελείται από έναν χώρο 6.000 τετραγωνικών m2.

“Η έμπνευσή μας για αυτό το έργο πηγάζει από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι retailers καθώς προσπαθούν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προσδοκίες των καταναλωτών για ταχύτερες παραδόσεις σε έναν ταχέως αστικοποιημένο κόσμο.

Το νέο κέντρο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, αλλά από επιχειρησιακή άποψη, η χρήση ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης μας κοστίζει ένα κλάσμα του κόστους σε σύγκριση με ένα κατάστημα ακριβώς πάνω από μας “, λέει ο Hornyak.

O χώρος πριν

Και μετά

Ο Hornyak πιστεύει ότι η ευελιξία της υπόγειας λύσης της CommonSense Robotics της επιτρέπει να χωρά σε ασυνήθιστους αστικούς χώρους και θα είναι κρίσιμη για την επίλυση των προκλήσεων του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά παραγγελία.

Θεωρεί την ΑΙ και τη ρομποτική ως μέσα για τη λύση του προβλήματος. Δεδομένου ότι ο χώρος θα είναι ένα πλήρες αυτοματοποιημένο κέντρο εκπλήρωσης παραγγελιών ειδών σουπερ μάρκετ, η ρομποτική και η AI αυξάνουν την ταχύτητα εκπλήρωσης και τις πωλήσεις ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η CommonSense Robotics παραδέχεται ότι ο χώρος είναι ασυνήθιστος, οπότε έπρεπε να ξεπεράσουν μερικές προκλήσεις στο σχεδιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα λειτουργήσει.

Η εταιρεία ήδη αναζητά νέες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών στις ΗΠΑ, με την πρώτη από τις οποίες να προγραμματίζεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους.

“Η μοναδική μας ταχύτητα στην αγορά σημαίνει ότι μπορούμε να ανοίγουμε νέα σημεία μέσα σε μερικούς μήνες, με ταχύτητα μεγαλύτερη από τις παραδοσιακές και ανταγωνιστικές λύσεις.

Η ζήτηση για τις πρωτοποριακές μας πλατφόρμες και υπηρεσίες κατά παραγγελία επεκτάθηκε ριζικά τον περασμένο χρόνο, με επιθετική επέκταση στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και το 2020, όπου αναμένουμε να έχουμε περισσότερους χώρους παραγωγής από οποιαδήποτε άλλη λύση στην αγορά “, λέει ο Hornyak.

Καθώς οι αστικοί πληθυσμοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται, οι εταιρείες πρέπει να γίνουν πιο έξυπνες στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το χώρο, διατηρώντας ταυτόχρονα τις ζώνες διαβίωσης για τους πολίτες και βρίσκοντας προσιτή ακίνητη περιουσία.

Ο υπόγειος χώρος δεν είναι η μοναδική ευκαιρία για ακίνητα, αλλά με την κατοχή αυτοκινήτων να μειώνεται, οι υπο-χρησιμοποιούμενοι χώροι στάθμευσης είναι ένα περιουσιακό στοιχείο ακίνητης περιουσίας σε προνομιακή τοποθεσία, χωρίς όμως αυξημένη τιμή.

Καθώς οι έμποροι λιανικής προσπαθούν να προσεγγίσουν τους πελάτες τους μειώνοντας παράλληλα το κόστος τα επόμενα χρόνια, μπορεί να δείτε περισσότερους μετασχηματισμούς ακινήτων, και οι υπόγειοι χώροι θα αποτελέσουν μεγάλο μέρος αυτής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.