Η πολυτέλεια του να μην έχεις τίποτα στην ιδιοκτησία σου

Περισσότεροι άνθρωποι συνυπογράφουν την ιδέα ότι όσα λιγότερα κατέχεις, τόσο περισσότερα είναι – κυριολεκτικά.

Ξεκινώντας από πρωτοπόρους, όπως το Rent the Runway, η αγορά ενοικίασης ενδυμάτων είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της λιανικής βιομηχανίας, ο οποίος προβλέπεται να φθάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα ρούχα τους με ξένους

Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς υπογραμμίζει την εξέλιξη της βιομηχανίας που εμφανίζεται ξανά και ξανά σε όλες τις κατηγορίες.

Ο σημερινός καταναλωτής αλλάζει. Η αλλαγή αυτή δεν εξαρτάται από την ηλικία, το εισόδημα ή την τοποθεσία.

Όλοι οι καταναλωτές αλλάζουν και ο τομέας της ενοικίασης ενδυμάτων αντιπροσωπεύει τέλεια τις αλλαγές που συνεχίζουν να εξελίσσονται – όπως η άνοδος της περιβαλλοντικής συνείδησης και η προσδοκία ότι τα ψώνια είναι μια απρόσκοπτη εμπειρία.

Αυτές οι πτυχές της αγοράς ενοικιαζόμενων ενδυμάτων είναι μόνο η αρχή και άλλα θέματα σχετικά με τον σημερινό καταναλωτή και την κοινωνία έχουν στηρίξει ένα κομμάτι που είναι λιγότερο μια τάση και πιθανότατα ένα κανάλι διατήρησης εξουσίας.

Οι λιανοπωλητές και τα εμπορικά σήματα προσαρμόζονται στην επιθυμία να μοιραστούν

Οι άνθρωποι μοιράζονται. Μοιράζονται τα σπίτια τους για μια εβδομάδα. Μοιράζονται τα αυτοκίνητά τους με ξένους για μια βόλτα. Τώρα μοιράζονται τα ρούχα τους.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιήσουμε πλήρως, αλλά η κοινή χρήση είναι πλέον βασική στην αγορά.

Πιο προφανές είναι το εγγενές ενδιαφέρον των ανθρώπων να μοιραστούν τη ζωή τους – συμπεριλαμβανομένων των διακοπών και των εμπειριών στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης – δημιουργώντας μια πυρετώδη απαίτηση για σωστές εμπειρίες και σωστή εμφάνιση.

Οι πλατφόρμες κοινής χρήσης, όπως το joymode, σας επιτρέπει να νοικιάσετε οτιδήποτε, από ένα τελευταίας τεχνολογίας μπλέντερ, ως ένα λίκνο μωρού ή μια κονσόλα για βιντεοπαιχνίδια.

Γιατί να μην αναμίξετε, αποφύγετε ή δοκιμάσετε τα πάντα, όταν όλα όσα χρειάζεστε είναι τόσο προσβάσιμα και απαιτούν λίγη δέσμευση;

Ενώ οι καταναλωτές είναι σε θέση να βιώσουν όλες αυτές τις νέες στιγμές ζωής, είναι επίσης εύκολο να φανούν σαν fashion influencer στις υπηρεσίες consumer-to-consumer όπως το depop ή τις δεκάδες online υπηρεσίες ενοικίασης ενδυμάτων.

Η ενοικίαση είναι άλλη μια εκδήλωση της κυκλικής οικονομίας

Η μίσθωση είναι ουσιαστικά ίδια με την επαναχρησιμοποίηση, η οποία αποτελεί το θεμέλιο των περισσότερων “green” προσπαθειών.

Ορισμένοι καταναλωτές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της γρήγορης μόδας τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον πλανήτη, ή την σπατάλη αντικειμένων που δεν χρησιμοποιούν πλέον, αλλά εξακολουθούν να έχουν την επιθυμία να δοκιμάσουν νέα πράγματα ή να φαίνονται σχετικοί.

Όταν δημοφιλείς μάρκες, όπως οι Free People, Vince και Rebecca Taylor προσφέρουν προγράμματα προς ενοικίαση, οι καταναλωτές μπορούν να παραμείνουν μοδάτοι, χωρίς να δημιουργούν επιπλέον απορρίμματα ειδών ένδυσης.

Αυτή η κυκλική οικονομία – ένας όρος που η λιανική βιομηχανία θα συνεχίσει να ακούει σε όλη τη μόδα – μοιάζει πιο ευθυγραμμισμένη με την επιθυμία των καταναλωτών να καταναλώνουν υπεύθυνα.

Επιπλέον, εάν οι καταναλωτές νοικιάζουν, μπορούν να ανησυχούν λιγότερο για το κόστος της πολυτέλειας, όπως ένα κασμιρένιο πουκάμισο των $500 από ένα γνωστό εμπορικό σήμα.

Πληρώνοντας μια συνδρομή, μπορούν να το φορούν χωρίς να το κατέχουν οι ίδιοι και να ανυπομονούν να αποκτήσουν γρήγορα μια νέα εμφάνιση.

Σε μια κυκλική οικονομία ένδυσης, οι καταναλωτές θα μπορούν να κατασκευάσουν μια γκαρνταρόμπα-πυρήνα με κάποια βασικά κομμάτια και θα ενισχύεται με περισσότερα εποχιακά κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια θα επαναχρησιμοποιούνται από άλλους στο πρόγραμμα.

Η ενοικίαση καταργεί το τελευταίο εμπορικό εμπόδιο: το κόστος

Το digital έχει καταστήσει ευκολότερο από ποτέ να αγοράσει κανείς ένα πουκάμισο.

Ακόμα και στις 3 π.μ. μπορεί κάποιος να το κάνει από το καθιστικό ή το γραφείο του. Και θα φτάσει αύριο στην πόρτα του.

Είναι σχεδόν εξωπραγματικό πόσο εύκολα είναι τα ψώνια τώρα. Αλλά υπάρχει μια πραγματικότητα που οι αγοραστές πρέπει να αντιμετωπίσουν: το κόστος.

Οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν ένα πεπερασμένο χρηματικό ποσό ή πίστωση για να ψωνίσουν και μπορεί να είναι το μόνο εμπόδιο που απομένει για την ολοκλήρωση μιας αγοράς.

Αλλά η ενοικίαση το αλλάζει αυτό. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν σε αφθονία και να το κάνουν ξανά σύντομα, χωρίς να ανησυχούν για τις ενοχλητικές τιμές.

Θεωρητικά, τέσσερα φορέματα από τη Rebecca Taylor κοστίζουν περισσότερα από 1.600 δολάρια συνολικά. Τώρα κοστίζουν 159 δολάρια για ενοικίαση.

Μοιάζει σαν μαγική εμπειρία για τους καταναλωτές. Επίσης, δεν χρειάζεται να είστε μάγος των οικονομικών για να καταλάβετε ότι όταν η αγορά καταργεί ένα εμπόδιο, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι καταναλωτές θα δοκιμάσουν ένα εμπορικό σήμα που ήταν κάποτε απρόσιτο.

Θα εμφανιστούν νέοι loyalists, δηλαδή αγορές εκτός του προγράμματος ενοικίασης ή δυνατότητα κλιμάκωσης ενός καναλιού ενοικίασης με περισσότερες επιλογές, βαθμίδες συνδρομών κ.λπ.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι έμποροι λιανικής πώλησης που έχουν ξεκινήσει τις προσφορές ενοικίασης δεν ανησυχούν ότι το ένα κανάλι θα κανιβαλίσει το άλλο.

Επιπλέον, η μίσθωση προσφέρει στις μάρκες την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις συνήθειες των πελατών τους – τι νοικιάζουν περισσότερο από μία φορά, πού δίνουν προτεραιότητα στις επιλογές τους, με ποιες τάσεις είναι πιο πρόθυμοι να πειραματιστούν χωρίς περιορισμούς στον προϋπολογισμό.

Σε μια συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία παντός καναλιού, νέες προσφορές έρχονται και φεύγουν.

Ωστόσο, επειδή η ενοικίαση είναι τόσο βαθιά εδραιωμένη σε αυτό που προτιμούν και θέλουν οι καταναλωτές, μπορεί να αποδειχθεί ένα κανάλι στήριξης για περισσότερες μάρκες και λιανοπωλητές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here