Το σύστημα πληρωμών της Lidl

Ο διάσημος εκπτωτικός έμπορος από τη Γερμανία, η Lidl, η οποίος δραστηριοποιείται σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, αναπτύσσει το δικό της σύστημα πληρωμών.

Ενώ πολλά από τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα, καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμάζεται επί του παρόντος στην Ισπανία, το σύστημα θα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα εφαρμογή Lidl Plus, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη σε αρκετές χώρες, όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Πολωνία.

Μόλις κυκλοφορήσει επίσημα, η Lidl Pay αναμένεται να φέρει σχετική αναταραχή στα κεντρικά γραφεία εταιρειών όπως η Apple και η Google.

Και οι δύο έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην είσοδό τους στον παγκόσμιο και ευρωπαϊκό χώρο πληρωμών με τα αντίστοιχα ψηφιακά πορτοφόλια τους.

Επιπλέον, στη Γερμανία, η Lidl ελπίζει να προσφέρει μια επιπλέον αναβάθμιση στο νέο της σύστημα, επιτρέποντας πληρωμές Direct Debit.

Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να μειώσει το κόστος της, καθώς δεν θα χρειαζόταν πλέον να πληρώνει τέλη συναλλαγών στους παρόχους πιστωτικών καρτών.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ύπαρξης ενός ενιαίου συστήματος πληρωμών έγκειται στην ικανότητα της Lidl να συλλέγει πολύτιμα δεδομένα για τους πελάτες της και τον τρόπο που εκτελούν τις αγορές τους.

Τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών της αλυσίδας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Και επειδή η εταιρεία θα δημιουργήσει τα δικά της δεδομένα, δεν θα χρειάζεται να βασίζεται σε τρίτους για αποθήκευση ή επεξεργασία, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα έξοδά της.

Όμως, ενώ στην επιφάνεια φαίνεται ότι η Lidl Pay θα φέρει αξιοσημείωτα οφέλη στην εταιρεία, η τελική δοκιμασία επιτυχίας θα εξαρτηθεί από το βαθμό στον οποίο οι πελάτες της Lidl θα είναι διατεθειμένοι να την αγκαλιάσουν.

Για το σκοπό αυτό, η Lidl θα πρέπει να επενδύσει χρόνο και χρήμα για να κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά του όλο και περισσότερο απαιτητικού πληθυσμού.