24 Ιαν 2025
READING

Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό κατάστημα για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις

4 MIN READ

Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό κατάστημα για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις

Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό κατάστημα για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις

Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος λιανικής στο Scottsdale της Αριζόνα, η Microsoft άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ευρώπη.

Και αυτή δεν θα είναι η μόνη πρωτιά που αυτό το κατάστημα μπορεί να καυχηθεί.

Η “ναυαρχίδα” των 7.000 τετραγωνικών μέτρων και των τριών επιπέδων, η οποία θα βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή Oxford Circus του Λονδίνου και θα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα της Microsoft μετά την ναυαρχίδα της Fifth Avenue της Νέας Υόρκης.

Έχει σχεδιαστεί με περισσότερους από τους συνήθεις πελάτες της και τους μικρούς επιχειρηματίες κατά νου και φιλοξενεί camp εκμάθησης κώδικα και τα τουρνουά παιχνιδιών του Xbox.

Για πρώτη φορά, η Microsoft θα αφιερώσει τον μεγαλύτερο χώρο λιανικής πώλησης, ο οποίος θα περιλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο με αίθουσες συνεδριάσεων και χώρο θεάτρου για εκδηλώσεις και παρουσιάσεις σε ομάδες, για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες της.

Η Microsoft διαθέτει επίσης κάποια γραφεία στο ίδιο κτίριο που στεγάζει το κατάστημα του Λονδίνου.

Οι μεγάλοι πελάτες της περιλαμβάνουν τους Marks & Spencer και Tesco στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Mastercard και Gap στις Η.Π.Α.

“Ένας από τους ρόλους μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ευθυγραμμίζουμε την αποστολή της Microsoft με την αποστολή της εταιρείας”, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη ο David Porter, ο οποίος επιβλέπει τόσο τα φυσικά όσο και τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Microsoft, υπενθυμίζοντας την εντολή του από τον CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Ο Nadella έγινε CEO το 2014. “Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα των καταστημάτων μας να χρησιμοποιείται σε κάθε τμήμα του κοινού. Αυτό θα μας επιτρέψει να συνδέσουμε κάθε πελάτη, από ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις. “

Συμπεριλαμβανομένου του καταστήματος του Λονδίνου, η Microsoft διαθέτει 82 καταστήματα λιανικής πώλησης, κυρίως στις Η.Π.Α., ενώ τα υπόλοιπα σε Καναδά, Αυστραλία και Πουέρτο Ρίκο.

Η Microsoft αρνήθηκε να δηλώσει σχέδια για μελλοντικά ανοίγματα. Είπε ότι έχει επίσης online καταστήματα σε 190 χώρες.

Ο κορυφαίος ανταγωνιστής της, η Apple, σε σύγκριση, έχει πάνω από 500 φυσικά καταστήματα σε περισσότερες από 20 χώρες.

Η Microsoft ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια να χρησιμοποιήσει τους υπαλλήλους του φυσικού καταστήματος για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες της και να φιλοξενήσει εκπαίδευση και παρουσιάσεις, ανέφερε ο Porter.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης υπαλλήλους καταστημάτων που επισκέπτονται επιχειρηματικούς πελάτες στο χώρο του ξενοδοχείου.

Για παράδειγμα, όταν η Mastercard αποφάσισε να αναπτύξει το εργαλείο επικοινωνίας γραφείων της Microsoft σε λιγότερο από 10 εβδομάδες, η Microsoft απέστειλε τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ σε 25 γραφεία Mastercard για να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους της, ανέφερε ο Porter.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.Αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία για να προσκαλέσουν επιχειρηματικούς πελάτες να δουν από κοντά εκδηλώσεις στο κατάστημα και προϊόντα που προορίζονται για τακτικούς καταναλωτές, ανέφερε ο Porter.

“Πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε τη λιανική επιχείρησή μας, για να συμπεριλάβουμε όλους τους τύπους πελατών”, είπε. “Η αξία της άμεσης σχέσης με τον πελάτη είναι κρίσιμη.”

Η Microsoft δήλωσε ότι εκπαιδεύει όλους τους υπαλλήλους της στο κατάστημα για να έχουν τη γνώση να βοηθήσουν οποιοδήποτε τύπο πελάτη που μπαίνει στα καταστήματά της, με μερικούς εξειδικευμένους σε τομείς όπως η cloud υπηρεσία Azure, μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που ανταγωνίζεται άμεσα με την υπηρεσία cloud AWS του Amazon.

Η Microsoft δήλωσε ότι χρησιμοποιεί επίσης τα καταστήματά της ως ζωντανή επίδειξη για το πώς οι έμποροι, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία τους για να τρέξουν τα δικά τους καταστήματα πιο αποτελεσματικά ή τα συγκεντρωτικά δεδομένα για να συλλέξουν πληροφορίες για τους πελάτες τους.

Η προσέγγιση αυτή μπορεί να βοηθήσει τη Microsoft, καθώς συγκρούεται με τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι περιλαμβάνουν την Google και την IBM που ανταγωνίζονται για ένα μερίδιο στο πορτοφόλι επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε διάφορα μέτωπα.

Η νέα στρατηγική λιανικής αντανακλά την πρόθεση της Microsoft να αναπτύξει τη στρατηγική της για το επιχειρησιακό της λογαριασμό πέρα ​​από τον παραδοσιακό της ρόλο ως προμηθευτή λογισμικού και εταιρεία αδειοδότησης.

Η Microsoft έχει αλλάξει τη δομή της για να επιβραβεύσει την ομάδα πωλήσεων της επιχείρησής της για να συνεργαστεί στενά με τους πελάτες της και να τους καθοδηγεί για το λογισμικό που έχουν αγοράσει από εκείνους, δήλωσε ο Judson Althoff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της παγκόσμιας εμπορικής επιχείρησης της Microsoft.

Η Microsoft αρνήθηκε να παρουσιάσει το ποσοστό των εσόδων της από τις μεγάλες επιχειρήσεις και άλλα τμήματα, εκτός από το γεγονός ότι το Microsoft Store κατά το παρελθόν έτος συνεργάστηκε στενά με τις μεγάλες επιχειρησιακές της ομάδες για να «οδηγήσει σε δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων».

“Το Λονδίνο πρόκειται πραγματικά να αναδείξει αυτή τη στρατηγική”, δήλωσε ο Porter.

“Το κλειδί για εμάς είναι να βεβαιωθούμε ότι κάθε εργαζόμενος του καταστήματος έχει τη γνώση για την επιχείρηση αφού ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μπει στο κατάστημα ένας CIO με την οικογένειά του”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.