25 Απρ 2024
READING

Η Starbucks εξαγοράζει εταιρεία cloud διαχείρισης παραγγελιών

2 MIN READ

Η Starbucks εξαγοράζει εταιρεία cloud διαχείρισης παραγγελιών

Η Starbucks εξαγοράζει εταιρεία cloud διαχείρισης παραγγελιών

Η Starbucks ενδέχεται σύντομα να ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες μιας άλλης εταιρείας με έδρα το Σιάτλ.

Ο γίγαντας του καφέ ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Brightloom (πρώην Eatsa), μια εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει ολοκληρωμένο λογισμικό βασισμένο σε cloud για τη βιομηχανία εστιατορίων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Starbucks θα χορηγήσει στην Brightloom άδεια χρήσης λογισμικού για την επιλογή στοιχείων του ιδιόκτητου λογισμικού της, με σκοπό τη διευκόλυνση ανταμοιβών, παραγγελίας, πληρωμής, εξατομικευμένων πληροφοριών και προσφορών.

Σκεφτείτε τις υπηρεσίες Amazon Web Services, αλλά για τα εστιατόρια, μια λύση που βασίζεται σε cloud από μια μάρκα καφέ γνωστή περισσότερο για το latte παρά από την τεχνολογία.

Ένας εκπρόσωπος της Starbucks δήλωσε ότι η Brightloom θα συνεργαστεί με παγκόσμιους συνεργάτες της Starbucks για την υλοποίηση της πλατφόρμας.

“Επί του παρόντος, από τις 80 αγορές μας σε όλο τον κόσμο, λίγο λιγότερο από το ήμισυ από αυτούς έχουν σήμερα το Starbucks Mobile App και μόνο οκτώ αγορές έχουν δυνατότητα κινητής επεξεργασίας παραγγελιών.

Η Brightloom θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με τους παγκόσμιους αδειούχους μας για την υλοποίηση αυτών των δυνατοτήτων” ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Brightloom έχει ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με το Alshaya Group, που εδρεύει στο Κουβέιτ, το οποίο διαθέτει 90 καταστήματα λιανικής σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ευρώπη.

Επίσης με την Alsea, μια μεξικάνικη πολυεστιακή εταιρεία εστιατορίων που λειτουργεί σε ολόκληρο το Μεξικό, τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια one-stop-shop πλατφόρμα για τις μάρκες εστιατορίων που συχνά βασίζονται στη δημιουργία διαφορετικών ψηφιακών συνεργατών για την κινητή τηλεφωνία, την πληρωμή, τη διαχείριση παραγγελιών, την αφοσίωση, την εξατομίκευση και τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες.

Η Starbucks θα συνεχίσει να κατευθύνει την ανάπτυξη λογισμικού για όλες τις αγορές που λειτουργούν από την εταιρεία.

“Στα Starbucks, τα αποτελέσματα που έχουμε δει στην αφοσίωση και τη συχνότητα των πελατών στο ψηφιακό οικοσύστημα μιλούν για τον εαυτό τους”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Kevin Johnson σε μια δήλωση, “και είμαστε ενθουσιασμένοι που εφαρμόζουμε αυτές τις καινοτομίες προς μια λύση που παρέχει στον πελάτη εξαιρετική εμπειρία εξυπηρέτησης στον κλάδο των εστιατορίων. “

Σε σχέση με αυτή τη συμφωνία, η Starbucks θα λάβει μετοχικό κεφάλαιο στο Brightloom και θα λάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.