Η Nike “σκοράρει” μέσω των πωλήσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2019 της FIFA αποδείχθηκε μια μεγάλη νίκη για τη Nike, καθώς η Εθνική Ομάδα Γυναικών των ΗΠΑ πήρε το χρυσό.

Μετά την νίκη της ομάδας, η Nike κυκλοφόρησε μια διαφήμιση που γιορτάζει τη νίκη και ζητά μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα γυναικεία αθλήματα.

Με την τελευταία διαφήμισή της, που ονομάστηκε “Never Stop Winning”, η Nike συνέχισε την πορεία της για να τοποθετήσει την μάρκα της ως ουσιαστικό υποστηρικτή των γυναικών στον αθλητισμό.

Το διαφημιστικό, όχι μόνο τοποθετεί τις γυναίκες αθλητές ως πρότυπα για οποιοδήποτε φύλο, αλλά δίνει επίσης φωνή στις μάχες που δίνουν οι γυναίκες εκτός γηπέδου.

Αυτές οι μάχες περιλαμβάνουν τις ίσες αμοιβές για την εθνική ομάδα των γυναικών, η οποία επιστρέφοντας από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα παραστεί στη δίκη για την αγωγή που κατέθεσε ενάντια της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των Η.Π.Α.

“Πιστεύω ότι οι φωνές μας θα ακουστούν και οι τηλεοπτικές εκπομπές θα μιλάνε για εμάς κάθε μέρα και όχι μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια”, λέει η διαφήμιση, ” οι γυναίκες θα κατακτήσουν περισσότερα από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου, σπάζοντας κάθε γυάλινο τοίχο. “

Η διαφήμιση συμπεριλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο άλλων σποτ που γιορτάζουν τις γυναίκες και τα επιτεύγματά τους, συμπεριλαμβανομένου του “Dream Crazier”, όπου η Serena Williams κάλεσε τις γυναίκες αθλήτριες να δείξουν τι τρελό μπορούν να κάνουν.

Όπως και την αμφιλεγόμενη διαφήμιση του Colin Kaepernick που βρέθηκε υπό τα πυρά του κοινού, το “Never Stop Winning”, που προβάλει την Megan Rapinoe, την αθλήτρια- star που κέρδισε τόσο το Golden Boot όσο και το Golden Ball για την επίδοσή της κατά τη διάρκεια του τουρνουά και αντιμετώπισε επίσης εκτεταμένη κριτική για τις πολιτικές τις πεποιθήσεις.

Η διαφήμιση ταιριάζει καλά με την ιστορία marketing της Nike, καθώς και με τους στόχους της για την επιχείρηση των γυναικών, η οποία αυξήθηκε κατά δύο δεκαδικά ψηφία το 2019.

Πράγματι, οι πωλήσεις γυναικείων ενδυμάτων γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών αυξήθηκαν κατά 150% σε σύγκριση με το 2015, σύμφωνα με την Nike και ο αριθμός των ποδοσφαιρικών φανελών των γυναικών που πωλούνται στους άνδρες σχεδόν διπλασιάστηκε.

Ωστόσο, το “Never Stop Winning” εντάσσεται και στον κατάλογο των πρωτοβουλιών που έρχονται σε αντίθεση με την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως μια ατμόσφαιρα ανδροκρατούμενη με διακρίσεις εναντίον των γυναικών.

Πιο πρόσφατα, η εταιρεία κατηγορήθηκε επίσης για την έλλειψη ειδών για έγκυες αθλήτριες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here