26 Απρ 2024
READING

Η πτώση των κινέζων τουριστών στην Αμερική συνεχίζεται το 2019

4 MIN READ

Η πτώση των κινέζων τουριστών στην Αμερική συνεχίζεται το 2019

Η πτώση των κινέζων τουριστών στην Αμερική συνεχίζεται το 2019

Οι στατιστικές του τμήματος εμπορίου δείχνουν ότι η πτώση των κινέζων τουριστών που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018 συνεχίστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Επιπλέον, ο αριθμός των τουριστών του 2018 ήταν χειρότερος από ό, τι αναφέρθηκε σε πολλούς ειδησεογραφικούς σταθμούς και μέσα επικοινωνίας. Αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερα κακά νέα για τις επιχειρήσεις των Η.Π.Α.

Το 2018, ο αριθμός των αφίξεων από Κινέζους επισκέπτες μειώθηκε κατά περίπου 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αρκετές εφημερίδες ανέφεραν τα δεδομένα σχετικά με την πτώση των επισκεπτών από την Κίνα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτοί οι αριθμοί επισκεπτών περιελάμβαναν επίσης αφίξεις επιχειρήσεων και σπουδαστών, κάλυπταν μια πολύ μεγαλύτερη πτώση στους κινέζους τουρίστες.

Οι επισκέπτες για αναψυχή από την Κίνα μειώθηκαν κατά 10% το 2018, μειώνοντας από 2.265.789 το 2017 σε 2.037.867 το 2018, σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων του Τμήματος Εμπορίου.

Με άλλα λόγια, παρόλο που οι συνολικές αφίξεις από την Κίνα μειώθηκαν κατά 6% το 2018, τόσο οι αφίξεις των επιχειρήσεων όσο και των σπουδαστών αυξήθηκαν και ταυτόχρονα ο αριθμός των κινέζων ταξιδιωτών για τουρισμό μειώθηκε.

Η εικόνα το 2019 είναι παρόμοια. Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2019, οι επισκέπτες για ψυχαγωγία από την Κίνα μειώθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018.

Παράλληλα, σε σύγκριση με το 2018, ο αριθμός των κινεζικών επιχειρηματιών ήταν σχεδόν αμετάβλητος, ενώ οι αφίξεις φοιτητών αυξήθηκαν.

Τα δεδομένα θεώρησης visa των ΗΠΑ δείχνουν ότι υπάρχουν περισσότερα κακά νέα στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Εθνικού Ιδρύματος για την Αμερικανική Πολιτική, κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2019 χορηγήθηκαν 17% λιγότερες βίζες Β1 / Β2 για επιχειρήσεις και αναψυχή για Κινέζους υπηκόους από την ίδια περίοδο το 2018.

Αν και δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ επισκέψεων και θεωρήσεων, δεδομένου ότι οι βίζες Β1 / Β2 για κινέζους ταξιδιώτες επιτρέπουν πολλαπλές εισόδους, τα δεδομένα υποδεικνύουν περισσότερες απορρίψεις θεώρησης, λιγότερο ενδιαφέρον για ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή και τα δύο.

Το ποσοστό απόρριψης των αιτούντων θεώρησης Β1 / Β2 από την Κίνα αυξήθηκε από 12,4% το 2016, σε 14,6% το 2017 και 17% το 2018, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Η αύξηση των αρνήσεων θεώρησης είναι αποτέλεσμα οδηγιών της διοίκησης του Trump στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου ενός προεδρικού μνημονίου της 6ης Μαρτίου 2017 σχετικά με τον “αυξημένο έλεγχο και εξέταση των αιτήσεων χορήγησης θεωρήσεων”.

Οι εμπορικές και οι μεταναστευτικές πολιτικές αναφέρονται ως λόγοι για την πτώση των κινέζων επισκεπτών στην Αμερική.

“Για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία, ο αριθμός των κινέζων ταξιδιωτών στις ΗΠΑ υποχώρησε πέρυσι, εν μέρει λόγω της αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Donald Trump καθώς και ενός μακροχρόνιου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών”, ανέφερε η South China Evening Post.

“Τον περασμένο μήνα, το κινεζικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε μια σπάνια προειδοποίηση ασφάλειας κατά ταξιδιού στις ΗΠΑ, αναφέροντας «συχνούς πυροβολισμούς, ληστείες και κλοπές στη χώρα.»

Η προειδοποίηση ασφάλειας ήταν ένας τρόπος για την κινεζική κυβέρνηση να αποθαρρύνει το ταξίδι των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ο αυξημένος τουρισμός θα βοηθούσε τις ΗΠΑ οικονομικά εν μέσω ενός εμπορικού πολέμου.

Λιγότεροι κινέζοι τουρίστες σημαίνει λιγότερη δουλειά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις που επωφελούνται από τις κινεζικές καταναλωτικές δαπάνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων και των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

“Οι τουρίστες στις Η.Π.Α. αντιπροσωπεύουν ένα χαμηλό διψήφιο ποσοστό των συνολικών μας πωλήσεων στις Η.Π.Α. και έχουμε δει μια απότομη μείωση στις πωλήσεις προς τους τουρίστες στις Η.Π.Α. που κυμαίνονται από 25%.

Μια πρόσφατη επικεφαλίδα του περιοδικού Los Angeles Times έγραφε: “Ολόκληρα λεωφορεία με γκρουπ κινέζων τουριστών επισκέπτονταν τα καταστήματα πολυτελείας του L.A. Όχι πια

Η αλλαγή των αμερικανικών πολιτικών για το εμπόριο και τη μετανάστευση ενδέχεται να αντιστρέψει την πτώση των κινεζικών επισκεπτών στην Αμερική και να φέρει πολλά οικονομικά οφέλη στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές των ΗΠΑ.

Αν αυτές οι αλλαγές συμβούν οποιαδήποτε στιγμή σύντομα, μένει να το δούμε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.