29 Απρ 2024
READING

Νέοι εναντίον Superdry | “Δεν είναι πλέον στη μόδα”

3 MIN READ

Νέοι εναντίον Superdry | “Δεν είναι πλέον στη μόδα”

Νέοι εναντίον Superdry | “Δεν είναι πλέον στη μόδα”

Από κέρδη ύψους £ 65,3 εκατομμυρίων, σε ζημιά £ 85,4 εκατομμυρίων για το σούπερ μοντέρνο εμπορικό σήμα, γνωστό για τα μπουφάν και τα φούτερ του Superdry.

Η σκληρή πραγματικότητα του νέου καταναλωτικού κόσμου της μόδας είναι ένα αιχμηρό σοκ. Οι μετοχές μειώθηκαν περισσότερο από 4% καθώς μαθεύτηκαν οι ειδήσεις.

Η αίθουσα συνεδριάσεων της Superdry έχει βιώσει πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα τη μαζική έξοδο του προηγούμενου διευθύνοντος στελέχους Euan Sutherland και της ομάδας του, που αντικαταστάθηκαν από τον ιδρυτή της επιχείρησης, Julian Dunkerton, που επέστρεψε, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

” Αυτό το έτος είναι ένα έτος σταθερότητας με μικρές κινήσεις προς τα εμπρός, αλλά σε 12 έως 24 μήνες θα δείτε πολύ περισσότερη πρόοδο”, λέει ο Julian Dunkerton.

Χρησιμοποιώντας μια δοκιμασμένη στρατηγική λιανικής πώλησης, ο Dunkerton έχει τεράστια δουλειά να κάνει για να αποκαταστήσει το εμπορικό σήμα στη θέση του, στο δρόμο που μέχρι πρόσφατα απολάμβανε.

Διότι, ακόμη και από το μικρό διάστημα από τον Μάρτιο του 2018, όταν ο Dunkerton εγκατέλειψε την επιχείρηση, ο ρυθμός της αλλαγής και οι απαιτήσεις των καταναλωτών στον κόσμο της μόδας άλλαξαν ταχύτατα.

Αυτό θέτει το ερώτημα αν πραγματικά μπορεί να αποκαταστήσει την προηγούμενη επιτυχία της μάρκας του.

Ο ίδιος, συνεχίζοντας το στυλ που είχε και πριν, ισχυρίζεται ότι οι επιδόσεις στο νέο οικονομικό έτος θα “αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες της αγοράς και τα ζητήματα που κληρονόμησε”.

Με άλλα λόγια, η απόδοση είναι πιθανό να πέσει ακόμα περισσότερο.

“Τα θέματα στην επιχείρηση δεν θα επιλυθούν εν μία νυκτί”, δήλωσε ο Dunkerton.

“Αν και εργαζόμαστε μόνο τρεις μήνες, οι πρωτοβουλίες μας κερδίζουν έδαφος και είμαι βέβαιος ότι κάνουμε τα σωστά πράγματα για να διασφαλίσουμε ότι με την πάροδο του χρόνου η Superdry θα επιστρέψει στην ισχυρή κερδοφόρα ανάπτυξη”.

Το πρόβλημα για την  Superdry

Αυτή η δήλωση τέθηκε ως ερώτηση σε μια ομάδα εφήβων από το Λονδίνο σχετικά με τη γνώμη τους για την Superdry. Οι απαντήσεις αποκαλύφθηκαν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εκπλήσσουν.

Πολλές από αυτές επιβεβαίωσαν τις υποψίες ότι ο τυπικός πελάτης της Superdry έχει προχωρήσει και έχει βρει εναλλακτικά εμπορικά σήματα.

Γιατί; Επειδή δεν ήθελαν να φορούν ρούχα που μπορούσε να φορέσει ολόκληρη η οικογένειά τους.

Αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα για την Superdry. Εξάλλου, ποιος έφηβος που σέβεται τον εαυτό του πρόκειται να φορέσει ίδια ρούχα με τους γονείς του;

Προκειμένου να επιτύχει, ο Dunkerton θα πρέπει να αποκαταστήσει την γνώμη του κοινού για την μάρκα του και εστιάσει στο ποιος είναι ο πραγματικός πελάτης της Superdry.

Αλλά αυτό δεν είναι όλο. Σύμφωνα με τους εφήβους που συμμετείχαν στην έρευνα, η Superdry έχει γίνει “λίγο σαν τη Hollister”. Με άλλα λόγια, ένα εμπορικό σήμα που κάποτε ήταν μοντέρνο, αλλά έχει πλέον έχει ξεπεραστεί.

Αλλά η πραγματική έκπληξη ήταν στο που προτιμούν οι νέοι να ψωνίζουν. Όπως ήταν αναμενόμενο, το ASOS βγήκε νικητής “γιατί υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο για να δοκιμάσεις εκεί” μαζί με το Urban Outfitters και το δημιουργικό shopping social app, Depop.

Αλλά ο κατάλογος περιείχε μία ακόμη έκπληξη: το Topshop. Το κατάστημα παραμένει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τη μόδα του σήμερα, τουλάχιστον για τα κορίτσια.

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η ανανέωση της Superdry δεν είναι εξ αρχής καταδικασμένη. Το μόνο θέμα είναι ότι πρέπει να βρει ένα προϊόν που δεν απευθύνεται σε μαμάδες και μπαμπάδες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.