Η Microsoft άνοιξε το πρώτο της κατάστημα λιανικής στην Ευρώπη

Η Microsoft άνοιξε το πρώτο της κατάστημα λιανικής πώλησης στην Ευρώπη , καθώς ο γίγαντας του λογισμικού φαίνεται να ενισχύσει τη φυσική του παρουσία για να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες τεχνολογίας που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στο χώρο των καταστημάτων για τους πελάτες.

Το κατάστημα των 7.000 τετραγωνικών μέτρων της Microsoft βρίσκεται στο Oxford Circus στο κέντρο της διάσημης εμπορικής περιοχής του Λονδίνου – ακριβώς παρακάτω από την έδρα της Apple στη Regent Street.

Το Λονδίνο είναι ο τρίτος flagship προορισμός της Microsoft, μαζί με το Σίδνεϊ και η Νέα Υόρκη.

“Αυτή είναι η πρώτη μας παρουσία στην Ευρώπη, και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχείς που βρισκόμαστε στο Λονδίνο”, ανέφερε ο CMO της Microsoft, Chris Capossela σε συνέντευξή του.

Η Microsoft συγκαταλέγεται στον αυξανόμενο κατάλογο των εταιρειών τεχνολογίας που διευρύνουν τη φυσική τους παρουσία για να συμπληρώσουν τις πωλήσεις στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon σχεδιάζει να ανοίξει έως και 3.000 καταστήματα χωρίς ταμείο μέχρι το 2021.

Ο κινεζικός τεχνολογική γίγαντας, Xiaomi δήλωσε στο CNBC τον Φεβρουάριο ότι σκοπεύει να τριπλασιάσει τον αριθμό των ευρωπαϊκών καταστημάτων του μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Richard Lim, Διευθύνων Σύμβουλος της ερευνητικής εταιρείας Retail Economics, δήλωσε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θέλουν να δημιουργήσουν το buzz και την αφοσίωση στις μάρκες τους προσφέροντας νέες εμπειρίες στο κατάστημα.

“Οι πρωταρχικές τοποθεσίες όπως η Oxford Street, όπου υπάρχουν δυνατά επίπεδα κυκλοφορίας κόσμου και όπου η εμπειρία είναι πολύ σημαντικότερη από την συναλλαγή, είναι ένα από τα βασικά συστατικά για την επιτυχία”, δήλωσε ο Lim.

Το τρίτο κατάστημα της Microsoft περιλαμβάνει μια αίθουσα Xbox, μια προσαρμοσμένη McLaren, αίθουσες συσκέψεων για επιχειρηματικούς πελάτες και μια ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας όπου οι μαθητές μπορούν να μάθουν πώς να γράφουν κώδικα.

Η Cindy Rose, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft U.K., δήλωσε ότι το κατάστημα απευθύνεται σε καταναλωτές πάσης φύσεως, καθώς και στους πιο στοχευμένους πελάτες της εταιρείας, όπως οι επιχειρήσεις και οι gamers.

Το κατάστημα τονίζει επίσης τους Surface υπολογιστές και tablet της Microsoft, που βοήθησαν τον τιτάνα του λογισμικού να αναπτύξει την επιχείρηση του.

Οι πωλήσεις των συσκευών Surface αυξήθηκαν 21% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

“Το Surface hardware που βλέπετε σε όλο το κατάστημα, πρόκειται να γίνει βασικός πωλητής μας”, δήλωσε ο Capossela.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα φυσικό κατάστημα είναι πραγματικά πολύ καλό για την επιλογή προϊόντων και αυτό είναι μέρος του λόγου που είμαστε εδώ.”

Το άνοιγμα του καταστήματος θέτει τη Microsoft σε μια σπάνια ομάδα εταιρειών που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να επεκταθούν σε φυσικά καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας αριθμός- ρεκόρ 2.481 καταστημάτων εξαφανίστηκε από τους 500 κορυφαίους δρόμους της Βρετανίας μέσα στο 2018, καθώς οι καταναλωτές επέλεξαν να ψωνίσουν online, σύμφωνα με έρευνα από την PwC.