27 Απρ 2024
READING

Carlos Brito | γνωρίστε τον ιδιοκτήτη των Budweiser και Corona

3 MIN READ

Carlos Brito | γνωρίστε τον ιδιοκτήτη των Budweiser και Corona

Carlos Brito | γνωρίστε τον ιδιοκτήτη των Budweiser και Corona

Η ζυθοποιία-τιτάνας, Anheuser-Busch InBev σχεδίαζε τη μεγαλύτερη IPO του 2019, και ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους θα ήταν ο διευθύνων σύμβουλός της, Carlos Brito.

Η Markets Insider ανέφερε ότι το ντεμπούτο της επιχείρησης AB InBev στην περιοχή Ασία-Ειρηνικός στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να φέρει 9,8 δισ. δολάρια.

Ο Brito έλαβε options grant για το 2008 αξίας περισσότερο από $469 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times, αλλά θα μπορούσε να αξίζει πολύ περισσότερα μετά τη δημόσια εγγραφή.

Ο γεννημένος στη Βραζιλία CEO είναι γνωστός ως πολύ κλειστός τύπος, αλλά συνεχίστε να διαβάζετε για να πάρετε μια ιδέα για τη ζωή του.

Ο Carlos Alves De Brito, 59 ετών, γεννήθηκε στη Βραζιλία. Έχει πει ότι χρησιμοποιεί την κληρονομιά του για να καθοδηγήσει τις επιχειρηματικές του αποφάσεις.

Ο Brito έχει πτυχίο MBA από το Stanford Graduate School of Business.

Ο αρχηγός της AB InBev σπάνια δίνει συνεντεύξεις και δεν είναι πολλά γνωστά για την προσωπική του ζωή.

Το NBC News ανέφερε ότι η εταιρεία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι ο Brito είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά, λέγοντας “Δεν δίνουμε λεπτομέρειες για την ιδιωτική ζωή του”.

Ο Brito δεν έχει πολλά χόμπι: “Η ζωή μου είναι η εταιρεία και η οικογένειά μου”, δήλωσε ο Brito στους Financial Times.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του είναι αφιερωμένο στην Anheuser-Busch InBev, την οποία διοικεί από το 2008.

Η AB InBev αυτοαποκαλείται ως ο μεγαλύτερος ζυθοποιός στον κόσμο. Η AB InBev κατασκευάζει τις Budweiser, Bud Light, Corona, Stella Artois και πολλές άλλες μπύρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Ο Brito είναι γνωστός για το σκληρό του στυλ διαχείρισης. Ο Brito ζητά να παρακολουθείται συνεχώς και να αξιολογείται επίσημα κάθε χρόνο η απόδοση όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διστάζει να απολύσει υπαλλήλους αν δεν βελτιωθούν σε έξι έως εννέα μήνες.

Η AB InBev μπορεί τώρα να σχεδιάζει τη μεγαλύτερη IPO στον κόσμο, αλλά η εταιρεία δεν άκμαζε πάντοτε υπό την ηγεσία του Brito.

Ο Brito και ο CFO Felipe Dutra έχασαν τα ετήσια μπόνους τους το 2017, αφού η ζυθοποιία είδε την πρώτη πτώση των κερδών από την ίδρυσή της, σύμφωνα με την εφημερίδα St. Louis Business Journal.

Ο Brito δεν είναι οπαδός των εταιρικών προνομίων, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν μπύρας.

Ο Brito δεν χρησιμοποιεί επαγγελματικό αυτοκίνητο για να κυκλοφορήσει, ούτε έχει ειδικό γραφείο στην έδρα της AB InBev, ανέφερε το NBC News. Σύμφωνα με τους Financial Times, ζητάει να το αποκαλούν “Brito”, όχι “ο κ. Brito”.

Δεν εκμεταλλεύεται ούτε ένα από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα της λειτουργίας του μεγαλύτερου ζυθοποιού στον κόσμο: τη δωρεάν μπύρα.

“Δεν θέλω η εταιρεία να μου δίνει δωρεάν μπύρα”, δήλωσε ο Brito στους φοιτητές του MBA Stanford το 2008, σύμφωνα με το NBC News. “Μπορώ να αγοράσω τη μπύρα μου”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.