25 Απρ 2024
READING

Η Amazon παρουσιάζει κατάστημα ομορφιάς για επαγγελματίες

3 MIN READ

Η Amazon παρουσιάζει κατάστημα ομορφιάς για επαγγελματίες

Η Amazon παρουσιάζει κατάστημα ομορφιάς για επαγγελματίες

Η Amazon ανακοίνωσε την έναρξη του Amazon Professional Beauty Store “για να προσφέρει στους επαγγελματίες στιλίστες, κομμωτές και αισθητικούς μια βολική, προσαρμοσμένη εμπειρία αγορών με μεγάλη ποικιλία”.

Τα εμπορικά σήματα που πωλούνται μέσω του καταστήματος θα συμπεριλαμβάνουν τα Wella Color Charm, RUSK και OPI Professional, μεταξύ άλλων, και το κατάστημα θα περιλαμβάνει επίσης είδη ομορφιάς “που συνήθως βρίσκονται σε σαλόνια ομορφιάς και spa”, ανέφερε η εταιρεία.

Προκειμένου να αγοράσουν τα επιλεγμένα είδη επαγγελματικής χρήσης, οι πελάτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για το επάγγελμά τους, όπως άδεια κοσμητολογίας, ονυχοπλαστικής ή αισθητικής.

Οι αγοραστές μπορούν να μεταφορτώσουν την άδειά τους σε έναν δωρεάν λογαριασμό της Amazon Business για να αποδείξουν την δυνατότητά τους για την αγορά των αντικειμένων.

Η Amazon έκανε μια συναρπαστική παρουσίαση για το γιατί οι επαγγελματίες του χώρου ομορφιάς θα έπρεπε να μεταφέρουν τις δαπάνες τους από παραδοσιακούς παίκτες όπως η Sally Beauty και η Ulta Beauty στην δική της πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου προώθησε τον εαυτό του ως ένα κατάστημα ενιαίας εξυπηρέτησης για ομορφιά που οι επαγγελματίες θα έπρεπε διαφορετικά να πάνε σε πολλά καταστήματα για να αγοράσουν.

“Τα καταστήματα ενδέχεται να ανήκουν σε μεγάλες μάρκες και επομένως να έχουν λίγα ανταγωνιστικά προϊόντα χωρίς σύγκριση τιμών”, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Η Amazon Business μπορεί να απευθυνθεί σε αυτά τα δύσκολα κομμάτια της καθημερινότητας των στυλιστών με το μεγάλο αριθμό πωλητών της και τη γρήγορη και άνετη παράδοση απευθείας στην επιχείρησή τους”.

Οι μετοχές της Ulta Beauty και της Sally Beauty έπεσαν στις ειδήσεις της ίδιας μέρας, σύμφωνα με την Seeking Alpha, η οποία ανέφερε επίσης μια προειδοποίηση της Jefferies ότι σχεδόν το ένα τρίτο των επιχειρήσεων της Sally Beauty κινδυνεύει να επηρεαστεί από την κίνηση.

Η Sally Beauty έχει αγωνιστεί για να ανταγωνιστεί τον τελευταίο καιρό, αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό από την ολοένα και πιο δημοφιλή Sephora και Ulta.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, ο λιανοπωλητής έκοψε θέσεις εργασίας στα κεντρικά γραφεία του ως μέρος μιας προσπάθειας εξοικονόμησης κόστους και ένα σπάνιο λαμπρό σημείο στην ανάκαμψη του ήταν το ντεμπούτο ενός νέου προγράμματος πιστότητας πελατών τον Οκτώβριο.

Η απειλή της Amazon έχει επεκταθεί πέρα από τον τομέα ομορφιάς εδώ και αρκετό καιρό τώρα, όπως φαίνεται σε οποιαδήποτε κατηγορία το Amazon αποφασίζει να εισέλθει.

Ο λιανοπωλητής ήδη δημιουργεί σημαντικό αριθμό πωλήσεων στο χώρο και τον Μάρτιο η εταιρεία ανακοίνωσε μια γραμμή ιδιωτικής ετικέτας για την περιποίηση του δέρματος, έναν κακό προάγγελο για τους άλλους στο χώρο.

Όπως συμβαίνει με κάθε τομέα στον οποίο η Amazon επιλέγει να εισέλθει, ο λιανοπωλητής παίζει το βασικό παιχνίδι του στην τιμή και την ευκολία, προσφέροντας δωρεάν παράδοση σε μία ή δύο ημέρες με το Business Prime και χαμηλές τιμές σε μια ποικιλία εμπορικών σημάτων.

“Οι στιλίστες μπορούν να βρουν περισσότερα από αυτά που χρειάζονται σε εξαιρετικές τιμές με βολικές επιλογές παράδοσης, απελευθερώνοντας το χρόνο τους για να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι σημαντικό: τους πελάτες τους”, δήλωσε ο Steve Kann, διευθυντής customer experience στο Amazon Business.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.