26 Απρ 2024
READING

Amazon- η μάρκα με την μεγαλύτερη αξία

3 MIN READ

Amazon- η μάρκα με την μεγαλύτερη αξία

Amazon- η μάρκα με την μεγαλύτερη αξία

Η Amazon έχει γίνει η πιο πολύτιμη μάρκα παγκοσμίως, ξεπερνώντας την Google και την Apple για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μία δεκαετία, σύμφωνα με τις βαθμολογίες BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands που κυκλοφόρησαν από την WPP και τηνν Kantar Millward Brown.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αύξησε την αξία της επωνυμίας κατά 52% ετησίως, φθάνοντας τα 315,5 δισ. Δολάρια (248 δισ. Ευρώ), προχωρώντας μπροστά από την Apple στη δεύτερη θέση, η αξία της οποίας αυξήθηκε κατά 3% στα 309,5 δισ. Δολάρια, ακολουθούμενη από την Google, που αυξήθηκε κατά 2% στα 309 δισ. δολάρια.

Η BrandZ αναγνώρισε την απόδοση της Amazon σε “έξυπνες εξαγορές που έφεραν νέες ροές εσόδων, εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και την ικανότητά του να παραμείνει μπροστά από τους ανταγωνιστές προσφέροντας ένα διαφορετικό« οικοσύστημα »προϊόντων και υπηρεσιών».

Τρεις μάρκες του Ηνωμένου Βασιλείου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο 100. Η υψηλότερη θέση ήταν η Vodafone με τον αριθμό 49, ακολουθούμενη από την HSBC στην 56η θέση και τη Shell στην 65η θέση.

Το Instagram είναι ο ταχύτερος ανερχόμενος, ανεβαίνοντας 47 θέσεις από το 91ο πέρυσι στο 44ο το 2019, καταγράφοντας αύξηση 95% στην αξία της μάρκας.

Οι Netflix και Uber παρουσίασαν επίσης καλές επιδόσεις, με την πρώτη να αυξάνεται κατά 65% στην αξία της μάρκας για να φτάσει στην 34η θέση, ενώ η αξία της επωνυμίας της taxi app αυξήθηκε κατά 51%, φθάνοντας στις 53η από 81η θέση το 2018.

Ο Graham Staplehurst, διευθυντής παγκόσμιας στρατηγικής BrandZ στο Kantar, δήλωσε ότι ενώ οι 100 μεγαλύτερες μάρκες δεν είχαν αυξηθεί τόσο γρήγορα όσο το 2018, αυξάνονταν ακόμα περισσότερο κατά το διπλάσιο του ρυθμού της παγκόσμιας οικονομίας στο σύνολό της.

“Αυτά τα εμπορικά σήματα ανταποκρίνονται καλύτερα σε έναν ασταθή κόσμο στον οποίο πρέπει να προβλέπουν και να επαναπροσδιορίζουν συνεχώς, εξελισσόμενες ανάγκες και προσδοκίες των καταναλωτών”, ανέφερε.

«Τα σήματα είναι πλέον λιγότερο αγκυροβολημένα σε συγκεκριμένες κατηγορίες · η τεχνολογία τους επιτρέπει να καινοτομούν και να “αναστατώνουν” ξεπερνώντας από τα παλιά σύνορα.»

Το Amazon, για παράδειγμα, λειτουργεί σε 15 διαφορετικές περιοχές και συνδυάζει τις δραστηριότητές του με τέτοιο τρόπο ώστε οι καταναλωτές να τις βρίσκουν εξαιρετικά συναφείς.

Η άνοδος της αξίας της Amazon αντικατoπρίζει το γεγονός ότι η εταιρεία συσχετίστηκε τώρα με “μια συγκεκριμένη εμπειρία: μία που ενθαρρύνει την πρόοδο”, δήλωσε ο Morgan Holt, επικεφαλής στρατηγικής στο marketing και στη λιανική συμβουλευτική Fitch.

“Η εμπειρία του πελάτη στο Amazon είναι πραγματικά μοναδική”, συνέχισε.

“Ένας πρωτοπόρος στην άνεση, η αμεσότητα και η προσβασιμότητά του έχουν συγκεντρώσει μια παγκόσμια πελατειακή βάση που τώρα χρησιμοποιεί η Amazon ως μέρος της καθημερινής τους ζωής.

“Το δικό μας μοντέλο δεδομένων – το οποίο κωδικοποιεί τι προσδοκούν οι πελάτες από τις προσφορές των μαρκών – δείχνει ότι οι πελάτες αναμένουν ότι η Amazon θα έχει εξελιχθεί για να προωθήσει την εξερεύνηση και την εκμάθηση.

Να ξεχωρίσει από τη γενική κατηγορία λιανικής πώλησης, καθώς και να ανατρέψει την Google και την Apple από τα κορυφαία σημεία. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.