20 Απρ 2024
READING

Η Uniqlo εγκαινιάζει την πρώτη εκστρατεία της στην εφαρμογή TikTok

4 MIN READ

Η Uniqlo εγκαινιάζει την πρώτη εκστρατεία της στην εφαρμογή TikTok

Η Uniqlo εγκαινιάζει την πρώτη εκστρατεία της στην εφαρμογή TikTok

Η Uniqlo ξεκίνησε μια καμπάνια που προκαλεί τους χρήστες της social video app TikTok να δημοσιεύουν βίντεο φορώντας τα αγαπημένα τους ρούχα Uniqlo.

Τα καλύτερα βίντεο θα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν σε οθόνες στα καταστήματα και στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων της μάρκας.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φορούν ρούχα από την εαρινή και καλοκαιρινή συλλογή της Uniqlo 2019 και να τραβήξουν ένα βίντεο με το ειδικό μουσικό κομμάτι #UTPlayYourWorld.

Μετά την ανάρτηση του δημόσιου βίντεο με το hashtag, μπορούν να ακολουθήσουν τον λογαριασμό @ uniqlo.tiktok στο TikTok για να λάβουν ειδοποίηση για τη νίκη.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στους δημιουργούς της TikTok στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Ο διαγωνισμός #UTPlayYourWorld της Uniqlo στο TikTok είναι κατάλληλος για το social video app, το κοινό του οποίου αποτελείται κυρίως από άτομα με μεγάλη κινητικότητα στο mobile και είναι κάτω των 30 ετών.

Η viral ενέργεια της εφαρμογής προέρχεται από ένα χαρακτηριστικό που ωθεί τους χρήστες της να συνεργάζονται για την παραγωγή και την κοινή χρήση βίντεο.

Το περιεχόμενο που αναπτύχθηκε για το TikTok έχει ξεπεράσει την πλατφόρμα και έχει δημιουργήσει εκατομμύρια views σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Twitter και το Instagram.

Η λέξη “εθιστικό” χρησιμοποιείται συχνά στις αναφορές του τύπου για να περιγράψει το TikTok, του οποίου η μέση περίοδος χρήσης διαρκεί περίπου εννέα λεπτά, πολύ μπροστά από άλλες ανταγωνιστικές κοινωνικές εφαρμογές όπως το Reddit (5,6 λεπτά), το Pinterest (5,3 λεπτά), το Facebook (5 λεπτά) και το Tumblr (4,1 λεπτά), σύμφωνα με τα στοιχεία του Statista.

Το TikTok ισχυρίζεται ότι οι χρήστες του ανοίγουν την εφαρμογή οκτώ φορές την ημέρα, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό στόχο για τους πωλητές μέσω κινητών τηλεφώνων που θέλουν να προσελκύσουν τους καταναλωτές της Gen Z.

Η καμπάνια της Uniqlo είναι ένα ακόμη σημάδι ότι το TikTok κερδίζει την προσοχή ανάμεσα σε εμπορικά σήματα που αμφισβητούν είτε την εφαρμογή είτε την εκτέλεση αμειβόμενων χορηγιών.

Το Chipotle Mexican Grill δημιούργησε 110.000 καταχωρήσεις βίντεο και 104 εκατομμύρια live βίντεο την πρώτη εβδομάδα του ” lid-flipping  challenge” όπως το ονόμασε, στο TikTok.

Η μάρκα τζιν, Guess, έκανε πέρυσι ένα challenge με το hashtag της μάρκας στο app και η υπηρεσία παράδοσης τροφίμων GrubHub φιλοξένησε μια διαφημιστική καμπάνια στο TikTok τον Φεβρουάριο.

Το TikTok, το οποίο ανήκει στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό ByteDance, ήταν πέρυσι μία από τις λίγες εφαρμογές που δεν ανήκαν στο Facebook ή στο Google, που ξεπέρασαν τις κατατάξεις του download για μη-παιχνίδια σε όλο τον κόσμο.

Μια βασική πρόκληση για το TikTok θα είναι να κερδίσει χρήματα σε ένα ακροατήριο που αποτελείται κυρίως από εφήβους που χρησιμοποιούν την δωρεάν εφαρμογή.

Ενώ οι έφηβοι μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις αγοράς των γονέων τους, έχουν επίσης άκρως ασταθή γούστα.  

Το Musical.ly, το οποίο η ByteDance απέκτησε το 2017 προς 800 εκατομμύρια δολάρια περίπου και πέρυσι συγχωνεύθηκε με το TikTok, ήταν επίσης μία τεράστια επιτυχία μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ, αλλά κέρδισε λίγη διαφημιστική ώθηση.

Τα σήματα εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικά σχετικά με την ασφάλεια του TikTok εν μέσω κατηγοριών για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών και εμφάνισης “ακατάλληλου” περιεχομένου.

Το TikTok περιορίζει τώρα τις λήψεις για παιδιά κάτω των 13 ετών ως μέρος μιας συμφωνίας με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ακόμα, το TikTok συνεχίζει να κάνει κινήσεις στον κόσμο του marketing. Η εταιρία αυτό το μήνα έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών για να επεκτείνει τις παγκόσμιες προσπάθειες marketing πέρα ​​από τους λίγους δημιουργούς που το έχουν δοκιμάσει έως τώρα.

Το TikTok προχώρησε επίσης σε προσλήψεις για να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία πωλήσεων διαφημίσεων σε περισσότερες περιοχές.

Οι βασικές προσλήψεις φέτος περιλαμβάνουν τον πρώην αντιπρόεδρο του Facebook για τις παγκόσμιες συνεργασίες, Blake Chandlee ως VP της επιχειρηματικής στρατηγικής στην Αμερική και την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία και την Vanessa Pappas, πρώην παγκόσμιο επικεφαλής δημιουργικών ιδεών του YouTube, ως πρώτή γενική διευθυντής των Η.Π.Α.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.