01 Μάι 2024
READING

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM καλεί τους πελάτες να ταξιδεύουν λιγότερο

2 MIN READ

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM καλεί τους πελάτες να ταξιδεύουν λιγότερο

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM καλεί τους πελάτες να ταξιδεύουν λιγότερο

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αεροπορικών ταξιδιών.

Η νέα καμπάνια της αεροπορικής εταιρείας “Fly Responsibly” ξεκίνησε με μια ιστοσελίδα που φιλοξενήθηκε σε έναν ειδικό subdomain και ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube.

Η καμπάνια έρχεται καθώς το θέμα του “flight shaming ” έχει κερδίσει έδαφος αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Μια ιδέα που ξεκίνησε ανάμεσα σε μια ομάδα περιβαλλοντικών ακτιβιστών της Βόρειας Ευρώπης -ιδιαίτερα στη Σκανδιναβία- το “flight shaming” ή anti-flying κίνημα, έχει κερδίσει αρκετό έδαφος κύρους που οι αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να παρατηρούν.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Thomas Cook και η SAS έχουν αναγνωρίσει ότι τα αντι-πτητικά αισθήματα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Skift, καθώς οι επιβάτες με ευαισθησία στην εκπομπή ρύπων επιλέγουν βραδύτερους αλλά πιο αποτελεσματικούς τρόπους μετακίνησης, όπου είναι δυνατόν, όπως τα τρένα.

Αν και οι εμπορικές πτήσεις αντιπροσωπεύουν σήμερα μόλις 2% έως 3% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, ιδίως επειδή οι αριθμοί των επιβατών αναμένεται να διπλασιαστούν σε 8,2 δισ. μέχρι το 2037, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών.

Καθώς οι εκπομπές αυξάνονται και οι επιβάτες συνειδητοποιούν τον αντίκτυπο κάθε πτήσης που αναλαμβάνουν, οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται στη δύσκολη θέση να χρειαστεί να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους αναγνωρίζοντας παράλληλα νόμιμες περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Το βίντεο της KLM ενθαρρύνει τους θεατές να πετούν λιγότερο – “Πρέπει πάντα να συναντιέστε πρόσωπο με πρόσωπο; Θα μπορούσατε να πάρετε το τρένο;” – αλλά είναι απλά μια τακτική για να επιστήσουν την προσοχή στην εκστρατεία “Fly Responsibly”.

Ο ιστότοπος της καμπάνιας υπογραμμίζει διάφορες πρωτοβουλίες αειφορίας που έχει στη διάθεσή της η KLM, όπως η ανάπτυξη μιας βιώσιμης μονάδας καυσίμων, η οποία προσφέρει αντισταθμίσεις άνθρακα και πολλά άλλα.

Ορισμένα στοιχεία, όπως οι ελαφρύτερες αποσκευές, που θα μειώσουν το συνολικό βάρος και την κατανάλωση καυσίμου, έχουν προφανή οικονομικά οφέλη για την αεροπορική εταιρεία.

Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήδη υπάρχουν, εκείνων που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκείνων στους οποίους μπορούν να συμβάλουν οι επιβάτες – υποδεικνύει ότι η KLM αντιμετωπίζει σοβαρά την απειλή του ” flight-shaming”  και ελπίζει ότι η συνειδητοποίηση είναι ένας τρόπος καταπολέμησης μιας πιθανής οικονομικής απειλής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.