23 Απρ 2024
READING

Η Ahold Delhaize έχει περισσότερες γνώσεις από την Amazon και την Alibaba

3 MIN READ

Η Ahold Delhaize έχει περισσότερες γνώσεις από την Amazon και την Alibaba

Η Ahold Delhaize έχει περισσότερες γνώσεις από την Amazon και την Alibaba

Το online αυξάνεται κατά 30 με 40% στην Ahold Delhaize, λέει ο Frans Muller, ο οποίος είναι εδώ και ένα χρόνο ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας.

Το πλεονέκτημα των σούπερ μάρκετ σε σύγκριση με τους online γίγαντες όπως το Amazon ή το Alibaba; Το φαγητό είναι τοπικό, σύμφωνα με τον Muller.

Η βιωσιμότητα και η ευθύνη είναι απαραίτητα στοιχεία

Οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους, λέει ο Frans Muller, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Ahold Delhaize από την 1η Ιουλίου του περασμένου έτους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα των σούπερ μάρκετ επιδιώκει τη βιωσιμότητα και την υγιεινή διατροφή, χρησιμοποιώντας εμπειρογνώμονες ειδών διατροφής στις ΗΠΑ και μειώνει τα πλαστικά απόβλητα.

“Πρέπει να συμβάλουμε”, δήλωσε ο Muller στο NRC, έχοντας κατά νου τις επόμενες γενιές. “Πώς αντιμετωπίζουμε την αποψίλωση των δασών; Τι κάνουμε για το πρόβλημα του πλαστικού;”

Κατανοεί την ανησυχία του κοινού, επειδή “δεν υπάρχει λόγος να μην ανησυχείς”, αλλά επισημαίνει ότι η αλλαγή απαιτεί χρόνο.

“Συχνά χρειάζεστε πολλά κόμματα με το μέρος σας για να φτάσετε στην κρίσιμη μάζα προτού μπορέσετε να πραγματοποιήσετε αυτές τις σημαντικές αλλαγές: κυβερνήσεις, προμηθευτές, ανταγωνιστές.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι είμαστε μια μεγάλη εταιρεία με κύκλο εργασιών 62 δις ευρώ και πάνω από 370.000 εργαζόμενους, αλλά σε πολλά πραγματικά περίπλοκα πράγματα, είμαστε ακόμα αρκετά μικρά », δήλωσε ο CEO, ο οποίος συνειδητά απέχει από το κρέας.

“Το φαγητό είναι τοπικό”

Ο Muller ανησυχεί λιγότερο για την απειλή παικτών όπως την Amazon και την Alibaba.

Αναφέρει ότι οι πωλήσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται κατά 30 έως 40% στην Ahold Delhaize. “Οι εταιρείες όπως η Amazon και η Alibaba θα μπορούσαν να μας χτυπήσουν, αλλά θα πρέπει να δοκιμαστούν πρώτα στην βιομηχανία τροφίμων, επειδή τα τρόφιμα διαφέρουν πολύ από τα ηλεκτρονικά είδη, τα ρούχα ή τα βιβλία”.

“Το φαγητό είναι τοπικό”, λέει ο CEO. Και αυτό είναι το πλεονέκτημα του σούπερ μάρκετ πάνω από τους online γίγαντες.

Σημαίνει επίσης ότι η ομάδα των σούπερ μάρκετ έχει καλύτερη κατανόηση τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πελάτες της: “Νομίζω ότι έχουμε πολλές γνώσεις σχετικά με τα νωπά τρόφιμα που δεν διαθέτουν τέτοιες εταιρείες. Μια γνώση που χτίζεται εδώ και 150 χρόνια. “

Μια τεράστια γνώση για τους πελάτες

“Επιπλέον, περίπου το 70% όλων των πωλήσεών μας πραγματοποιούνται μέσω καρτών πελατών. Έχουμε λοιπόν τεράστια γνώση για τους πελάτες που αγοράζουν φαγητό σε εμάς. “Αυτοί οι γίγαντες δεν γνωρίζουν τίποτα για τις τοπικές προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητες των τροφίμων, δηλώνει αποφασιστικά.

Σε κάθε περίπτωση, η Ahold Delhaize έχει ισχυρή βάση και ο Διευθύνων Σύμβουλος σκοπεύει να την αξιοποιήσει. Η ομάδα στρέφεται προς τις ΗΠΑ, επειδή η Ahold Delhaize παράγει τα δύο τρίτα του κύκλου εργασιών τους στην ανατολική ακτή της Αμερικής, καθώς και τις ιστορικές εγχώριες αγορές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.