25 Απρ 2024
READING

5 flagship καταστήματα

4 MIN READ

5 flagship καταστήματα

5 flagship καταστήματα

Διαφορετικά πράγματα μπορούν να καθορίσουν ένα flagship κατάστημα: το μέγεθός του, η θέση του ή ίσως η μοναδικότητά του.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για την μάρκα του flagship, μπορεί να εγγυηθεί ότι το κατάστημα της θα ξεχωρίζει- είτε μέσω αποκλειστικών προϊόντων, είτε βιωματικών χαρακτηριστικών, είτε συναρπαστικής τεχνολογίας ή δοκιμών νέων ιδεών και concepts.

Παρουσιάζουμε ορισμένες επιλογές μας από τα καλύτερα flagship καταστήματα αυτή τη στιγμή:

1. American Girl (Νέα Υόρκη)

Η αμερικανική εταιρεία κουκλών έχει ένα βιωματικό flagship στο Rockefeller Plaza που νικά τα συνηθισμένα καταστήματα κούκλας.

Με signature American Girl κούκλες και αξεσουάρ, καθώς και εκατοντάδες πωλήσεις βιβλίων παραμυθιών και συμβουλών.

Ο χώρος είναι γεμάτος από καινοτόμες εμπειρίες για την αφοσίωση των πελατών, συμπεριλαμβανομένου του Girl and Doll Salon όπου τα κορίτσια μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τις κούκλες τους για hairstyling, τρύπημα αυτιών και μανικιούρ.

Υπάρχει επίσης το Design Studio, όπου τα κορίτσια μπορούν να προσαρμόσουν τις κούκλες τους για να δημιουργήσουν μια μοναδική κούκλα που δεν μπορεί να μοιάζει με καμία άλλη, καθώς και η επιλογή να επιλέξουν προϊόντα για τον εαυτό τους.

Μπορούν ακόμη να κλείσουν ραντεβού στο “Νοσοκομείο” για την επισκευή της κούκλας τους. Το Content Hub παρουσιάζει βραβευμένες ταινίες και βίντεο της εταιρείας, τα οποία συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση της μάρκας.

Οι κούκλες μπορούν ακόμα να κρατήσουν τη δική τους θέση στο τραπέζι του καφέ που υπάρχει μέσα στο κατάστημα. Μια ιδιωτική τραπεζαρία είναι επίσης διαθέσιμη για γενέθλια και ειδικές περιστάσεις, ώστε οι φανατικοί του American Girl, να είναι πλήρως καλυμένοι.

2. Ben Sherman (Λονδίνο)

Η Ben Sherman έχει επανασχεδιάσει το flagship κατάστημα της στην Carnaby Street για να το κάνει πιο ελκυστικό για τους πελάτες. Το “Shirt Wall” της μάρκας παραμένει ως υπενθύμιση για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε και για την κληρονομιά της.

Υπάρχει προηγμένη τεχνολογία για να καταστήσει τις συναλλαγές όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερες για τον πελάτη.

Η μάρκα ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί με το Momentum Music Fund για να παρουσιάζει νέα μουσικά ταλέντα μέσω ζωντανών εκδηλώσεων και παραστάσεων στο κατάστημα.

Η Ben Sherman έχει μια μακρά ιστορία με τη μουσική και την κουλτούρα, οπότε είναι ένας φανταστικός τρόπος να φέρει τη μάρκα στη ζωή.

3. Brompton Junction (Λονδίνο)