Η Louis Vuitton και η Bulgari είναι τα κορυφαία εμπορικά σήματα πολυτελείας που έχουν επεκταθεί στο WeChat, την κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες και υποστηρίζει μια σειρά δραστηριοτήτων marketing για κινητά τηλέφωνα.
Οι οίκοι Cartier, Coach, Tiffany, Burberry και ο πωλητής διαμαντιών Chow Tai Fook επίσης κατατάσσονται ψηλά στο WeChat.
Η Louis Vuitton δημιούργησε προωθητικά που σχεδιάστηκαν ως streetwear κυκλοφορίες περιορισμένης έκδοσης για να οδηγήσουν τις πωλήσεις στο ψηφιακό pop-up κατάστημα, το οποίο λειτουργεί ως “mini program” μέσα στην εφαρμογή WeChat που ανήκει στην εταιρεία Tencent.
Η μάρκα πολυτελείας δημιούργησε online buzz με τον διορισμό του τραγουδιστή Kris Wu ως brand ambassador της τον Νοέμβριο.
Η Bulgari, η οποία ονόμασε επίσης τον Wu brand ambassador, επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο WeChat, ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα προϊόντα τους, να ελέγχουν το απόθεμα, να κάνουν κρατήσεις και να παραλαμβάνουν παραγγελίες που έκαναν μέσω διαδικτύου, στα φυσικά καταστήματα.
Το τμήμα των πολυτελών εμπορικών σημάτων μόδας που έχουν παρουσία με “κατάστημα” στο WeChat σημείωσε άνοδο έως 70% φέτος από 40% το 2018 και ο αριθμός των πολυτελών μαρκών κοσμημάτων που πωλούνται στην πλατφόρμα, αυξήθηκε σε 62% από 36% το 2018.
Οι κορυφαίες μάρκες πολυτελείας έχουν προσαρμοστεί στην κινεζική αγορά προσαρμοζόμενες στις τάσεις και προτιμήσεις της Gen Z, όπως η δημοτικότητα του streetwear και των αθλητικών παπουτσιών.
Έχουν επίσης προσλάβει διασημότητες όπως οι Kris Wu, Hu Ge και Yang Yang ως brand ambassador για να προωθούν τα προϊόντα τους online.
Αυτές οι διαφημιστικές προσπάθειες είναι απαραίτητες για το WeChat, το οποίο δεν είναι μια κεντρική αγορά όπως ο αντίπαλος Alibaba με ευρετήρια εμπόρων στην πλατφόρμα του για ευκολότερη εύρεση μέσω της μηχανής αναζήτησης.
Οι αγοραστές μαθαίνουν για τα καταστήματα WeChat με τη σάρωση των QR κωδικών στα καταστήματα ή κάνοντας κλικ σε διαφημίσεις banner σε ιστότοπους ή σε άλλες εφαρμογές.
Αυτές οι μάρκες πολυτελείας προσεγγίζουν σιγά-σιγά τις κοινωνικές πλατφόρμες. Η Cartier, για παράδειγμα, πραγματοποίησε μια τηλεοπτική καμπάνια για το Φεστιβάλ Qixi στην Weibo, τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που μοιάζει με κάτι ανάμεσα στο Facebook και το Twitter.
Οι διαφημίσεις της Cartier περιείχαν τη διασημότητα Lu Han και έλαβαν σημαντική προσοχή για την κυκλοφορία της νέας συλλογής της μάρκας.
Ένα βίντεο για την περσινή συλλογή ήταν μία από τις 10 πιο δημοφιλείς διαφημίσεις στο Moments, το χαρακτηριστικό κοινής χρήσης του WeChat που μοιάζει με τη ροή ειδήσεων του Facebook.
Η Cartier κυκλοφόρησε επίσης διαφημίσεις πλήρους οθόνης στην εφαρμογή Moments RED για να επιτρέψει τους χρήστες της WeChat να κάνουν κράτηση εισιτηρίων για εκθέσεις τέχνης, καθώς η μάρκα ξεκίνησε τη συλλογή της Clash de Cartier.
Εν τω μεταξύ, το WeChat δεν κρατάει προμήθειες από τους διαδικτυακούς εμπόρους που εγκαθιστούν τα mini program stores στην εφαρμογή, ξεχωρίζοντας από άλλες αγορές.
Αντιθέτως κερδίζει τέλη συνδρομής από το ψηφιακό πορτοφόλι WeChat Pay. Η Rival Alipay δεν είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή της WeChat, δίνοντας στην WeChat την ευκαιρία να αναπτύξει τις συναλλαγές της με τις ecommerce συναλλαγές.
Νωρίτερα φέτος, η μητρική εταιρεία Tencent του WeChat, ανακοίνωσε σχέδια για να προσθέσει έναν φωνητικό ψηφιακό βοηθό στην εφαρμογή για να επιτρέψει στους χρήστες να εκτελούν απλές ενέργειες όπως αναπαραγωγή μουσικής ή να καλούν ένα ταξί με φωνητική εντολή.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί να ενισχύσει τη δημιουργία εσόδων από τη διαφήμιση σε μίνι προγράμματα και να δοκιμάσει περισσότερες μορφές διαφημίσεων, καθώς οι χρήστες γίνονται ” ad blind ” στις παραδοσιακές μορφές.
Η επέκταση της πλατφόρμας διαφήμισης θα δώσει στους εμπόρους, συμπεριλαμβανομένων των μάρκες πολυτελείας, περισσότερες ευκαιρίες για να προσεγγίσουν τους Κινέζους καταναλωτές στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.