19 Απρ 2024
READING

Στο εργοστάσιο των Ben & Jerry | παγωτό υπέρ της ποινικής δικαιοσύνης

3 MIN READ

Στο εργοστάσιο των Ben & Jerry | παγωτό υπέρ της ποινικής δικαιοσύνης

Στο εργοστάσιο των Ben & Jerry |  παγωτό υπέρ της ποινικής δικαιοσύνης

Αν επισκεφθείτε στο εργοστάσιο των Ben & Jerry στο Waterbury του Vermont, ελπίζοντας να μάθετε για τη δημιουργία παγωτού, σίγουρα θα μάθετε αρκετές τις πληροφορίες.

Αλλά θα φύγετε επίσης και με κάποιες βαρύτερες γνώσεις. Σε ένα art installation που θα προβάλλεται από τώρα μέχρι τον Ιούνιο του 2020, η Ben & Jerry τονίζει το έργο των ανθρώπων που έχουν κάνει φυλακή και τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία και το ταλέντο τους για να τραβήξουν την προσοχή στην ανάγκη μεταρρύθμισης του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης.

“Είναι σπάνιο για τις εταιρείες να έχουν φιλοσοφικές θεωρίες, αλλά ο τρόπος μας να οργανώνουμε και να προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε τον κοινωνικό αντίκτυπο και τη αλλαγή του συστήματος, είναι να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση γύρω από κοινωνικά θέματα, να εμπλέξουμε τη βάση των φανατικών μας σε αυτά τα θέματα και τελικά να τους ενθαρρύνουμε να αναλάβουν δράση” λέει ο Jabari Paul, βοηθός Διευθυντή Ακτιβισμού για την Ben & Jerry’s.

Αυτή η έκθεση δεν είναι ένα νέο βήμα για την Ben & Jerry’s. Έχει επικεντρωθεί στην επισύναψη της προσοχής σε κοινωνικά ζητήματα για το μεγαλύτερο μέρος της 40χρονης ιστορίας της.

Και πιστεύει ότι αυτό γίνεται μέσω του εργοστασίου της, που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός στο Vermont και προσελκύει  400.000 επισκέπτες ετησίως.

Έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν έκθεση σχετικά με την εκστρατεία του Martin Luther King ” Poor People’s Campaign” για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού και της φτώχειας, για παράδειγμα.

Μέσα από το νέο προγραμματισμό της σχετικά με τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, που επιμελείται με το Ταμείο Τέχνης για τη Δικαιοσύνη, η εταιρεία θέλει τους επισκέπτες να γνωρίσουν την αδικία του συστήματος των φυλακών στις ΗΠΑ, τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τους ανθρώπους και πώς μπορούν να δράσουν.

Ένα γεγονός που οι επισκέπτες θα μάθουν: Οι ΗΠΑ έχουν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά ο αριθμός των ατόμων που φυλακίζονται στη χώρα αντιπροσωπεύει το 25% του συνολικού πληθυσμού που φυλακίζεται στον κόσμο.

Καθώς οι επισκέπτες βλέπουν τα έργα τέχνης, πολλά από τα οποία φέρουν πορτρέτα ατόμων που έχουν πληγεί από το δικαστικό σύστημα, θα μάθουν επίσης για τις τρέχουσες προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταρρύθμισή τους.

“Θέλουμε οι άνθρωποι να βάλουν ένα πρόσωπο σε αυτό το θέμα”, λέει ο Paul.

Η Ben & Jerry’s έχει συνεργαστεί με ομάδες φυλετικής δικαιοσύνης όπως το Color of Change για να φέρει τις πληροφορίες αυτές στους επισκέπτες.

Το Color of Change ασχολείται με ζητήματα όπως το τέλος της εγγύησης χρημάτων, η παύση των περιττών διώξεων και η διακοπή του αγωγού από-το-σχολείο-στη-φυλακή.

Η έκθεση θα κατευθύνει τους επισκέπτες σε μια ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα μπορούν να υπογράψουν μια αναφορά τόσο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο έργο της Color of Change σε αυτόν τον τομέα, όσο και για να λαμβάνουν ενημερώσεις και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάγκη για ποινική μεταρρύθμιση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.