19 Απρ 2024
READING

Η Hip Hop σκηνή βοηθά τον οίκο Versace στην επέκτασή του

2 MIN READ

Η Hip Hop σκηνή βοηθά τον οίκο Versace στην επέκτασή του

Η Hip Hop σκηνή βοηθά τον οίκο Versace στην επέκτασή του

Η  Capri Holding, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της Versace, μετά από εξαγορά της ιταλικής μάρκας αξίας 2,1 δισ. δολαρίων, αυξάνεται με μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, ανοίγοντας 300 νέα καταστήματα έως το 2022.

Μήπως αυτή η εξάπλωση βασίστηκε στην κοινότητα της  hip hop, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το χρέος και να αυξηθούν οι πωλήσεις;

Η Medusa και το χρυσό μπαρόκ της Versace είναι ένα από τα πιο ευρέως αναγνωρίσιμα σήματα. Υπάρχουν παγκοσμίως 188 καταστήματα, 28 από τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ και σχεδιάζουν να επιτύχουν το στόχο του διπλασιασμού των ετήσιων πωλήσεων, μαζί με το στόχο εσόδων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Versace μπορεί να υπερηφανεύεται για τους περισσότερους από 14 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram, καθιστώντας την ίσως την πιο ισχυρή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για μάρκα πολυτελείας.

Αυτό επηρεάζει άμεσα τους rap,hip-hop καταναλωτές, καθώς είναι η μεγαλύτερη ομάδα χρηστών στο Instagram, στο 43%, σύμφωνα με την Pew Research.

Οι ετικέτες της μόδας θα επικεντρωθούν περισσότερο στα κοινωνικά μέσα. Περισσότερα χρήματα θα δαπανηθούν από τη Versace για το μάρκετινγκ ως μέρος της στρατηγικής αναδιάρθρωσής τους, από καμπάνιες έως καθοδήγηση του καταναλωτή στο site της εταιρείας.

Το Fashion Biz της Hip Hop

Οι Rappers έχουν γίνει οι βασιλιάδες της σύγχρονης μόδας και επηρεάζουν ένα νεότερο κοινό.

Οι γενιές Y και Z αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 45% των συνολικών δαπανών ειδών πολυτελείας μέχρι το 2025, σύμφωνα με την Bain & Co.

Επισημαίνουν επίσης ότι το τοπίο μετατοπίζεται, οδηγείται από ένα νεότερο ψηφιακά συγκεντρωμένο ακροατήριο, γεγονός που παρουσιάζει προκλήσεις για επέκταση σε εταιρείες όπως η Versace.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Capri Holding να μιμηθεί την προσέγγιση πολλών ευρωπαϊκών επωνυμιών, απέκτησε την Jimmy Choo προς $ 1.2 δισεκατομμύρια, αφού ήδη κατείχε επίσης τον Michael Kors.

Έχει αναφερθεί ότι η εταιρεία προσπαθεί επίσης να αγοράσει την Tapestry, ιδιοκτήτη της Coach. Αν η Capri είναι σε θέση να κλείσει αυτή τη συμφωνία με την Coach, θα είναι σε συμφωνία με τον γαλλικό οίκο LVMH.

“Η εταιρεία είναι πρόθυμη να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμα λιανικής πώλησης”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capri Holding, John Idol.

Η Capri θέλει επίσης να ανεβάσει την κατηγορία τσαντών πολυτελείας του ομίλου της, επειδή έχει πολύ μεγάλη εμπειρία με τον Michael Kors.

Ωστόσο, το 2016 ανακοινώθηκε ότι πολλά καταστήματα Nordstrom θα διακόψουν την πώληση τσαντών του οίκου, διότι οι πηγές τους έδειξαν ότι “ο Michael Kors ήταν το εμπορικό σήμα με τις μεγαλύτερες επιστροφές ειδών στο κατάστημα, λόγω κακής κατασκευής”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.