Ακολουθεί η φόρμουλα “δοκιμάστηκε και πέτυχε” για ένα επιτυχημένο προιόν. Το μέλλον της επιχείρησής σας ίσως εξαρτάται από αυτό.
Επιλύστε αληθινά προβλήματα
Στον πυρήνα της, κάθε καινοτομία προκύπτει από το αποτέλεσμα της εύρεσης της λύσης για ένα φαινομενικά δύσκολο πρόβλημα. Αυτό απαιτεί αντίστροφη μηχανική του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ή οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται και καταναλώνουν πράγματα. Οι πιο παραγωγικοί σχεδιαστές προϊόντων, ακολουθούν τους ανθρώπους τριγύρω και παρακολουθούν καθημερινές τους συνήθειες.
Αυτό είναι το επίπεδο κατανόησης που απαιτείται για τον εντοπισμό διαφοροποιημένων και πολύτιμων χαρακτηριστικών. Για να προσδιορίσετε τις πιο σχετικές λειτουργίες, εξετάστε κάθε βήμα στη χρήση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Στην περίπτωση των επιχειρηματικών υπηρεσιών μπορεί να είναι χρήσιμη η διεξαγωγή μίας ανάλυσης για την αξία της αλυσίδας.
Η πραγματική κατανόηση της φωνής του πελάτη είναι κρίσιμη. Οι πιο εξελιγμένοι marketers έχουν ομάδες χρηστών, συμβουλευτικές ομάδες πελατών και άλλες μεθόδους συλλογής δεδομένων, πριν από την έναρξη του σχεδιασμού διάφορων concept.
Μελετήστε τους αγοραστές σας και την πραγματική εφαρμογή του προϊόντος σας προσεκτικά.
Υιοθετήστε μια προσαρμοσμένη μεθοδολογία ανάπτυξης προϊόντων
Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από το ποια μεθοδολογία ανάπτυξης προϊόντων λειτουργεί καλύτερα, αλλά η απάντηση ποικίλλει ανάλογα με τη βιομηχανία και την εταιρεία. Οι προσεγγίσεις Stage-gate είναι δομημένες και απαιτούν προσεκτική συζήτηση πριν το προϊόν μετακινηθεί από τη μια πύλη στην άλλη. Το Agile χρησιμοποιείται ευρέως στην ανάπτυξη λογισμικού, αλλά μπορεί να είναι προβληματικό σε άλλες βιομηχανίες που απαιτούν πιο βαθμονομημένες εκδόσεις προϊόντων.
Για παράδειγμα, τα προϊόντα που πωλούνται στο retail πρέπει τυπικά να εγκριθούν έξι έως δώδεκα μήνες νωρίτερα χωρίς καμία απόκλιση για τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και άλλα τμήματα όπως η παραγωγή μπορεί να μην είναι σε θέση να προσαρμοστούν τόσο εύκολα όσο μια ομάδα ανάπτυξης. Η αδυναμία καθορισμού των προσδοκιών μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση πολλές επιχειρήσεις.
Δημιουργήστε μια μεθοδολογία ανάπτυξης προϊόντων που λειτουργεί για την επιχείρησή σας και αγκαλιάζεται από ολόκληρη τη διοίκηση.
Κλειδώστε τις βασικές σας παραδοχές από την αρχή
Πολλές δημιουργίες προϊόντων καθυστερούν επειδή οι αποφάσεις παίρνονται την τελευταία στιγμή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι βασικές υποθέσεις για το προϊόν είναι συχνά λανθασμένες και αμφισβητούνται όταν είναι πολύ αργά. Να είστε από την αρχή όσο πιο προσεκτικοί μπορείτε όσον αφορά την εκτίμηση των υλικών και του κόστους εργασίας, τις νομικές επιπτώσεις, όπως τα brands, τα σημεία τιμών-στόχων και τα κανάλια στόχων από την αρχή.
Επιμείνετε σε έναν επίπονο συντονισμό με τα ενδιαφερόμενα μέρη
Ένα άλλο ελάττωμα στην ανάπτυξη προϊόντων είναι ότι οι περισσότερες μικρές εταιρείες έχουν μόνο ένα ή δύο άτομα που εμπλέκονται στην δημιουργία μιας ιδέας. Συχνά υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ των τμημάτων, όπως το μαρκετινγκ, οι πωλήσεις και η παραγωγή από την αρχή. Το μάρκετινγκ συχνά “εμπλέκεται” σε μια ιδέα πολύ καιρό μετά την έναρξη της ανάπτυξης, αν και οι έμποροι μπορεί να είχαν μία πιο χρήσιμη εικόνα για τα πάντα, από το σχεδιασμό έως τη χρησιμότητα.
Ανεξάρτητα από τη διαδικασία που επιλέξατε, είναι σημαντικό να κερδίσουμε τη συμμετοχή των σωστών ενδιαφερομένων από την αρχή και να συμφωνήσουμε στους συμμετέχοντες στην ανάπτυξη του προϊόντος, την ανάπτυξη των πόρων και το χρονοδιάγραμμα του έργου.
Κάντε ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό του χάρτη πορείας του προϊόντος σας
Πάρα πολλές εταιρείες σκέφτονται τις κυκλοφορίες προϊόντων σε περιόδους ενός έτους. Εξ ορισμού, εάν πολλά προϊόντα βρίσκονται σε διαφορετικές κατηγορίες , πρέπει να βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης. Οι εταιρείες πρέπει να προγραμματίζουν, τις δαπάνες μάρκετινγκ και άλλες μεταβλητές. Καθιερώστε έναν πολυετές χάρτη ανάπτυξης νέων προιόντων.
Να έχετε ένα κατάλληλο ρυθμό
Ένα δίλημμα για πολλούς εμπόρους και προγραμματιστές είναι ότι σπεύδουν να απελευθερώσουν πάρα πολλά προϊόντα την ίδια στιγμή. Αυτό μειώνει την ποιότητα των νέων προϊόντων και των προϊόντων που ήδη έχουν. Το πρόβλημα αυτό είναι συνάρτηση των ακόλουθων:
• Περιορισμένοι εσωτερικοί πόροι, που οδηγούν σε λιγότερη εστίαση στην παραγωγή και εκτόξευση του καλύτερου δυνατού προϊόντος.
• Περιορισμένη υιοθέτηση πελατών, καθώς οι πελάτες μπορούν να απορροφήσουν ταυτόχρονα πολλά προϊόντα.
• Λιγότερος χρόνος για την αξιολόγηση της επιτυχίας των προϊόντων και των τυχόν βελτιώσεων για μελλοντικά προϊόντα.
Να είστε σκεπτόμενοι γύρω από την ανάπτυξη του προιόντος σας. Το μέλλον της εταιρίας σας μπορεί να κριθεί απ’ αυτό.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.