20 Απρ 2024
READING

Το Panera Bread θέλει να γίνει γνωστό για κάτι περισσότερο

3 MIN READ

Το Panera Bread θέλει να γίνει γνωστό για κάτι περισσότερο

Το Panera Bread θέλει να γίνει  γνωστό για κάτι περισσότερο

Μετά την επέκταση του μενού του πρωινού του νωρίτερα αυτή τη χρονιά, το Panera Bread προσπαθεί να επεκταθεί σε άλλο ένα γεύμα της ημέρας: το δείπνο.

Η αλυσίδα σάντουιτς που είναι πιο γνωστή για τα μεσημεριανά της, δοκιμάζει το μενού δείπνου σε ένα κατάστημά της στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα και επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα σε εννέα ακόμη καταστήματα στο Λέξινγκτον του Κεντάκι τον επόμενο μήνα.

Το δείπνο αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το ένα τέταρτο έως το ένα τρίτο των πωλήσεων της Panera, ανάλογα με το πότε τελειώνει το μεσημεριανό και πότε αρχίζουν οι ώρες δείπνου. Αλλά η εταιρεία βλέπει το βραδινό ως μια δυνητικά τεράστια ευκαιρία.

“Πέρυσι αναρρωτηθήκαμε:” Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, πώς μπορούμε να αναπτυχθούμε; Πώς θα μπορούσαμε να προσφέρουμε αξία στην επιχείρησή μας; “δήλωσε σε συνέντευξή του ο Dan Wegiel, επικεφαλής της στρατηγικής ανάπτυξης της Panera.

Για τα εστιατόρια που έχουν δει την ανάπτυξη των πωλήσεων να εξελίσσεται αργά, η εισαγωγή ενός νέου μενού για έναν αναξιοποίητο χρόνο γεύματος μπορεί να σημαίνει αύξηση των πωλήσεων.

Για παράδειγμα, η Taco Bell έκλεψε λίγο από το μερίδιο αγοράς της McDonald μετά την είσοδό της στον “πόλεμο του πρωινού” πριν από πέντε χρόνια, χάρης εν μέρει μιας εκστρατείας marketing που αύξησε την ευαισθητοποίηση των πελατών.

Ο Wegiel είπε ότι η αλυσίδα έχει οικοδομήσει μια έντονη συνείδηση για το μεσημεριανό γεύμα, αλλά πολλοί πελάτες βλέπουν τις σούπες, τις σαλάτες και τα σάντουιτς ως πολύ ελαφριές για δείπνο.

Έτσι, η Panera αποφάσισε να προσθέσει πιο ευχάριστες επιλογές, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μόνο μετά τις 4:30 μ.μ .: πίτσες, σάντουιτς και acai μπολ.

Ακόμη και με εντελώς νέες προτάσεις, η μαγειρική ομάδα της Panera προσπάθησε να επιμείνει στις κλασικές γεύσεις που οι πελάτες θα μπορέσουν να συνδέσουν με την αλυσίδα, όπως ένα Chipotle Chicken και ένα Bacon Artisan Flatbread που χρησιμοποιεί τον ίδιο Mayotte chipotle ως ένα από τα δημοφιλέστερα σάντουιτς για πρωινό της αλυσίδας.

Το εστιατόριο πρόσθεσε επίσης αρκετές νέες προτάσεις λαχανικών, σχεδιασμένες να προσελκύουν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς.

Η Panera προσπαθεί να στοχεύσει σε πελάτες που αναζητούν ένα γρήγορο αλλά πλούσιο γεύμα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ιδιαίτερα στις οικογένειες εν κινήσει.

“Οι άνθρωποι διχάζονται συχνά από την επιλογή μεταξύ ευκολίας και ποιότητας. Έτσι πρέπει να επιλέξουν το ένα ή το άλλο, ειδικά όταν τρώνε δείπνο εν κινήσει », δήλωσε η Sara Burnett, αντιπρόεδρος της Panera για την ευεξία και την πολιτική τροφίμων.

Το δείπνο είναι επίσης ένας δημοφιλής τομέας παραγγελίας από το σπίτι. Σε αντίθεση με πολλά εστιατόρια, η Panera χρησιμοποιεί τους δικούς της οδηγούς παράδοσης, αντί να συνεργάζεται με κάποια υπηρεσία παράδοσης όπως το DoorDash ή το GrubHub.

“Σίγουρα είδαμε το delivery ως μια ευκαιρία στον τομέα του δείπνου, αλλά σηματοδότησε και κάτι που θα μπορούσε να ξεκινήσει κάτι νέο γενικότερα”, δήλωσε ο Wegiel.

Περισσότερο από το 60% των σημερινών παραγγελιών για delivery της Panera συμβαίνουν κατά τις ώρες του μεσημεριανού γεύματος.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν η Panera εγκαινιάσει το μενού του δείπνου σε εθνικό επίπεδο, αλλά ο Wegiel υποστηρίζει ότι οι αυξημένες παραγγελίες παράδοσης δείπνου δεν ήταν ο κύριος οδηγός για την υιοθέτηση μιας νέας στρατηγικής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.