25 Απρ 2024
READING

Oι εφαρμογές για iOS υπερτερούν στη λίστα των top200 apps της χρονιάς

2 MIN READ

Oι εφαρμογές για iOS υπερτερούν στη λίστα των top200 apps της χρονιάς

Oι εφαρμογές για iOS υπερτερούν στη λίστα των top200 apps της χρονιάς

Οι κορυφαίες 200 εφαρμογές στον πλανήτη δημιούργησαν ένα εκπληκτικό εισόδημα 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την εταιρία analytics app SensorTower.

Ο λόγος: ένας μαζικός συντελεστής ετήσιας αύξησης άνω του 30% ετησίως από το 2014 έως το 2019. Αυτό τις βάζει σε καλό δρόμο για να κερδίσουν πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η SensorTower αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των εφαρμογών στο iOS της Apple και στο Android app store, στο Google Play.

Οι κορυφαίες εφαρμογές iOS στο App Store της Apple κερδίζουν 64% περισσότερα από τις κορυφαίες εφαρμογές Android στο Google Play Store της Google.

«Κορυφαίοι εκδότες του App Store είδαν μέσο ακαθάριστο εισόδημα της τάξης των 83.800.000 $, 64% περισσότερο από το μέσο όρο των 51 εκατομμυρίων δολαρίων που ξοδεύτηκε συνολικά στο Google Play,» γράφει ο Randy Nelson, επικεφαλής στο mobile  της SensorTower.

Φυσικά, το Android έχει πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από το iOS, με περισσότερες εφαρμογές και περισσότερους χρήστες, που υπολογίζει κατά μέσο όρο τα συνολικά έσοδα που κερδίζονται σε κάθε πλατφόρμα.

Ωστόσο, η ανάπτυξη δεν φαίνεται να επιβραδύνεται. Η αύξηση των εσόδων στις κορυφαίες 100 εφαρμογές σε κάθε πλατφόρμα αυξήθηκε μόλις κατά 12,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρόλο που υπάρχει διαφορά μεταξύ των εφαρμογών iOS και Android, είναι πιο εμφανές στις εφαρμογές που δεν ανήκουν σε παιχνίδια.

Στις κατηγορίες παιχνιδιών, οι κορυφαίες εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών στο iOS κέρδισαν κατά μέσο όρο μόλις πάνω από $ 70 εκατομμύρια σε σύγκριση με τις κορυφαίες εφαρμογές παιχνιδιών στο Android στα 48 εκατομμύρια δολάρια.

Οι κορυφαίες εφαρμογές εκτός παιχνιδιού στο iOS απέδωσαν λιγότερο από τις εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών, μόλις 23,3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά συγκρίνεται αυτό με τα 7 εκατομμύρια δολάρια για εφαρμογές που δεν ανήκουν σε παιχνίδια στο Android.

Οι εφαρμογές μη παιχνιδιών αναπτύσσονται ταχύτερα από τις εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών στο 56% ετησίως από το α ‘τρίμηνο του 2014.

Ενώ μιλάμε για έσοδα από κινητά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι 13 δισεκατομμύρια δολάρια είναι μόνο μια μερίδα από το εισόδημα που φέρνουν οι top apps. Η SensorTower υπολογίζει μόνο τα έσοδα από αγορές εντός εφαρμογής.

Οι εφαρμογές κερδίζουν πρόσθετα έσοδα από τη διαφήμιση. Επιπλέον, εταιρείες όπως το Amazon, η Walmart και πολλοί μικρότεροι έμποροι λιανικής πραγματοποιούν πραγματικές πωλήσεις τόσο των πραγματικών όσο και των ψηφιακών προϊόντων, τα οποία δεν υπολογίζονται σε αυτά τα σύνολα.

Έτσι, το πραγματικό συνολικό εισόδημα του mobile είναι πολλαπλάσιο από αυτό του in-app.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.