18 Απρ 2024
READING

Η Tesco αυξάνει τις προσδοκίες με την ανάπτυξη ετοίμων φαγητών με φυτική βάση και robots

3 MIN READ

Η Tesco αυξάνει τις προσδοκίες με την ανάπτυξη ετοίμων φαγητών με φυτική βάση και robots

Η Tesco αυξάνει τις προσδοκίες με την ανάπτυξη ετοίμων φαγητών με φυτική βάση και robots

Τα robots, τα πολυτελή καταστήματα ευκολίας και η δεκαπλάσια αύξηση των ετοίμων γευμάτων με φυτική βάση θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της Tesco, δήλωσε η εταιρεία.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα super market του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο όλων των ειδών super market που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια ανοίγματος πρόσθετων μικρών καταστημάτων στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 καταστημάτων One Stop .

Η εταιρεία διαθέτει 169 franchises One Stop, εκτός από 776 πλήρως ελεγχόμενα καταστήματα Tesco και περισσότερα από 1.000 καταστήματα Tesco Express.

Επίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να δοκιμάσουν τα καταστήματα ευρείας κατανάλωσης που πωλούν μόνο τα προϊόντα Finest με τη δική τους ετικέτα.


Μια μακέτα ενός καταστήματος Finest περιλαμβάνει μια κομψή γκρίζα πρόσοψη, με πολλά τζάμια, φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε προεξέχοντα τραπέζια για προβολή και μια εξωτερική καφετέρια.

Το super market θα αξιοποιήσει επίσης τη δημοτικότητα των τοπικών προιόντων μετά την απόκτηση της Booker, της εταιρείας χονδρικής πώλησης που πωλεί σε περισσότερους από 90.000 ανεξάρτητους λιανοπωλητές.

Η Tesco στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της Booker κατά £ 2,5 δισ., από £ 6 δισ. σήμερα, εν μέρει προσθέτοντας υπηρεσίες για τους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων online παραγγελιών και χρηματοδότησης.

Τα μικρά καταστήματα αποτελούν επίσης βασικό τμήμα της μελλοντικής ανάπτυξης στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων 750 νέων καταστημάτων στην Ταϊλάνδη.

Αλλά το μέλλον της αλυσίδας Jack της Tesco είναι λιγότερο ξεκάθαρο. Ο λιανοπωλητής δεν μίλησε για σχέδια επέκτασης της δραστηριότητας των εννέα καταστημάτων, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει πωλήσεις £ 24 εκατομμύρια μέχρι στιγμής.

Αντ ‘αυτού, υπογράμμισε το νέο outlet της Jack στο Rawtenstall του Lancashire, που μοιάζει περισσότερο με cash-and-carry παρά με discounter, στοχεύοντας απευθείας στου λάτρεις των Aldi και Lidl.

Το κατάστημα, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα καταστήματα της Jack, συνδυάζει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας με επώνυμα προϊόντα και προσφέρει εκπτώσεις για χύμα εμπορεύματα.

Η Tesco πρόκειται επίσης να εισαγάγει μια μάρκα έτοιμων φαγητών με φυτική βάση που ονομάζεται Plant Chef ως μέρος ενός σχεδίου επέκτασης της vegan-friendly σειράς προϊόντων της με 300 διαφορετικά είδη από τα 32 που αυτή τη στιγμή πωλεί υπό το σήμα Wicked Kitchen.

Η τεχνολογία θα είναι ένα ακόμη βασικό κομμάτι της επέκτασης, με την Tesco να λέει ότι ελπίζει να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους πέραν του 3,4% έως 4% που είχε υποσχεθεί νωρίτερα μέσα στο έτος, καθώς η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αντισταθμίζει την αύξηση στα κόστη.

Ιδέες, όπως η δοκιμή μικρών κέντρων διανομής υψηλής τεχνολογίας στο πίσω μέρος των καταστημάτων, σε συνεργασία με εξειδικευμένο κατασκευαστή ρομποτικών ειδών σούπερ μάρκετ, σε μία απόπειρα παράδοσης προϊόντων που παραγγέλθηκαν online, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Ο έμπορος δήλωσε ότι θέλει τουλάχιστον μία από τις εγκαταστάσεις του να λειτουργούν με ρομπότ εντός του έτους. Δοκιμάζει επίσης ρομπότ που μπορούν να παραδώσουν ψώνια στα σπίτια και να ελέγξουν για κενά στα ράφια των καταστημάτων.

Οι self-scan συσκευές χειρός και οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, που επιτρέπουν στους αγοραστές να πληρώνουν χωρίς να χρησιμοποιούν την ταμειακή μηχανή, αναμένεται επίσης να βοηθήσουν την Tesco να εξοικονομήσει 68 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος, δεδομένου ότι στοχεύει όλες οι συναλλαγές self-scan να είναι χωρίς μετρητά μέσα σε δύο χρόνια και όλες οι πληρωμές  self-service να γίνονται χωρίς μετρητά εντός πέντε ετών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.