26 Απρ 2024
READING

Η Pizza Hut αναβιώνει το κλασικό λογότυπό της

3 MIN READ

Η Pizza Hut αναβιώνει το κλασικό λογότυπό της

Η Pizza Hut αναβιώνει το κλασικό λογότυπό της

Τα παιδιά στην αυτές τις μέρες τρώνε σούσι και οργανικά μπουρίτο. Πολύ ωραία. Αλλά κάθε τριαντάρης θυμάται κάτι σχεδόν τόσο μεγάλο: τις χρυσές μέρες της Pizza Hut, την εποχή που η επίσκεψη στο κατάστημα με την κόκκινη σκεπή ήταν χόμπι.

Λοιπόν, φίλοι της ιστορικής πιτσαρίας, έχουμε καλά νέα. Το πιο διάσημο από όλα τα λογότυπα της Pizza Hut επέστρεψε.

Αφού το vintage λογότυπο αντικαταστάθηκε από μια πιο ανάλαφρη εκδοχή από το δημιουργικό γραφείο GSD & M, η μητρική εταιρεία της Pizza Hut, Yum Brands! φέρνει την κόκκινη καλύβα πίσω για διάφορα promotion.

Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα αντικατασταθεί πλήρως το λογότυπο που χρησιμοποιείται από το 2014.

«Ενώ το κλασικό λογότυπο της κόκκινης οροφής θα αρχίσει να εμφανίζεται πιο συχνά, σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το κόκκινο στρογγυλό λογότυπο και το κλασικό λογότυπο κυκλικά», δήλωσε η επικεφαλής μάρκας Marianne Ο Radley.

Η επιστροφή μάρκας έρχεται σε μια σημαντική στιγμή. Η Pizza Hut παλεύει να ανταγωνιστεί μια ανανεωμένη Dominos στην αγορά της γρήγορης πίτσας των 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Domino’s βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά την αλλαγή της κακής πίτσας της σε κάτι πιο ευχάριστο και στη συνέχεια αγκαλιάζει τις ψηφιακές πλατφόρμες και προσφορές τα τελευταία χρόνια.

Το 2018, ξεπέρασε την Pizza Hut ως τη μεγαλύτερη αλυσίδα πίτσας στον κόσμο. Με σοφό branding, η Domino’s έχει τοποθετηθεί πιο κοντά στον καθημερινό άνθρωπο.

Μισεί τις “λακκούβες” όσο κι εσύ, και βγάζει επίσης περίεργες φωτογραφίες στο Instagram όπως κι εσύ.

Η Pizza Hut, εν τω μεταξύ, προσπάθησε να αναβαθμίσει την ταυτότητά της σε κάτι κοσμικό και φαινομενικά γκουρμέ, και φέτος αναμόρφωσε την χαρακτηριστική της πίτσα ταψιού και κυκλοφόρησε ένα ταψί παγκοσμίως για να βοηθήσει στο καλύτερο ψήσιμο της πίτσας.

Ωστόσο, η εταιρεία αισθανόταν άβολα με το λογότυπό της από τότε που παρουσιάστηκε το 2014. Ενώ η Modernist Cuisine φωτογράφιση και το UI της ιστοσελίδα της ήταν ισχυρότερο από ποτέ, το λογότυπο της πιτσαρίας δεν έφερε τα έντονα μαύρα γράμματα και την ισχυρή κόκκινη στέγη.

Φαινόταν παθητικό. Ακόμα χειρότερα, μοιάζει με δεύτερης κατηγορίας εταιρεία πίτσας.

“Πραγματοποιήσαμε ποιοτική έρευνα σε περισσότερους από 3.000 καταναλωτές και ένα σταθερό σχόλιο που πήραμε ήταν ότι οι πελάτες εξακολουθούν να θεωρούν την Pizza Hut ως την αμερικανική αυθεντική εταιρεία πίτσας.

Έτσι αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε πραγματικά την κληρονομιά μας “, λέει ο Radley, “γιορτάζοντας μια χρονική περίοδο όπου η Pizza Hut βασίλευε, γιατί εκεί κατευθυνόταν το μέλλον μας”.

Η Pizza Hut θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα και ήταν η αγαπημένη όλων μας πολύ καιρό πριν η Domino’s εισάγει στο μενού της αυτά τα ακαταμάχητα νέα “μπαστούνια τυριού”.

Φυσικά, αυτό είναι το είδος της προώθησης που ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα τους και που τα εμπορικά σήματα αγαπούν να αξιοποιούν.

Από τεχνική άποψη, η Pizza Hut ξεκίνησε πριν από τους αντιπάλους της το 1958, αλλά ο ανταγωνισμός δεν ήταν πολύ πίσω.

Το Little Caesar’s άνοιξε το 1959 και η Domino’s ιδρύθηκε το 1960. Ο μεγαλύτερος νεοφερμένος στην σύγχρονη πίτσα, το Papa John’s, έφθασε το 1984.

Ανεξάρτητα από αυτό, η Pizza Hut μπορεί να είναι κάτι πάνω από το μαγευτικό παρελθόν της.

Πολλές μάρκες, από την Coca-Cola έως τη Levi’s, παίζουν με την ιστορία τους για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν πιστούς πελάτες.

Το ερώτημα είναι αν το vintage branding της Pizza Hut συνδυάζεται με το branding του 2014 για να μπερδέψει τους πελάτες περισσότερο από το να τους προσελκύσει – ανεξάρτητα από το πόσο τρελά νόστιμη είναι η νέα pan pizza.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.