20 Απρ 2024
READING

Nike | ο πιο δημοφιλής κατασκευαστής εμφανίσεων ποδοσφαίρου

2 MIN READ

Nike | ο πιο δημοφιλής κατασκευαστής εμφανίσεων ποδοσφαίρου

Nike | ο πιο δημοφιλής κατασκευαστής εμφανίσεων ποδοσφαίρου

Η Nike έχει επιβεβαιωθεί ως ο πιο δημοφιλής κατασκευαστής εμφανίσεων ομάδων, τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κατηγορία στην Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία.

Οι συμφωνίες χορηγίας εμφανίσεων είναι απίστευτα προσοδοφόρες για ορισμένες από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και οι εταιρείες ανταγωνίζονται συχνά μεταξύ τους για τα δικαιώματα σχεδίασης για ένα σύλλογο.

Τώρα, σύμφωνα με έκθεση της IQUII Sport, η Nike είναι ο πιο δημοφιλής κατασκευαστής στις 237 ομάδες που εμπλέκονται, με συμφωνίες με το 15,61% των ομάδων.

Στην Premier League, η Nike έχει διαπραγματεύσεις με την Brighton και την Hove Albion, την Manchester City, το Tottenham και την Chelsea, με τη συμφωνία τους με τους τελευταίους να εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 900 εκατομμύρια λίρες.

Έχουν επίσης διαπραγματευτεί με διάφορες άλλες κορυφαίες ομάδες, όπως την Paris Saint-Germain, την Inter, την Atletico Μαδρίτης και τη Barcelona.

Στη συνέχεια, στον κατάλογο είναι η Adidas, η οποία αντιπροσωπεύει το 10,97% των 237 ομάδων.

Η συμφωνία της Manchester United με την Adidas είναι η πιο προσοδοφόρα στον κόσμο όταν πρόκειται για value-per-season, ενώ πρόσθεσαν πρόσφατα την Arsenal στο χαρτοφυλάκιό τους.

Οι ​Fulham, ​Leicester, ​Watford και ​Wolverhampton συνεργάζονται επίσης με την Adidas, όπως και οι Juventus, ​Real Madrid, ​Bayern Mονάχου και Benfica.

Ο ιταλικός γίγαντας αθλητικών ειδών, Macron, κατατάσσεται τρίτος με 9,7%, κυρίως λόγω της κυριαρχίας τους στη Serie A.

Η Macron έχει συμφωνίες με Lazio, Bologna, Udinese, Cagliari και SPAL, ενώ παράλληλα διαθέτει συνεργασίες με την εθνική Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Στη La Liga, συνεργάζονται με την Deportivo La Coruña, τη Levante και την Real Sociedad, καθώς και πολλές ομάδες από την Β’ Εθνική.

Η Puma, η Kappa και η Umbro διαθέτουν πάνω από το 5% των ομάδων, αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη στην πρώτη δεκάδα έρχεται με την πορτογαλική εταιρεία Lacatoni, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Πορτογαλική Primeira Liga.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.