25 Απρ 2024
READING

Η Chanel πλησιάζει το ορόσημο των 10 δισ. ευρώ

2 MIN READ

Η Chanel πλησιάζει το ορόσημο των 10 δισ. ευρώ

Η Chanel πλησιάζει το ορόσημο των 10 δισ. ευρώ

Μια μικρή παρηγοριά μετά την τραγική απώλεια του φιλόδοξου Karl Lagerfeld, είναι ότι ο οίκος Chanel τα πήγε εξαιρετικά καλά πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας πλησιάζει το ορόσημο των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, 12,5% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος.

Ο γαλλικός εμβληματικός οίκος μόδας κατάφερε να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών του μέχρι και 9,88 δισ. ευρώ πέρυσι.

Αυτό καθιστά την Chanel τη δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα πολυτελείας στον κόσμο, ακριβώς μεταξύ τις Louis Vuitton και Gucci.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 16% στα 1,9 δισ. ευρώ το 2018, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 8% στα 2,6 δισ. Ευρώ.

Η Νοτιοανατολική Ασία είναι η μεγαλύτερη αγορά του εμπορικού σήματος με κύκλο εργασιών 4,2 δισ. Ευρώ (+ 19,9%), ακολουθούμενη από την Ευρώπη (3,8 δισ. Ευρώ, + 7,8%) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (1,8 δισ. Ευρώ, + 7,4%).

Αυτά τα αποτελέσματα είναι ένα ωραίο αφιέρωμα στον καλλιτέχνη διευθυντή του Chanel Karl Lagerfeld, ο οποίος πέθανε στις αρχές του έτους.

Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν ότι ο διάσημος σχεδιαστής έχει αφήσει πίσω του μια οικονομικά σταθερή εταιρεία.

 Μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Ο CFO Philippe Blondiaux αμφισβητεί κατηγορηματικά τις φήμες ότι η Chanel μπορεί να σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά.

Αντ ‘αυτού, το ανώτατο στέλεχος τονίζει ότι ο όμιλος πραγματοποιεί μακροπρόθεσμες επενδύσεις, με επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι – διπλάσιες του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία μόδας συνεχίζει τις εργασίες της για την εδραίωση της αλυσίδας αξίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις κοινωνικές και οικολογικές δεσμεύσεις, λέει ο Blondiaux.

Ήρθε τώρα η Virginie Viard να αποδείξει τον εαυτό της: ήταν το δεξί χέρι του Lagerfeld για τριάντα χρόνια και τώρα έχει αναλάβει το ρόλο καλλιτεχνικού διευθυντή. Η πρώτη ατομική της συλλογή ξεκίνησε τον Μάιο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.