Ikea and Muji |Homeware hotels | Σαν στο σπίτι σας

“Αντι-πανέμορφο”, “Αντι-φθηνό”.

Αυτοί είναι μερικοί από τους όρους που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν το άνοιγμα του ξενοδοχείου της ιαπωνικής μάρκας lifestyle στο Shenzhen και το Πεκίνο.

Στην άλλη πλευρά της υφηλίου, στο Almhult της Σουηδίας, η Ikea άνοιξε το δικό της ξενοδοχείο πριν από λίγα χρόνια. Και οι δύο περιπτώσεις, είναι παραδείγματα μιας αυξανόμενης τάσης: “Homeware hotels”. Εκεί είναι το μέρος που συναντιούνται οι επιχειρήσεις επίπλωσης και ειδών σπιτιού.

Αυτή η τάση δεν είναι νέα και παρακάτω θα εξετάσουμε πιθανούς λόγους για την ύπαρξή της:

Brand Activation


Η δυνατότητα να αγγίζετε και να νιώσετε το προϊόν, είναι ένας βασικός παράγοντας διαφοροποίησης των φυσικών από τα ψηφιακά καταστήματα.

Το να ζεις και να χρησιμοποιείς ένα προίόν, σε αυτή την περίπτωση, πάει την ιδέα αυτή ένα βήμα πιο πέρα. Το Boathouse, που ξεκίνησε σε συνεργασία με την MADE.com πέρυσι, είναι ένα boutique hotel και χώρος event στο δυτικό Λονδίνο, που όχι μόνο επισημαίνει το design των προϊόντων της εταιρείας, αλλά και την ευχρηστία τους.

Ομοίως, η δανέζικη μάρκα χονδρικής Vipp, που προμηθεύει εταιρείες με είδη κουζίνας, ξεκινάει ξενοδοχεία ενός υπνοδωματίου, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την κουζίνα σας πριν την αγοράσετε, σε τοποθεσίες όπως η Κοπεγχάγη και η λίμνη Immel.

Αύξηση εσόδων

Η ανομοιομορφία μεταξύ των διαφόρων πρωτοβουλιών υποδηλώνει μια διαφοροποίηση των στόχων. Στις ΗΠΑ, η εταιρεία διακόσμησης και επίπλων West Elm θα ανοίξει ένα ξενοδοχείο στην Ινδιανάπολη το επόμενο έτος, που θα το ακολουθήσουν άλλα 5, μεταξύ των οποίων στο Oakland και στο Ντιτρόιτ.

Στην Κίνα, η Muji έχει επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς τα ξενοδοχεία βρίσκονται πάνω από τα καταστήματά της, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν επιπλέον αγορές.

Η επέκταση των ξενοδοχείων πλήρους κλίμακας υποδηλώνει την πίστη των εμπορικών σημάτων στα “homeware hotels” που φέρνουν περαιτέρω ανάπτυξη και έσοδα στις επιχειρήσεις τους.

Διαφοροποίηση


Η έναρξη αυτών των πρωτοβουλιών απαιτεί βασική επένδυση, μαζί με εκτελεστική γνώση και σχεδιασμό. Η κινητικότητα στον τομέα, ακολουθείται από την στασιμότητα.

Μεταξύ 2013-2018, οι παγκόσμιες αγορές οικιακών ειδών και επίπλων οικιακής χρήσης αυξήθηκαν κατά 0% και 0,3% αντίστοιχα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στο διάστημα, όπως δείχνουν οι αγώνες επιβίωσης του Sofa.com ή η εξαγορά του Home Retail Group.

Αντίστροφα, τα παγκόσμια καταλύματα και τα ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 3,2% και 2,6% αντίστοιχα κατά την ίδια περίοδο. Η ανάπτυξη του “homeware hotel” θα μπορούσε να είναι μερικό αποτέλεσμα της ανάγκης να διαφοροποιηθούν οι ροές εσόδων για την απομόνωση από τους κραδασμούς στην αγορά.

Η Laura Ashley επεκτείνει το σκέλος της φιλοξενίας της και δεδομένων αυτών των περιπτώσεων, είναι πιθανό ότι τα ξενοδοχεία homeware πρόκειται να συνεχιστούν.

Η συμπληρωματικότητα μεταξύ του οικιακού εξοπλισμού και της βιομηχανίας των ξενοδοχείων είναι προφανής και αυτό ξεπερνά τις σχέσεις που περιγράφονται εδώ.

Ενώ οι εταιρείες επίπλων και ξενοδοχείων έχουν δει ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο, υπάρχουν ευκαιρίες προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο όμιλος Westin Hotel, για παράδειγμα, έχει γίνει γνωστός για τα λευκά είδη και την επίπλωση των ξενοδοχείων του και πλέον έχει την ευκαιρία να τα πουλάει τους πελάτες του.

Σε μια παρόμοια κίνηση, η παγκόσμια λέσχη Soho House έχει ξεκινήσει μια σειρά από έπιπλα και οικιακά σκεύη, που ονομάζεται Soho Home.

Με τη μελλοντική θόλωση των γραμμών μεταξύ του νοικοκυριού και του τομέα των ξενοδοχείων τόσο σε τομείς πολυτελείας όσο και σε τομείς αξίας, αναμένουμε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί με νέες ιδέες και νέες καινοτομίες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here